Jump to content

Featured Replies

Posted

Mislim da ne postoji ova tema, a može biti od velike koristi, posebno meni u ovom trenutku...  :evil:

Komšinice imaju neki Mts-ov paket, preko koga dobijaju internet (adsl najverovatnije), neku televiziju, telefon i šta ti ja znam. Uglavnom ja sam stan preko puta njihovog i njihov vajrles signal na lap topu u mom stanu ima 5 linija (ponekad četiri, uglavnom piše uvek Very Good). Dogovorimo se mi da podelimo troškove i koristimo zajedno taj internet.

Odnesem lap top kod njih, ukucam šifru, konektujem se, odem sa lap topom nazad u svoj stan, pustim neki spot na jutjubu, internet radi ko blesav, učitava brzo sve je super. Ostavim lap top na sto i vratim se u njihov stan da krunišemo taj naš dogovor kafom. Vraćam se u svoj stan posle jedno 2 sata, lap topu se ispraznila baterja, priključujem ga na struju i palim, konektujem se na internet, sve normalno, konektovao se, pun signal, ali neće bukvalno ni jednu stranicu da otvori, probao sam sa Fajrfoksa, sa Gugl Hroma, sa nekog matorog Internet Eksplorera, neće pa to ti je...

Je l' ima neko neko rešenje, ili zna u čemu bi mogao biti problem?

:)

• Author

Njima internet radi normalno, radio je i meni kad sam se prvi put konektovao iz njihovog stana, i radio je ko zmaj u mom stanu kad sam doneo lap top. Kad sam drugi put pokusao da se konektujem, tad je pocela ova agonija :)

Verovatno je došlo da prekida veze između provajdera i korisnika. Dakle ni one nisu imale konekciu.

A ti si se uspešno konektovao na njihov vajrles, tj "posrednika".

Ups, ovo mapisah posle tvog odgovora.

'Ajd opet kod njih na kafu i ponesi laptop, da vidiš da li će tamo da radi. Probaj da se uključiš direktno a ne preko vajrlesa.

Pa sad, ko mu se sviđa: komšinica ili kafa?

Ili se tako radi na severo-zapadu Vojvodine? :)

mozda su i one u isto vreme skidale nesto sa interneta, pa je doslo do zagusenja. Da li si cekirao tu vezu da se automatski konektuje? ako jesi, probaj da je odcekiras i ponovo se konektujes i ukucas sifru.

• Author

Sve sam pokusao, mislim da ovo ima neke veze sa onim IP adresama i onom gomilom skracenica koje su pod onom Internet protocol opcijom u Propertis-ima svake veze. Samo sad pokusavam da prokljuvim u cemu je problem tu.

Inace IP i DNS adrese tu su namestene da se automatski podesavaju.

Na ove implikacije iznad ne odgovaram. :)

• Author

Čisto da objavim da je problem delimično rešen. Ako se konektujem iz svog stana, neće ništa da mi otvori, ali ako se konektujem iz hodnika i kompjuter unesem u stan, internet super radi.

Tako kad hoću da se konektujem, otkačim lap top iznesem ga u hodnik i konektujem se, pa ga vratim u stan.

Znam da zvuči čudno, ali mene leđa više ne bole :D

U svakom slučaju bolje od prethodne opcije, kad sam krao neki vajrles koji je samo šljakao (i to sa čestim prekidima) ako držim lap top ne više od 10 santimetara od terasnih vrata i to isključivo kad je lap top na podu (koji je zimi ladan kao led, a i vrata baš nešto ne dihtuju).

• 3 weeks later...

zelim da pogledam svoje poruke na Forumu...moze li se? :)

Кликнеш на "профиле", а онда лево имаш опцију "виев постс".

zelim da pogledam svoje poruke na Forumu...moze li se? :)

Кликнеш на "профиле", а онда лево имаш опцију "виев постс".

Hvala Ti! :)

бајдвеј, ћирилични енглески баш добро звучи.  ;)

pozz, b.

Čisto da objavim da je problem delimično rešen. Ako se konektujem iz svog stana, neće ništa da mi otvori, ali ako se konektujem iz hodnika i kompjuter unesem u stan, internet super radi.

Tako kad hoću da se konektujem, otkačim lap top iznesem ga u hodnik i konektujem se, pa ga vratim u stan.

Znam da zvuči čudno, ali mene leđa više ne bole :D

U svakom slučaju bolje od prethodne opcije, kad sam krao neki vajrles koji je samo šljakao (i to sa čestim prekidima) ako držim lap top ne više od 10 santimetara od terasnih vrata i to isključivo kad je lap top na podu (koji je zimi ladan kao led, a i vrata baš nešto ne dihtuju).

Nisam se odavno bavio tim stvarima, pošto više ne koristim ADSL, a i ne "pozajmljujem" komšijski, pa ne mogu da tim dam precizna uputstva, ali pokušaj ovo ili nešto slično. Uđi u softverska podešavanja rutera (obično treba da se ukuca ova adresa u pretraživač http://192.168.1.1/), a korisničko ime i šifra su "telekom". Ako nije tako onda prostudiraj papirologiju koju su dobile uz modem i ostalo, tu je obično sve lepo nacrtano kako se vrše ta podešavanja. Nađi opciju za wifi podešavanja. Tu negde ima da se odabere neki kanal, pa postavi neki viši. Recimo 10 ili 11. Ako ni to ne valja, pokušaj neki treći  ;) Tu se podešava frekfencija emitovanja signala. Njima to neće da pravi problem pošto su blizu rutera, ali do tebe ima nekoliko zidnih prepreka pa ti se zato gubi signal i treba odabrati pravi kanal.

Ako ni to ne pomogne, onda se vrati na staro i šetaj do hodnika  :P

• 2 weeks later...
  • Author

Kad nesto skidam sa interneta blokira mi se na 99%, tj kad ostane jedan sekund do kraja. Ovo ne vazi bas za sve, npr ako kliknem na neku sliku, sejv as, skine je normalno, ali sve ostale stvari blokira npr ne mogu da skinem onaj utorrent program, ne mogu da apdejtujem fajrfoks plagine itd. Za pretrazivanje interneta koristim fajrfoks, ali ovo mi se desava sa svim pretrazivacima, internet eksplorer, hromi gugl...

Nemam anti-virus na kompu (ni njega ne mogu da skinem sa neta), pa kontam da nema veze sa tim.

Unapred hvala.

P.s. Srecna nova godina! :)

Probaj da na nekom drugom kompu skines antivirus, i da ga instaliras na svom, i precesljas komp na viruse, ali moja preporuka ti je da skines i superaantispyware ilii malwarebyte i da pogledas da li imas jos kakvog smeca. Ako ne mozes tako, probaj da odes na eset nod sajt i da probas besplatan onlinescan. Ili trece, da preko drugog kompa skines trial verziju tuneup i da sa njom precesljas komp takodje. Tek kad vidimo kakvo je stanje sa virusima, crvima i slicno, onda cemo da vidimo sta dalje. I da, ako ti je uljucen proxi, ili ako nisi ulogovan kao administrator, moguce je takodje da imas rsstrikcije po pitanju bilo kakvog update.

besplatno je i online skeniranje nodom kao i oba ova programa koja sam navela