Jump to content

Featured Replies

Posted

Verujem da za mnoge ovo nije nova vest, kao i da mnogima ne znaci puno ali ipak... Valjda ide u nekom dobrom pravcu  :|

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Dra?ković i ambasador Italije Alesandro Merola potpisali su Sporazum o viznim olak?icama za dr?avljane Srbije. Kada sporazum bude ratifikovan i stupi na snagu, vize će biti besplatne za studente, sportiste i osobe koje idu na lečenje u Italiju.

U saop?tenju je precizirano da će ambasada Italije u Beogradu izdavati besplatne vize studentima i pratiocima koji idu na studijsko putovanje ili učestvuju u programima kulturne razmene, članovima folklornih grupa koji nastupaju na kulturnim manifestacijama, učesnicima u programima razmene izmedju pobratimljenih gradova, učesnicima sportskih ekipa koji učestvuju na manifestacijama na poziv Olimpijskog komiteta ili italijanskih sportskih federacija i osobama koje odlaze u Italiju radi lečenja.

Ambasada Italije mo?e izdati vize za vi?e putovanja u trajanju do 5 godina za gradjane Srbije iz sveta biznisa i privrede koji često putuju u Italiju radi posla i koji poseduju neophodne garancije, navedeno je u saop?tenju. Takodje, Sporazum predvidja izdavanje besplatnih vi?ekratnih viza u trajanju do godinu dana za dr?avljane Srbije koji su predstavnici nauke, kulture i univerziteta, kao i studentima i istra?ivačima koji putuju iz studijskih razloga. (RTS)

:mrgreen:

Sto se tice olaksica koje su dali studentima....to je obicno sviranje.....i ranije su davali besplatne vize za umetnike....sada su samo to "legalizovali" i dodelili jos po neki poen nasoj vladi  :bang: koja se tako pozrtvovano bori da omoguci svojim gradjanima da ne budu crne evro-ovce  :potty:

• 1 month later...

Kako si dobijao turisticku vizu za Italiju. Sta si prilozio kao dokaz, mislim na hotelsku rezervaciju. I da li je to turisticka samo za Italiju ili sengen na mesec dana

• Author

Kako si dobijao turisticku vizu za Italiju. Sta si prilozio kao dokaz, mislim na hotelsku rezervaciju.

Pre par dana smo Kika i ja dobili vize za Italiju, i prilozili smo odstampane e-mailove od hostela u RImu, sa nekom kao sifrom rezervacije. Ceh je oko 2 evra... Verujem da se radi o cistoj formalnosti...

i, da , to su Shengen vize...

Uzivaj!

Kako si dobijao turisticku vizu za Italiju. Sta si prilozio kao dokaz, mislim na hotelsku rezervaciju.

Pre par dana smo Kika i ja dobili vize za Italiju, i prilozili smo odstampane e-mailove od hostela u RImu, sa nekom kao sifrom rezervacije. Ceh je oko 2 evra... Verujem da se radi o cistoj formalnosti...

i, da , to su Shengen vize...

Uzivaj!

da li si hostele nasao na hostelworldu ili na nekom drugom sajtu

• 1 month later...
  • Author

Nama zamalo da ispadne veliki problem da se uopste vratimo iz Italije... Nije hteo da nas pusti cinovnik na aerodromu da udjemo u avion zato sto navodno nemamo madjarske vize !!?

I onda ti njemu objasni da se sa Shengen vizom mozes vratiti kroz Madjarsku... Tek kad je video povratne karte Beograd-Budimpesta smilovao se da nas pusti da izadjemo iz Italije...

Znaci moze da bude problem i izaci iz EU...

A taman sam se ponadao da ce morati da me deportuju  :hihi:

• 3 months later...

Mi smo dobili Italijanske vize na onoliko dana koliko smo dana imali rezervisan hostel! Pored rezervacije hostela imali smo i povratne karte iz budimpeste do Rima! I da ... rezervacija hostela je bila 2 evra! :)

• 1 month later...

Pozdrav svima,

Trebala bih da putujem u Italiju oko 25 juna, u ponedeljak mi je zakazano za predaju dokumenata, medjutim tek sinoc sam primetila da mi je u garantnom pismu pogresno upisana godina rodjenja, a da stvar bude jos gora pogresno je upisana i godina rodjenja mog garanta (ali tacno je upisan broj njegove licne karte i broj mog pasosa).Naravno, ne smem da se usudim da prepravljam.Za novo garantno pismo je mozda kasno, ovo je vec poslato ambasadi, a postoji i problem oko zakazivanja termina.Sta sada da radim, da li uopste da predajem papire, svima je poznato kako su Italijani rigorozni sto se tice viza.Jos ne mogu da poverujem, e kad je neko baksuz..... :cry22:

cao ljudi,imam jednu veliku  dilemu :-\,

naime volela bih da idem ovo leto  u Italiju,ali vec svi termini su zauzeti a i ljudi u ambasadi su nemoguci,ali imam varijantu da dobijem nemacku vizu...pa me sada interesuje da li sa tom vizom mogu ici u Italiju??? :? HVALA

Marija: nemoj da prepravljs nista i nece biti nikakvih problema oko toga. Ako i bude, tvoj garant lako moze da pozove ambasadu i da im kaze da je u pitanju greska. Trebalo bi da je on vec jedan primerak pozivnog pisma dostavio ambasada ... nebrini. Ja sam imao slican problem, doduse sa pozivnim pismom za nemacku i nije bilo nikakvih problema!

Bubice: naravno da sa nemackom vizom mozes u Italiju!

kika: a mislis da mi nece praviti problem oko prijave boravka u Italiji,mislim da me pitaju zasto nisam u Nemackoj imala prijavu boravka??? :?

Možda moraš da ideš preko Nemačke? Pozovi ambasadu Italije pa pitaj, to ti je najsigurnije, osim ako neko nema ličnog iskustva...

pa sto se tice prijave boravka tako mi je receno,u roku od 48 sati da moram da se prijavim,pa ja rekoh da me ne zezaju tamo u policiji oko nemacke vize i zasto tu istu prijavu nemam iz nemacke...zaista ne znam... :102:

ja se mucim vec mesec i kusur za italijansku vizu, treba da idem 13-og juna, imam sve potrebne papire i garantno pismo, al sastanka u ambasadi nema, zove od kraja aprila.. Tako da ko planira da ide sad uskoro, neka mu je bog u pomoci.

ljudi ako ima nekog slucajno ko otkazuje za "red" u ambasadi neka mi javi molim vas...i ja od kad sam saznala da sam primljena na program u Salernu, sad ne mogu da zakazem za vizu!!! molim vas ako imate neku info ili znate nekog ko moze da pomogne da zakazem taj famozni "sastanak" u ambasadi, bicu vam zahvalana da mi javite na 064/1921361!!! pozdrav svima i neka nam je Bog u pomoci :cry22::(

slicna situacija ovde, ko shto rekoh, al ja josh ne gubim nadu, nadam se da ni ti neces ;)

• 3 weeks later...

Cao,ljudi!

evo zovem vec 2 nedelje i nikako da se nadje neki propusteni termin:)

pa mi je palo na pamet da pitam:

koju shengensku vizu je najlakse i najbrze dobiti

(pa da skoknem do Italije na zurku za moj rodjendan 7.julaaa)

ja sam stalno zaposlena,ok primanja,pasos sa drugim vizama i sl. pa verujem da cu dobiti bez nekih problema..

hvala unapred na idejama und savetima! :)

mucho obrigado (kako li se vec pise)  :-[

• 1 month later...

PITANJE: ako dobijem vizu u kojoj mi je odobreno 8 dana a u periodu od  20 dana (od...do), da li mogu da ostanem samo 8 dana ili mogu i svih 20dana. zimus su mi u italijanskoj ambasadi odgovrili na ovo pitanje da ih ne interesuje koliko dana ostajem bez obzira šta je napisano, bitno je da se VRATIM pre isteka poslednjeg dana vize.

kakva su vaša iskustva?

Italijanima je bitan samo datum isteka vize,ako ga i primete jer vrlo cesto na izlasku iz italije ne gledaju nista,ali dusebrizne nacije kao sto su Madjari,Slovenci i Grci su zato tu da uvek nesto zakeraju i proveravaju.

Ako ides avionom-ostani do datuma isteka vize,ako ides kolima niko ti ne garantuje da te slovenci nece zejebavati.

išla bih autobusom. šta slovenci mogu da urade u takvoj situaciji, kažnjavaju?

ja sam jednom tako ostala više od odobrenog broja dana ali sam se vratila pre isteka vize, tada sam se vraćala autom iz italije preko slovenije i bilo je sve ok, niko nije brojao dane, samo su gledali datum isteka. da li neko ima ovakvog iskustva? ja sam mislila da se to podrazumeva da može.