Jump to content

Featured Replies

Posted

Postovani,

Molim Vas da mi kazete da li ima neko ko bi mogao da ponudi poso u Svedskoj meni i mome drugu?

Ja sam diplomirani profesor Engleskog jezika i knjizevnosti, govorim tri strana jezika, dok je moj drug student prava! Radili bi smo kao kuvari, obezbedjenje, u nasoj struci ili bilo koji drugi posao. Ukoliko ima neko ili zna nekoga, neka se javi!

Hvala!

Pitam se koliko ce jos osvanuti ovakvih posebnih tema :)

Il da se ovima sto kukaju za poslom otvori neka posebna zajednicka tema,hm.

• 3 weeks later...

mozda da osnuju svj klub, klub trazitelja posla u inostranstvu, to bi bilo svrsishodnije

Ne mogu da verujem koliko su ljudi postali ljubomorni i zavisni, svako se bori za bolji zivot, kao sto je neko napomenuo ovde nema mesta za cinizmom. Ukoliko moze neko neka pomogne ako ne moze nemoj ni da se javlja. I ja sam zainteresovan za rad u inostranstvu, radio bi bilo sta, cak bi se i zenio za papire, ukoliko moze neko da pomogne ne bi bilo lose, naravno da ne bi ostao duzan, umem da cenim svaki vid pomoci. Hvala

Ne mogu da verujem koliko su ljudi postali ljubomorni i zavisni, svako se bori za bolji zivot, kao sto je neko napomenuo ovde nema mesta za cinizmom. Ukoliko moze neko neka pomogne ako ne moze nemoj ni da se javlja.

Ma ajde,ti ces da mi kazes.

Nit' sam zavistan,nit' ljubomoran,samo napred.

Samo sam se zapitao cemu 300 tema sa manje-vise istom tematikom,al ako ovi sto vode forum kazu da je OK,onda OK.

Bolji zivot postoji i u ovoj zemlji (i tu mislim na legalne poslove,a ne kojekakve),ali to je druga tema.

Vise se necu javljati (osim ako me neko ne vuce za jezik),pa...sretno vam bilo u nalazenju posla "napolju" :)

Mislim da nije bitno koliko se tema otvara ukoliko postoji ljudi koji zaista hoce da pomognu, ali sta da ocekujes od nas Srba, retko ko i hoce stvarno da pomogne nekom vani, konkreno pricam za svoj slucaj, bukvalno ko te j...e,ja bih rado otisao negde vani samo mi treba neki start a ostalo bih se snasao.

• 3 weeks later...

Moj supruga ima brata od tetke u Svedskoj.On tamo zivi dosta dugo/20godina/ deca su mu tamo rodjena a mislim i njegova supruga.Da li postoji sansa ,da li je moguce da posalje nekakvo garantno pismo/ako tako nesto postoji/ i on dobije radnu dozvolu i dozvolu boravka.Sta on treba da posalje da bi  moj sin dobio stalnu radnu dozvolu.

Ne moze na osnovu brata od tetke da dobije nikakvu radnu dozvolu, niti dozvolu boravka. Ona se stice zaposlenjem ili zenidbom.

Znaci nema vise garatno pismo da on garantuje za osobu.Da li negde jos vazi takav nacin.

sta bi on mogao da ti garantuje u tom pismu? da ce dozivotno izdrzavati ili sta? Ne pali to nigde, garantno pismo moze da ti posalje ako ces turisticki da odes kod njega i to na odredjeni period, ali sa garantnim pismom ti nema ostanka tamo.