Jump to content

Featured Replies

Posted

Negde izmedju 1. i 10. jula bih krenuo za Siriju,Jordan, i eventualno posle Iran(ako ne bude tamo vecih problema),

pa eto, ako je neko raspolozen za put, a zeleo bi u istom smeru, dobrodosao je za planiranje puta i za prikljucivanje ;)

• Author

msn:  [email protected]

i meni se vrti odavno, al zavrtelo mi se kad sa procitao jutros koja kombinacija treba za bugarsku vizu    :(      Znaci, bezobrazluk :(

:psuje:

avaj,strasno i ja sam bio u buuulgaaaarskoj ambasadi takvo ponizavanje srba strasno,jos mi govorimo kao braca Sloveni pravoslavci ma strasno,doslo mi je da puknem od muke treba svi da pisemo Vuku Jeremicu i ostalim demokratama koji nas lazu za neverovati kako lazu o tkz viznim olaksicama,eh nekad smo bili slavan narod ali ocigledno se tok istorije okrenuo,ali da ne duzim cuo sam da iz Nisa turci imaju jeftine letove za Istanbul trebalo bi to videti pa iz Istanbula karta je za Damask 24 dolara a za  Teneran 24 dolara sve je uzasno jeftino na bliskom istoku.

Imamo temu za bugarske vize, pa možemo tamo da nastavimo o tretmanu u ambasadi, a ovde bih hteo da objavim da i Danijela i ja nameravamo da idemo u Siriju ovog leta.  :blob:

Mi ćemo tamo biti u drugoj polovini avgusta, pa ako još neko ide tamo, mogli bismo se sresti na jednoj partiji tavle i nargilama u Damasku.  ::arabia:

Ej, vi sto hocete u Siriju i Jordan u avgustu/julu,hoce i nas dvoje, kako da vas kontaktiramo?

Jel znate kako nekaznjeno a se svrati i do Izraela? ko razume, shvata

cao-fmb ovako sa Izraekskom vizom ni u snu ne mozes uci u Siriju a i mnoge arapske zemlje,jedino  mozes sa Izraelskom vizom uci u Jordan a iz Jordana u Izrael.Dakle nema sanse da ides preko Sirije,Libana  u Izrael jedino da letis iz Beograda za Aman pa onda kopnom do Izraela.fmb ima nas koji zelimo ici u Iran i mozda Oman ajdete sa nama i pitajte sto zelite cao.

Ljudi, ovo nije moj nalog-moj prijatelj FMB mi je dao da se posluzim njegovim. Zovem se Ranko i moja devojka i ja bismo hteli do Sirije i Jordana. Hvala na ostalim ponudama (Oman ,Iran),sve su to bajna mesta, ali mi smo se nameracili na ove dve zemlje (pa i zbog cene).  Hteo sam takodje do Eilat-a u Izraelu. Da li neko zna da li iz Akabe (ono jordansko mesto blizu Eilat-a) moze da se vidi Eilat? Inace znam sta Sirijcima i ostalima znaci izraelska viza, ali sam cuo za neke fore sa bacanjem pasosa i vadjenjem novog (bedak,jer srpska ambasada u Amanu ne radi vise) i nesto kao da pitas Izraelce da ti lupe vizu na neki karton, a ne u pasos.

Nego, mi bismo tamo isli u avgustu (bus/voz), i mozete mi pisati na [email protected] ali molim vas napisite u subject-u nesto kao 'Sirija' ili 'Jordan', da ga slucajno ne izbrisem. Pozdrav svima, zivi bili!

Idem i ja sa ortakom na putesevstvija po bliskom istoku pocetkom avg,

pa bi prijalo posle nekog vremena videti naseg coveka...idemo na nargile :spot: uhu!

@fmb

prelistaj po sekciji vize i naci ces obrazlozenje da za drzavljane Srbije je nemoguce da odu i do Izraela i do Sirije u jednom putovanju. Jedino ako imas pasos neke drzave EU.

Ja sam pročitao negdje, da je problem ući u Siriju, ako vide u pasošu da si prije toga išao u Izrael, ali da za Izrael to ne važi. Dakle, po tome, ako odeš u Siriju prije Izraela, sve bi trebalo da bude lovely jobly.

• Author

Naravno turu :)

Sirija, jordan, i na ka kraju Izrael - a onda planiraj se vratiti nekako za beograd  :102:

Evo razgovora sa jednog drugog foruma gde sam ranije posatvljao pitanje ulaska i izlaska u Izrael a da se pokusa izbeci izraelski pecat:

-------------

ja sam se malo raspitao za isti slučaj budući da planiram u 11. mjesecu malo šetuckati po Siriji, Jordanu i Egiptu, a možda i niže. Uglavnom, Izrael sam izbacio zbog pečata. Izrael će bez problema dati ulazni i izlazni pečat na posebnom papiru ako ih zamoliš, ali puno je veći problem izlazni/ulazni pečat u Jordan ili Egipat. Oni će ti biti u putovnici, a ako na njima stoji da si ušao odnosno izašao preko jordansko-izraelskog ili egipatsko-izraelskog graničnog prijelaza, to ti je dovoljno da ti Sirija, Libanon, Sudan, Iran i mnogi drugi zabrane ulazak.

---

E, ali ima jedna caka a to je da Jordan->Izrael i Izrael->Jordan pređeš preko King Husein mosta, tj. preko Palestine koju Jordan na neki način formalno još smatra svojim teritorijem (i bio je do izraelske okupacije prije 20-30 godina).

Tamo Jordanci ne lupaju pečate a Izraelci ti mogu zveknuti pečat na poseban papir ako ih zamoliš i ako nisu nadrkani (dakle uvijek te mogu zajebat ako baš žele). Most je na pola sata vožnje od Ammana.

To je jedini način da uletiš u Izrael bez dokaza kopnenim putem.

Bar je to vrijedilo do prije 3 godine. Namjeravao sam iz Jordana preći u Izrael od čega sam odustao zbog manjka vremena tako da sam se bio dosta raspitao o toj soluciji.

Na svim ostalim prelazima lupaju pečate obavezno

---

Dvije putne isprave su koliko ja znam ilegalne, jer ona viška se tretira kao falsifikat. Dođeš lijepo na granicu (Iz-Jo) i daš mu pasoš novi ispod čekića. A ovaj lista i lista (jer graničari uvijek listaju) i nigdje nema pečata koji dokazuje kad si i otkuda ušao u Jordan. To ne valja.

Pa mu onda kažeš da imaš drugi. Ni to ne valja.

I u mirnim krajevima bi mogao najebati a tamo mi se pogotovo čini da bi lako mogao završiti u zatvoru. Radi šta hoćeš ali ja se s tim stvarima ne bi igrao.

---

Za sve ove zemlje u jednom tiru obići najlakše ti je obrnutim redosljedom,

tj. da Kreneš iz Libanona->Sirija->Jordan->Izrael->povratak u Jordan radi leta natrag.

Ovaj povratni let iz Jordana je potreban jer ako ti na povratnoj karti piše da je povratak iz Izraela a ovi na libanonskoj ili sirijskoj granici to vide - neće te pustiti unutra.

Povratak sa drugog aerodroma je moguć (Turkish npr. to tretira kao jednu regiju) i ne nosi bitne razlike u cijeni.

Treba voditi računa da je Izrael prije 3 godine imao divljačku izlaznu taksu za izlazak preko kopnene granice

(tada 70$ ), pa bi se trebao raspitati koliko ona danas iznosi.

----

Eto toliko....pozz

Pozdrav ekipi sa foruma!  :)

Zna li ko broj ambasade Sirije u Beogradu? Probao sam sa 3443 671, ali nisam imao uspjeha(privatan stan je u pitanju).

011/2666-124

011/2666-125

Fax: 011/3440-221

Aleksandra Stambolijskog 13 (blizu Marakane)

[email protected]

Podaci iz najnovijeg ICVA-inog direktorijuma  :)

... ali tako kažu i prošlogodišnji.  :102:

Na našem sajtu stoji da su telefoni sirijske ambasade 2666 124 i 2666 125, trebalo bi da su podaci ažurni  smartass

Na netu postoji mali milion adresara ambasada, na nekima su brjevi telefona još od dolaska prvog ambasadora  :102:

Na netu postoji mali milion adresara ambasada, na nekima su brjevi telefona još od dolaska prvog ambasadora  :102:

Zato smo mi azurirali sekciju "vize i ambasade" da bi i nama i vama bilo lakshe.

;D

Jel imate ideju kada bi tacno isli za Siriju, Jordan? Koliko bi trajalo to putovanje (min i max), i sta mislite koliko je kesha potrebno za tako nesto. Ne mogu reci da nisam zainteresovan, ali imam vec neke planove za leto pa ako se ovo uklapa u sve to mozda ste dobili jos jednog saputnika :-)

Nas je dvoje planiramo tokom jula da putujemo za Siriju i Jordan pa na more. Ako neko zeli da nam se pridruzi javite se. Koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u organizovanju naseg puta, a poticu sa ovog sajta.Sajt je strava.pozz

Znacu do kraja jula da li idem i ja u tom pravcu ove godine.

Ako ne morace neko od vas da mi donese jedan zacin (kosta citavih 5 funi, upakovan) Al osrah, neka mesavina.  :eat:

Maloprije sam zvao ambasadu Sirije u Beogradu i rekoše mi da je viza za hrvatske državljane 30 eura. Da li mislite da je pametnije da vadim vizu na granici(da li bih tako jeftinije prošao), s obzirom da je Hrvatska jedna od zemalja u kojoj ne postoji ambasada Sirije?

• 2 weeks later...

vizu mozes dobiti na sirijskoj granici jer u hrvatskoj nema sirijske amabasade. Misilm da ti to nije pametnija opcija jer se moras raspravljati sa sirijskim policajcima, izgubit ces dosta vremena, bus te nece cekati (ako ides busom), a ustediti neces puno. Mislim da je cijena vize na granici oko 25 eura.

Ako vizu vadis u Istanbulu (cijena je 30eura), a vjerojatno je slicno i u Beogradu, moras prvo otici u hrvatsku ambasadu/konzulat po pismo preporuke. E, to ce ti isto naplatiti nekih 100kn, u protuvrjednosti valute zemlje u kojoj vadis vizu.

Tako je bilo prosle godine, mislim da se nije nista promjenilo.