Jump to content

Featured Replies

Dakle deco ... ovako stoje stvari! Jovan, Jegulja i moja malenkost polazimo za Siriju i Jordan oko 20. jula! Tamo bi ostali do 12.-13. avgusta. Problem je sto nas je troje a u troje je nemoguce stopiranje ... dakle ocajnicki nam treba jos jedna osoba za put. Pozeljno bi bilo da to bude zensko ili musko koje lici na zensko jer svi znamo da je lakse stopirati u parovima! :-) Stvar je vema hitna jer za uzimanje bugarske vize treba dosta vremena! Nadam se da ce se neko javiti uskoro!

PS: Mogu se javiti i ljudi koji nikada nisu stopirali jer su Jegulja i Jovan iskusni stoperi ... a i ja sam prosao prvu proveru do Indjije i nazad ... dakle ... cekamo vas!

Nas cetvoro u nedelju krecemo put Sirije i Jordana, pa su nam potrebne zavrsne konsultacije pred put. Pre svega nas zanima, cesto spominjano, spavanje na krovu hotela. Da li dobijete samo mesto gde postavite vrecu za spavanje, ili postoje neki madraci? Koliko je cisto i da li je hladno nocu s' obzirom na blizinu pustinje? Da li je u slucaju da se noci na krovu moguce koristiti neko etazno kupatilo? Da li nocenje na krovu postoji kao opcija u ponudi hotela ili daju samo na insistiranje?

Sta treba obici i videti u Alepu (ostajemo 2-3 dana)? Koje je najvece i najlepse letovaliste u Siriji?

Zamolili bi nekoga ko ima kod sebe Lonely Planet- Middle East da nam skenira nekoliko stranica, gde je spisak i opis ho(s)tela u vecim gradovima Sirije i Jordana i posalje na: [email protected] .

Hvala vam u napred!

spavanje na krovu hotela. Da li dobijete samo mesto gde postavite vrecu za spavanje, ili postoje neki madraci?

Postoje madraci, ali leti nekada čak ni tamo nema mesta. Nije loše rezervisati par dana unapred, mejlom.

Koliko je cisto

Dovoljno :) Posteljine nema, ali za to služi vreća za spavanje.

da li je hladno nocu s' obzirom na blizinu pustinje

Nije hladno, nema brige. Ali ipak ponesi vreću za spavanje, najtanju koju imaš. Naravno, preživećeš i bez nje, uvek možeš tražiti da ti daju neko dronjavo ćebe.

Da li je u slucaju da se noci na krovu moguce koristiti neko etazno kupatilo?

Kratko i jasno - da :) Uvek ima kupatilo :)

da li nocenje na krovu postoji kao opcija u ponudi hotela ili daju samo na insistiranje?

to je standardna ponuda, nešto jeftinija od smeštaja u spavaonici (dormitory)

Sta treba obici i videti u Alepu (ostajemo 2-3 dana)?

Bazar (suk) i stari grad. To će vam biti i više nego dovoljno za 2-3 dana, a većina interesantnih stvari locirana je tamo.

Zamolili bi nekoga ko ima kod sebe Lonely Planet- Middle East da nam skenira nekoliko stranica

Hm, nemam skener. U kom ste gradu? Ja sam u NS... ako ništa drugo, odeš u Mamut u BG i lepo prepišeš iz knjižice... proveren recept :)

Dakle deco ... ovako stoje stvari! Jovan, Jegulja i moja malenkost polazimo za Siriju i Jordan oko 20. jula! Tamo bi ostali do 12.-13. avgusta. Problem je sto nas je troje a u troje je nemoguce stopiranje ... dakle ocajnicki nam treba jos jedna osoba za put. Pozeljno bi bilo da to bude zensko ili musko koje lici na zensko jer svi znamo da je lakse stopirati u parovima! :-) Stvar je vema hitna jer za uzimanje bugarske vize treba dosta vremena! Nadam se da ce se neko javiti uskoro!

PS: Mogu se javiti i ljudi koji nikada nisu stopirali jer su Jegulja i Jovan iskusni stoperi ... a i ja sam prosao prvu proveru do Indjije i nazad ... dakle ... cekamo vas!

Ajde ljudi javljajte se ... svi idu u Jordan i Siriju a niko nece sa nama ... nije fer! :-(

Stopirao bih ja sa vama, ali ne znam da li mogu da se uklopim u vas termin :) Meni odgovara da krenem sto pre, a to je nadam se 17. jul, a koliko znam vi cete se par dana zadrzati u Istanbulu, sto mi opet ne odgovara :) Ne znam, cucemo se jos, kad se priblizi put, a ako nista drugo, mozemo se naci dole da odemo zajedno do Libana :)

Pa i mi cemo krenuti sto pre ... samo da nam budu gtve bugarske vize! Mogo bi ti da se uklpis ali neces ... nam te ja znam ...!

A sto se tice Libana ... ne znam kako je Jovan planirao da idemo i tamo kad imamo vizu za 2 ulaska u Siriju! Dakle jednom iz Turske i jednom iz Jordana!

A sto se tice Libana ... ne znam kako je Jovan planirao da idemo i tamo kad imamo vizu za 2 ulaska u Siriju! Dakle jednom iz Turske i jednom iz Jordana!

Liban se ne računa kao izlazak/ulazak u Siriju... znači, ako hoćeš iz Sirije u Liban i nazad, dovoljna ti je sirijska viza sa jednim ulaskom. Ali ako hoćeš iz Sirije u Jordan i nazad, to se već računa kao izlazak/ulazak u Siriju. Hm... da li sam bio jasan?  :o

Ako udjes iz Sirije u Liban to ti se racuna kao izlazak iz Sirije.Ako se vracas nazad u Siriju to ti se racuna kao drugi ulazak.U Liban ne mogu da udju zene koje su mladje od 30 godina , sem ako su u pratnji muza ili oca. Za ulazak u Liban je pre 2 godine trebala viza koja se vadi u Bgd-u u ambasadi i kostala je 35$.

Ako udjes iz Sirije u Liban to ti se racuna kao izlazak iz Sirije.Ako se vracas nazad u Siriju to ti se racuna kao drugi ulazak.

kako sad pa to? u sirijskoj ambasadi su mi rekli ovako kako je bokonon napisao, a i on sam je prelazio tako.

kika, videcemo pred put, ne obecavam nista :) jeste predali pasose bugarima uopste? kad treba da ih podignete?

Nadam se da cete opis  vasih putesesva    i utiske  podeliti  sa nama ostalima...

Pozdrav i sretan put... 

PS:  Ja planiram  Jordan ali za  Oktobar,  tako da  vasi utisci  ce mi  biti jako korisni...

Ja sam za Siriju nasao ovo:

Visa not required if re-entering Syria within one month after

departure. Applying for a new visa is not required even if

the visa is expired.

Pozdrav, dobri ljudi, iz Damaska!

Dobili smo sirijsku vizu sa dva ulaska. Planirali smo da posetimo Siriju i Jordan, medjutim planiramo sutra da ubacimo i Liban (Bejrut) na jedan dan! Bio sam ovde u imigracionom, ali niko ne zna engleski, samo vicu "no problem". Bio sam i do nase ambasade ali su mi rekli da dodjem sutra u 10h, ali to mi je kasno. Znaci vi mislite da ako odemo u Liban i vratimo se u Siriju, mozemo posle po treci put da udjemo iz Jordana. I, da na Libanskoj granici treba da trazimo tranzitnu vizu, jel' tako?

Hvala vam u napred!

Nase putovanje mozete pratiti na: http://misaocake.spaces.live.com

Pozz!

Dule

Ej Dule ... zene cete morati da osravite u Siriji jer je zenama mladjim od 30 godina zabranjen ulazak u Liban!

Kika je u pravu... ako nameravate da vodite pripadnice lepšeg pola mlađe od 30 godina, bolje ih ostavite u Damasku, nego da traćite vreme i novac na odlazak do libanske granice i nazad.

Ja sam išao u Bejrut sa single-entry sirijskom vizom, i na povratku mi nisu pravili probleme. Drugim rečima, odlazak u Liban ne smatra se kao izlazak iz Sirije. Takve su barem informacije koje ja imam, ali verujem da je jedini način da zaista saznate kakvo je stanje - da probate :)

Nisam siguran za tu sirijsku tranzitnu, nisam za to čuo.

Nego, evo jednog recepta koji sigurno pali: odete prvo u Jordan, iskoristite taj izlazak-ulazak u Siriju, a na povratku lepo svratite do Bejruta. Tako sigurno neće biti problema. Što se tiče varijante da prvo idete u Bejrut, 80% sam siguran da može, ali druga varijanta je 100% foolproof & failsafe :)

Nek je sa srećom :)

• Author

i naravno, napisite da li je viza potrebna za Liban ili ne, posto u sekciji za vize pise da treba, a posle je neko dodao da po novom ne treba... :)

• 2 weeks later...

Ej ... ja sam u Jordanu ali za 3 dana cu biti u Alepu ... tu sam sa jos njih troje ali izgleda da samo meni nedostaje drustvo iz otadzbine! U Alepu sam vec proveo par dana i odusevljen sam gradom tako da bih voleo da vam pokazem grad! Moj telefon je +381641188757 Ako planirate da idete i za Jordan butite spremni na to da iz nekog raloga roaming telekoma srbije ne radi u Jordanu! Veliki pozdrav!

• Author

jel moze neko da mi vidi i napise kad sredom imaju busevi za Istanbul, ja sam tamo sutra iza 12h.

Mi smo u Damasku, hotel Ghazal, nije ga tesko naci. Telefon +381658844221

Spremite se za cucavce ; )

Nemojte mi reci da niste bili upuceni na to da su svuda cucavci?  ;D

Vecina porodica u Maroku nema ni kupatilo samo jedan cucavac pored kojeg je jedna cesma gde se toci voda i nad tim cucavcem se polivash... a koliko sam cula po pricama tako je i u ostatku islamskog sveta. Problem je u tome sto vecina islamskog sveta zivi u pustinjskim zemljama i voda se jako ceni.

Cucavac... po meni nema prakticnije stvari... ne treba da pazish gde cesh da sednes i da li cesh da se zarazish necim. Nemas nikakvog dodira sa povrshinom.

;D