Jump to content

Featured Replies

• Author

Koliko se secam na granici je tranzitna viza koja traje 72 sata besplatna...

a i sta bi radio vishe od 72 sata u Libanu?

:-D

E, sad, oko toga bi vec moglo da se polemise. Ja sam bio tamo 6 dana, u aprilu prosle godine, i uspeo sam da obidjem sve sto me je interesovalo, ali na brzu brzinu. Ne zaboravi da pored Bejruta postoje i Aanjar, Balbeck, Saida (Sidon), Tyr (Sur), Byblos, Jounie, Tripoli, Bchare, pa cuveni kedrovi... Tesko da to moze da stane u 72 sata. A steta je sve ovo ne videti, makar na blitz, ako je covek vec tamo, zar ne?

Bio je na sajtu b92 u odeljku putovanja vrlo zanimljiv putopis iz Libana i ja sam isto stekao utisak da je jako zanimljivo i da 72 sata definitivno nije dovoljno iako je drzava malecna...

• 1 year later...
  • 1 month later...

Posto mi pasos istice u junu,a imam samo 2 slobodne stranice u pasosu,da li vize Sirije,Libana,i Jordana imaju nalepnice,ili samo pecate kao vize?I da li je obavezno kod njih da pasos vazi 3,6 meseci po isteku putovanja da bi izdali vizu?

Sirijska je bas viza, treba ti 2 slobodne strane! Jordanska je neka vrsta nalepnice ali ti i za nju treba slbodna strana. Viza za Liban je pecat i kolko ja znam besplatna je samo za 48 sati a ne 72 i dobija se na granici! Sto se tice vazenja pasosa ... nisam siguran!

• 3 weeks later...

Iako je nevoljno mahao glavom sluzbenik Sirijske ambasade kad sam mu zatrazio multi vizu,odlucili su da ipak izdaju multi,uz obavezno pitanje idem li u Izrael ;)

• 1 month later...

pozdrav :)

jel neko zna na koliko dugo sirijci produzavaju vizu nakon 15 dana boravka u siriji? jel traze neku garanciji ili tako nesto?

To zapravo nije produženje, nego registracija... dobiješ vizu u ambasadi Sirije u BG, na tri meseca... posle 15 dana boravka u Siriji moraš da se registruješ. To se radi u jednoj zgradi u centru Damaska... ja sam probao da se registrujem posle 10ak dana u Siriji, rekli su mi da dođem kad prođe 15 dana... al pošto sam posle otišao na kratko u Bejrut, više nije bilo potrebno jer se računalo 15 dana od tog, drugog, ulaska u zemlju...  :)

• 5 weeks later...

Danima vec listam sve diskusije na temu, ali nisam nasla odgovor na moje pitanjce.... :( Jel zna neko da li je moguce do Sirije putovati sa hrvatskim pasosem, a onda u Siriju uci sa srpskim?