Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko zna kako mogu da ostanem duze od 3 meseca u Nemackoj,ne treba mi radna viza jer znam koji je jedini nacin da je dobijem ali jel postoji neki nacin da ostanem duze od 3 meseca u Nemackoj???

Turisticki bez vize najduze 90 dana u periodu od 180 dana, za sve ostalo ti treba viza.

• Author

Da znam da mogu da ostanem 90 dana bez vize,ja sam u Nemackoj vec 2 meseca skoro(zivim sa devojkom),nego da li postoji nacin da ostanem preko tih 90 dana a da to nije radna viza??

Upisi neki kurs jezika koji traje duze od 3 meseca. Problem je sto ce da kosta...ali moze se i tako uraditi viza.

Ево 2 решења

(полу)Легална варијанта: Пријавиш губитак пасоша и добијеш путни лист, па са путним листом останеш још неко време. Наравно, да би добио путни лист, треба ти уверење о држављанству (обично прихвате факс копију) и некакав документ са фотографијом (нпр лична карта или возачка дозвола) и по мојим сазнањима 40 евра. Наравно, спреми причу какото да ти је нестао пасош, а не и остала документа.

Корупција: Друга варијанта је да платиш мађарском полицајцу на граници 200€ да ти не лупи излазни печат, али се распитај прво код возача да ли има договор са њима. Ово је врло раширен облик корупције и на тај начин практично сви кривинари остају дуже.

Срећно!

Пријавиш губитак пасоша и добијеш путни лист, па са путним листом останеш још неко време.

Знам ликове који су на тај фазон остајали јако дуго у Шпанији.

ISto tako mozes da mu preporucis da iskulira i jednostavno ostane dozivotno tamo ilegalno,m ali mislim da decko nije pitao to, nego na koji legalan nacin moze da produzi boravak tamo.

Легално?

Курс немачког језика (на то су слаби) и женидба.

• Author

Ne ne samo legalno dolazi u obzir jer ne zelim da ikako ugrozim ubuduci boravak ovde.. Devojka mi je polu Nemica polu Poljakinja i trenutno zivim sa njom i sve ali je jos malo rano za zenidbu tako da ako nista onda cu nazad kuci na 3 meseca pa onda povratak u Nemacku

• Author

Pa skoro 3 godine smo zajedno.. Ako ima u Belgiji skoro sam siguran da ima i ovde u Nemackoj.. Moracu da proverim to nekako.. Hvala u svakom slucaju svima na odgovorima  gent

U nemackoj to nema tj.ne moguce je tako dobiti boravak samo sto ste momak i devojka.U nemackoj stoje stvari ovako,vencas se i predas za vizu uz velike dokaze da ste dugo u vezi ako predajes za vizu neposredno posle vencanja,tipa slike sa odmora i ta sranja,kad dobijes vizu uz to da ti zena ima dovoljna primanja za vas dvoje onda cekas tri godine da bi mogao da pocnes da radis,nema veze dali je drzavljanin eu ili ne,ä pre toga moras da polozis kurs A1 koji nije tezak ako se ne uplasis,masovno padaju od straha a ne sto ne znaju

U Austriji je drugacije isto kurs nemackog,gledaju kolko si u braku ali  imas pravo odmah na posao

Vizu mozes dobiti samo vencanjem,ili ako si naucnik nuklearne fizike tj.neko posebno zanimanje koje im treba i nikako vise ne mozes ostati drugacije,posle tri godine bio bi red da se vencate i da gledas vizu a taj put nije lak trenutno

• Author

Jel si siguran da nemam pravo na rad 3 godine??? To mi deluje malo glupo...

Da,bas pre neki dan su mi to pricali ljudi koji su u Hamburgu zadnjih 30 godina,kulturni ljudi nisu od onih koji vole da lazu.Njima treba dokaz da to je legalan brak i tako su mi objasnili e sad ako ja tebe lazem i oni su mene,dok npr.ja sam ozenjen u Austriji vec dve godine itk sad prvi put idem da predam za vizu,nasao sam i posao i sve pripremio

Rekli su nam super sto ste vec dve godine u braku to im znaci dosta,da nadjem posao i mnogo lakse cu dobiti boravak jer imam pravo preko eninih papira na posao odmah.Neko mora da ceka godinu dana ako mu je supruznik od skoro tu

Trazice vam odgovarajuci stan,platu zena da ima za izdrzavanje za oboje,da te osigura,kirs nemackog da imas zavrsen i jos brdo papira sa tvoje strane,vencanje ti je jedini spas veruj mi

Doduse dobro procitaj ovo,npr za Austriju sve zavisi od pokrajne,npr do novembra smo ziveli tj.zena u Salzburgu i tamo ne mozes da predas prvi put za vizu kod njih vec moras kod nas u ambasadu,preselili smo se u Gornju Austriju i zakon drugaciji kod njih predajem za vizu i automatski imam pravo na AMS tj posao i ne treba da cekam nista ako nadjem posao dok u Salzburgu nadjes posao i cekas dali ce te primiti na AMS,ako te AMS odbije popusis vizu dok u Gornjoj Austriji ih ne zanima samo nadji posao i predaj za sklapanje braka i vizu dobijas,hteo sam da kazem sve zavisi od pokrajine u kojoj si a tako je i u Nemackoj,najbolje idite u magistrat i pitajte sve

• Author

Ja sam upoznao ovde socijalnog radnika pre jedno 5 dana koji mi je ispricao da je najbolje odmah da se uzmemo ovde u Nemackoj i onda ce Nemacka vlada morati da mi plati kurs nemackog jezika dobicu vizu i placace mi mesecno novac sto sam nezaposlen(to je oko 500 eura ja mislim).. Znam da ona mora da dokaze da moze da me izdrzava i sve to ali sam ubedjen da imam prava na rad odmah,jer ko bi se zenio i trpeo da mu supruznik 3 godine ne radi nista.. Iskreno ovde sam vec skoro 3 meseca tako da cu uskoro kuci jer ne zelim da rizikujem da zbog 1 dana prekoracenog ili nesto tako u buducnosti ne dobijem vizu ali nam vencanje za sad nije prioritet jer iskreno jos smo mladi(23 godine oboje)!! Ali videcemo nikad ne znas sta buducnost nosi..  :pivoooo:

Kazem najbolje proveri tu,najgore je kad slusas drugoga rekla-kazala,niste mladi za brak buducnost se tada gradi.Sve najbolje jer vas ceka velik put do vize i posla

• 1 year later...

Pre dve nedelje smo moj partner i ja predali svu potrebnu dokumentaciju u Nemackoj za Nase vencanje. Sada samo cekamo odgovor. Zanima me za koju vizu treba da podnesem zahtev posle vencanja, ili trebam pre vencanja?

Unapred zahvalna na odgovoru. :)

Pre dve nedelje smo moj partner i ja predali svu potrebnu dokumentaciju...

Preciziraj malo koje pasose,tj. drzavljanstva imate.

Od te "sitnice" koju si preskocila mnogo sto sta zavisi.

Edited by Laza GNR

• 1 year later...

Pozz svima htjeo sam pitati,ja sam iz srbije kad bih se vijeco  u njemacku djevojka mi ima hrvatske papire em je trudna dali bih mogao dobiti vizu ali djevojka mi ne radi posto je trudna ? Dali postoji mogucnosti da dobijem nesta posto ne radi a cuo sam da mora raditi da moze da me odrzava ?

Pozdrav svima,ja sam trenutno u Austriji,cuvam neku djecu ali nisam prijavljena.Vec dva mjeseca sam ovde i posto sam od bejbisiterke postala sluzavka a kuci ne smijem da se vratim,zanima me ako bih nasla neku drugu porodicu ili neki posao ovde,iako imam malo vremena jos da budem ovde mozda nekih 20-ak dana,kako bih mogla da ostanem malo duze.Imam bosanski pasos i ne znam jezik ali mogu brzo da ga naucim,vec sam dosta rijeci "pohvatala"

Cula sam za au pair program ali jel bi mogao neko da mi objasni nesto vise o tome i da li bi ako bih sad nasla neku porodicu to moglo za to vreme sto mi ke ostalo da se sredi?

Izvinjavam se na duzini.

On 3/2/2017 at 0:17 AM, barbiedoll said:

...iako imam malo vremena jos da budem ovde mozda nekih 20-ak dana,kako bih mogla da ostanem malo duze.

Legalno,na nacin kako si ti zamislila,posto su ti se novci osladili - nikako.

Tj. jedino da nadjes neki nacin da ti administracija te zemlje odobri produzeni boravak.Ali to mora biti na nekim cvrstim osnovama (npr. bavljenje naucnim radom),a ne na tome "ja cuvam nekome decu" (pa jos neprijavljena).

Plus ta procedura traje,ne znam da li bi bila gotova za 20-ak dana.