Jump to content

Featured Replies

Zivim u Nemackoj sest meseci I imam Hrvatske papire, decko I ja bi da pocnemo da zivimo zajedno ovde u Nemackoj,ali nam je problem taj sto on ima Srpske papire I ne znamo na koju variantu da on dodje ovde legalno da radi,I zivi. Treba da ide na brod prvo da radi pa smo onda planirali da predje ovde. Na brodu ce imati tu neku brodsku vizu. Gledala sam na internetu da li sa stupanjem u brak moze dobiti preko mene Hrvatski pasos ali tamo je pisalo da mora tamo da bude prijavljen itd. Da li postoji neko resenje za ovaj problem?

Ako imaš regularan boravak u Nemačkoj, stupanjem u bračnu zajednicu partner dobija boravišnu  (i radnu) dozvolu na osnovu spajanja porodice.

Imam regularan boravak. Da Ali spajanje porodice ide samo za one koji su godinu dana I vise u braku,a mi nismo vencani jos. Pa ne znam da li npr kad bi see ode vencali da li bi mogao odavde dobiti papire preko mene

1 minute ago, Natasa.Kokanovic said:

Imam regularan boravak. Da Ali spajanje porodice ide samo za one koji su godinu dana I vise u braku,a mi nismo vencani jos. Pa ne znam da li npr kad bi se ovde vencali da li bi mogao odavde dobiti papire preko mene

Thanks

Pa,drug i drugarica se vencali nesto pred polazak,tj. pre predavanja zahteva za vizu (jedno 2-3 meseca pre toga;ovde,u Srbiji,su se vencali),ona imala madjarski pasos,on nas pasos,i dobili vizu i otisli u Englesku tako.Koliko znam oboje rade (legalno).

• 2 months later...

Dobar den.

Sakam da prasam nesto.

Imam termin za vencanje vo Germanija na 09.05.2018.

Dali predhodno treba da izvadam viza za vencavanje ili posle registracija da podnesam dokumenti za viza za priklucuvanje kon semejstvo? 

Pozdrav Marina 

Mislim da mozes da odes u Nemacku i (kao) turisticki.Za to nije potrebna viza.

Pa kad se udas,onda posle svadbe (kad se otreznis) podnesi zahtev za vizu ili kako vec...

• 1 year later...

Prekoracio sam boravak u Nemavkoj,uhvatila me policija.Dobio sam 7 dana da izadjem is zemlje.Da li vencanjem I uz pomoc advokata  moze da se ponisti zabrana?Hvala.

Jedino ako ti je advokat madjionicar ili ima masinu za povratak u proslost, pa da izadjes nakon 90 dana boravka. A i za vencanje nisam siguran da li bi uopste mogao da ga obavis u Nemackoj, ako si ilegalno u zemlji. Za to se vec raspitaj.

• 4 years later...

Uskoro mi istice 90 dana boravka u Nemackoj, treba da se.vratim za Srbiju, jel zna neko dal moze da se opere pasos u ves masinu i da se prijavi i da se izvadi nov, posle toga jel moze opet da se ide za Nemacku ili?

Cuo sam da su mnogi to uradili i da su uspeli da se vrate odma posle 2,3 nedelje dok im je stigao novi pasos

• 2 months later...

Da li je ovaj sajt funkcionalan?

Potrebnaa mi je pomoc nesto za 90dana da znam da li da pisem..vise ne znam koga da pitam niko mi nista konkretno ne kaze..

18 hours ago, aleksis77 said:

Da li je ovaj sajt funkcionalan?

Potrebnaa mi je pomoc nesto za 90dana da znam da li da pisem..vise ne znam koga da pitam niko mi nista konkretno ne kaze..

Kako mislite , da li je funkcionalan? Pa imate na prvoj temi ovog topika- Šengen nova pravila za duzinu boravka, 46 stranica sa odgovorima na sva moguca i nemoguca pitanja, i vise puta detaljno objasnjenje kako se sve racuna...Procitajte bar zadnjih 5 stranica, i sigurno cete naci tamo odgovor na vase pitanje 

• 4 months later...

kakav je zakon bio sam 86 dana u Nemackoj  u Srbiji sam 46 dana dali bih mogao sad preci granicu ili bi me vratili nazad maloletan sam i drzavljanin Srbije sam isao bih sa majkom u Nemackoj kod oca na par dana