Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav drugari,

u zadnje vreme i nisam nesto aktivan na ovom sajtu. Razlog je onaj zbog kojeg sam opet ovde.

Podelicu sa vama deo mojih slika nacinjenih sa mojim prvim DSLR aparatom ( EOS 550 D ).

Slike koje ce te videti su na mom portfolio sajtu i sve poticu iz mesta odakle sam i ja, selo Djakovo ( u blizini manastira Studdenice ).

Nadam se da ce vam zagolicati mastu.

Za sva pitanja, tu sam  ::arabia:

http://markoradovanovicphoto.weebly.com/

Koji objektiv koristiš?

+Jako dobre fotografije! Jedna od omiljenih mi je All colors of winter, jer mi se dopada kako si uspeo da napraviš i da nebo bude lepo plavo i da uprskos suncu, i grane budu vidljive..

Pohvale

• Author

Koji objektiv koristiš?

Pozdrav,

objektiv je EF 28-105mm f/3.5-4.5 usm ( serija II )

Sto se tice slike koja ti se dopada.. blic me je spasao. Od obrade je palo samo malo osvezavanje boja.

Hvala !!

Kao što biva najlepše su fotke prirode !

Moj favorit crno/bela " The wild Balkan" .

• Author

Kao što biva najlepše su fotke prirode !

Sajt se obnavlja ako ne na dnevnoj, onda na nedeljnoj bazi. Tako da... bice jos  ::artist:

• 2 weeks later...

Ima li neko neki predlog sta kupiti od DSLR aparata u cenovnom rangu do oko 600evra?

Pa vidi, to je sad zrela tehnologija, nema greške šta god da uzmeš. Stvar je afiniteta i nijansi, naravno skuplje sprave imaju veću optiku, bolje senzore i više mogućnosti, ali već osnovni DSLR-ovi mogu da naprave fantastične slike.

Sad sam malo guglao. Iako sam nikondžija, privlači me Canon EOS 100D zbog njegovih kompaktnih dimenzija, dakle pogodno za putnike. Kažu da nisu žrtvovali skoro ništa od kvaliteta. Tačno na granici tvog budžeta ;)

• Author

Pa vidi, to je sad zrela tehnologija, nema greške šta god da uzmeš. Stvar je afiniteta i nijansi, naravno skuplje sprave imaju veću optiku, bolje senzore i više mogućnosti, ali već osnovni DSLR-ovi mogu da naprave fantastične slike.

Sad sam malo guglao. Iako sam nikondžija, privlači me Canon EOS 100D zbog njegovih kompaktnih dimenzija, dakle pogodno za putnike. Kažu da nisu žrtvovali skoro ništa od kvaliteta. Tačno na granici tvog budžeta ;)

Zdravo Duya,

trenutno 550 D radi svoj posao. Objektivi su "usko grlo".

U pravu si sto se tice 100D.

Vreme ce pokazati.

Pozdrav !

Puno hvala

Ja se isto dvoumim izmedju nikona i canona

neko kaze kako nikon ima zivlje boje u odnosu na canon..

Da li da uzmem dva objektiva ili da idem na varijantu jednog sa vecim rasponom

• Author

Zdravo Hobit,

slatke muke  :102:

Znas li kako sam ja odlucio ..?  Vise mi se svidelo kako je napisano Canon.   :)

Neces da pogresis u bilo kojem slucaju. Fotka zavisi od tebe.

Moj savet ti je da uzmes ono sto ti je vise k srcu ( pricam o svim proizvodjacima ).

U principu, ako zelis bolji kvalitet slike idi na dva. S tim sto to kosta  vise.

Neka ti kriterijumi budu ono sto zelis da slikas i koliko novca imas.

Na kraju ces od gomile da izdvojis saku njih. I verovatno ces u tom trenutku znati koji je od te nekolicine "tvoj".

Srecno !!!