Jump to content

Featured Replies

Placeno carini 400 din + dodatnih 350 din. valjda za pregled paketa ili cega vec, sam platio kad mi je stigla knjiga. Gledaj crvenu boju!!!

dsc04112.jpg

Ja narucio sad LP, shipping sa sajta je 2.15GBP iz Velike Britanije... Samo se nadam da nece da lupe carinu na to...  U ovoj zemlji se vise ne zna ni sta se carini, ni sta se oporezuje... Haos....

Ja narucio sad LP, shipping sa sajta je 2.15GBP iz Velike Britanije... Samo se nadam da nece da lupe carinu na to... U ovoj zemlji se vise ne zna ni sta se carini, ni sta se oporezuje... Haos....

Knjige se nikad ne carine, paketi do 50 odnosno 70$ ako su od fizickih lica isto ne podlezu carini. SVE sto stize moze se oporezovati a i ne mora. Sve zavisi od onoga ko pregleda posiljke. Otvaranje paketa je oko 250 dinara, mogu to da ti naplate iako ne carine paket niti mu naplacuju pdv.

Ja narucio sad LP, shipping sa sajta je 2.15GBP iz Velike Britanije... Samo se nadam da nece da lupe carinu na to...  U ovoj zemlji se vise ne zna ni sta se carini, ni sta se oporezuje... Haos....

Knjige se nikad ne carine, paketi do 50 odnosno 70$ ako su od fizickih lica isto ne podlezu carini. SVE sto stize moze se oporezovati a i ne mora. Sve zavisi od onoga ko pregleda posiljke. Otvaranje paketa je oko 250 dinara, mogu to da ti naplate iako ne carine paket niti mu naplacuju pdv.

Do sada mi stvarno doduse nisu nikada nista naplacivali, mada mislim da su se malo raspomamili sad otkad su uveli paypal...

Stigao mi je danas LP vodic, nista nije naplaceno, ni carina ni PDV :):yok:

Kupujem bar jednu knjigu mesečno onlajn, i još nikad nisam platio porez. Kupujem povremeno i mape itd. Ako koristite http://www.bookdepository.com/ slanje je besplatno.

:yok:

Не знам да ли грешим, али пар пута или нисам могао да нађем наслове које сам тражио на Бук депозитори, или сам на Амазону могао да нађем и по 20ак долара јефтиније... наравно, с Амазоном је проблем слања половних књига у Србију, али превазиђе се и то :)

Ček bre, Relja, šta ti to kupuješ ako je 20 dolara jeftinije? Mislim da je najskuplja knjiga koju sam kupio koštala oko 20 dolara, da je 20 dolara jeftinija bila bi besplatna :) Nekakve enciklopedije ili stručnu literaturu?

Polovno ništa nisam kupovao, nemam pojma kako to funkcioniše. Istina je da na Book Depository nema nekih naslova, ali nekada ih nema na Amazonu a ima tamo, treba sve proveriti i uporediti cene. Sa Amazonom sam samo jednom nešto kupio, i naplatili su mi toliki porez (carinu, šta god) da me nešto preseče u grudima i kad samo otvorim taj sajt.

Ček bre, Relja, šta ti to kupuješ ako je 20 dolara jeftinije? Mislim da je najskuplja knjiga koju sam kupio koštala oko 20 dolara, da je 20 dolara jeftinija bila bi besplatna :) Nekakve enciklopedije ili stručnu literaturu?

Polovno ništa nisam kupovao, nemam pojma kako to funkcioniše. Istina je da na Book Depository nema nekih naslova, ali nekada ih nema na Amazonu a ima tamo, treba sve proveriti i uporediti cene. Sa Amazonom sam samo jednom nešto kupio, i naplatili su mi toliki porez (carinu, šta god) da me nešto preseče u grudima i kad samo otvorim taj sajt.

Никакве енциклопедије ни стручну литературу, углавном књиге које нису преведене код нас, о неким далеким пределима, које ме занимају.

Рецимо, мислим да сам књигу о насељавању Инуита на далеки север Канаде купио за долар или два, а имаш масу тих лудачких цена од по пар долара, 3,4,5,6...

Кад гледаш било који наслов, Амазон ти нуди цену за нову књигу, као и цене код неких других продаваца, који продају нове и половне књиге, тако да за неке књиге цене иду од 5 до 50 долара :)

Ево примера:

Sandstorm: Libya in the Time of Revolution

by Lindsey Hilsum (Hardcover)

$19.14

Only 6 left in stock--order soon. Offered by Amazon.com.

99 Used & New from $0.01

Ja narucio sad LP, shipping sa sajta je 2.15GBP iz Velike Britanije... Samo se nadam da nece da lupe carinu na to...  U ovoj zemlji se vise ne zna ni sta se carini, ni sta se oporezuje... Haos....

Stigao mi je danas LP vodic, nista nije naplaceno, ni carina ni PDV :)

Za 2 dana ti stigla knjiga iz V. Britanije?? Ma daj!!  nono

Stigao mi je danas LP vodic, nista nije naplaceno, ni carina ni PDV :)

Za 2 dana ti stigla knjiga iz V. Britanije?? Ma daj!!  nono

Nije stigla za 2, stigla je za 4-5 dana... "sad" nije bilo "sad ovog trenutka". :)