Jump to content

Featured Replies

Posted

Znam da ce ovaj post biti obrisan ali sta mogu ovo je jace od mene: Srbija je jedina majka Slumpy i ma koliko bilo tesko imati srpski pasos ja necu da ga menjam!

Znam da ce ovaj post biti obrisan ali sta mogu ovo je jace od mene: Srbija je jedina majka Slumpy i ma koliko bilo tesko imati srpski pasos ja necu da ga menjam!

Slazem se, Kiko, i znao sam da ces to napisati. Ono je bila samo tuzna sala o nasoj oporoj realnosti.

P.S. Ma ko je ono trazio slovenachi pasos, a?? ::crazy:? :dance:

@kika_vts

Ma hajde.. Ok, Srpkinja sam i to se nece menjati, rodjena ovde, roditelji Srbi, blah, blah, ali drugi pasos ne znaci odricanje. Stvarno ga ne bi prihvatila? Ja bih. Jedino bi mi bio bedak, ono kao, drugi "moji", "nasi", napustanje broda koji tone itd.. Ali.. Koliko cemo cekati da sa srpskog pasosa bude skinuta crna traka? 10, 15 godina? Nema veze, 5, 7? I sta, dune mi da sutra idem u Rumuniju, pa ne mogu. Mogu, naravno, ali za mesec dana i za odredjenu sumu evra. Dok sam mlada zahtevam pravo na impulsivne cinove (i posle, ali usresredimo se na tih 7 godina). Nemam poverenja ni u politicki aparat Srbije, a, iskreno, ni u njene gradjane, i zasto bih zrtvovala svojih 7 godina cekajuci? Znas koliko ljudi nigde ne ide zato sto im se ne cima za vize. Kreteni, ok, slazem se, ali isti ljudi koji ne bi bili kreteni da su bilo gde i otisli, da im je omoguceno u prvi mah. A moje tvrdoglavo ostajanje pri plavom YU pasosu nece nista promeniti. Samo sto bih ja mogla sutra u Rumuniju. Plativsi samo put i malo hrane. Mrzim. Mrzim. Mrzim. Bilo bi super kad bi svaki namuceni Srbin nabavio tudji pasos pa nek racunaju gde smo.? I onako smo "zli". Ne treba mi ponizavanje od strane viznog rezima da bih pamtila ko sam i odakle sam.

@kika_vts

Ma hajde.. Ok, Srpkinja sam i to se nece menjati, rodjena ovde, roditelji Srbi, blah, blah, ali drugi pasos ne znaci odricanje. Stvarno ga ne bi prihvatila? Ja bih. Jedino bi mi bio bedak, ono kao, drugi "moji", "nasi", napustanje broda koji tone itd.. Ali.. Koliko cemo cekati da sa srpskog pasosa bude skinuta crna traka? 10, 15 godina? Nema veze, 5, 7? I sta, dune mi da sutra idem u Rumuniju, pa ne mogu. Mogu, naravno, ali za mesec dana i za odredjenu sumu evra. Dok sam mlada zahtevam pravo na impulsivne cinove (i posle, ali usresredimo se na tih 7 godina). Nemam poverenja ni u politicki aparat Srbije, a, iskreno, ni u njene gradjane, i zasto bih zrtvovala svojih 7 godina cekajuci? Znas koliko ljudi nigde ne ide zato sto im se ne cima za vize. Kreteni, ok, slazem se, ali isti ljudi koji ne bi bili kreteni da su bilo gde i otisli, da im je omoguceno u prvi mah. A moje tvrdoglavo ostajanje pri plavom YU pasosu nece nista promeniti. Samo sto bih ja mogla sutra u Rumuniju. Plativsi samo put i malo hrane. Mrzim. Mrzim. Mrzim. Bilo bi super kad bi svaki namuceni Srbin nabavio tudji pasos pa nek racunaju gde smo.? I onako smo "zli". Ne treba mi ponizavanje od strane viznog rezima da bih pamtila ko sam i odakle sam.

lepo receno; slazem se

:spot:

• Author

Ej ej ej ... za mene se kaze "ne bih prihvatiO" a ne "ne bih prihvatilA"! :) Ma sta ja znam ... ne razmisljam o tome ... ali znas ... i ako hoces da uzmes tudj pasos procedura je poprilicno dugacka!

Izvini, s neba pa u rebra, nisam pratila ostale postove. ProhvatiO  :-D.

Nemam ja nikakve osnove za tudji pasos, pa ni ne razmisljam u tome smeru, takodje. Govorila sam hipoteticki, eh i oh.

? Sla?em se sa Oh, My... u potpunosti... nije nam valjda identitet u paso?u? Sem toga, to Srbin - ne Srbin je, po meni, jedna totalno la?na i nametnuta ideja. Na?a je cela planeta, a bilo kakvo deklarisanje je van svake pameti.

Ma hajde.. Ok, Srpkinja sam i to se nece menjati, rodjena ovde, roditelji Srbi, blah, blah

?Pa da. Ali i to je samo jedna koincidencija, to ?to si rođena tu, zar ne? To sa nacijama je neko lepo smislio, ali hajde mi sad da smislimo ne?to drugo, ?to mo?da nama vi?e odgovara.

ali drugi pasos ne znaci odricanje.

? Od čega? Evo recite mi, ja ću odmah da se odreknem, samo mi dajte drugi paso?, da me ne sputava tuđi idiotizam. Tek kada budu postojali paso?i na kojima pi?e WORLD i na naslovnoj stranici bude nacrtana planeta Zemlja, pristaću da mi paso? bude identitet.

? ?

Tek kada budu postojali pasoši na kojima piše WORLD i na naslovnoj stranici bude nacrtana planeta Zemlja, pristaću da mi pasoš bude identitet.

? ?

I novi Aleksandar Makednoski je rodjen? :ll: