Jump to content

Featured Replies

Posted

Znate li neki povoljan nacin kako stici do Irske ili Islanda? Htela sam prosle godine ici, ali kada sam videla cene karata, odustala sam.. :/ Cak sam i gledala kombinovani prevoz, donekle vozom/busem pa onda avionom ili brodom.

Damn,it's too much! 

Do Irske (DUB) je najjeftinije Ryanom iz Budimpeste za 100 evra, do Budimpeste vozom za 25.

Do Islanda (KEF) je najjeftinija varijanta BEG-MMX Wizzom za 20 evra (uz Wizz Discount), pa MMX-CPH busom i vozom (link), pa CPH-KEF WOWAirom za 170 evra.

Inace, Island i Irska su moje poslednje dve evropske must-see destinacije, pa sam dosta istrazivao letove. :) Prilicno sam siguran da su ovo najjeftinije varijante, mada bih voleo da me neko demantuje. :)

EDIT: Do Dublina moze da se iskombinuje i BEG-LTN (Wizz), pa LTN-DUB (Ryan) za otprilike iste pare kao gore pomenuta varijanta preko Budimpeste. S tim sto ti tada treba britanska viza, ali ne i irska. :) Britanska viza se inace lakse i brze vadi, ali je prilicno skuplja od irske.

• Author

Pa to je divno!

Ali, kako kupiti Wizz air kartu(glupo pitanje znam, ali očigledno propuštam nešto)? Koliko znam, oni nemaju predstavništvo u Srbiji, a broj koji im služi za centralu, ne radi. Barem nije radio kada sam prošle godine ja pokušala saznati nešto. Kontam, da može sve preko kartice, ali šta je sa nama jadnima koji nemaju platnu karticu?

Mislila sam da imaju neku poslovnicu, gde možeš lepo otići i kupiti/rezervisati kartu.

Do leta bi trebalo da dobijem madjarski pasoš, tako da ću moći tamo da putujem bez vize :)

Evo da i ja dam savjet. Nije za avion nego za najam auta jer vam on najviše od svega treba. Potražite preko couchsurfinga ima ljudi koji iznajmljuju aute po puno nižim cijenama nego agencije. Nisu to vrhunski auti ali posluže za ono što treba. mi smo platili 2012. auto za 4 dana i benzin oko 100 eura. Island je predivan i najposebnije mjesto na kojem smo bili. I sad se spremaju novci u čarapu samo da se tam vratim na malo duže od 10 dana  :blob:

za avion mi smo išli easyjet zagreb-london-keflavik onda je to bila najpovoljnija ruta

• 2 weeks later...