Jump to content

Featured Replies

Posted

Italija i malo Svajcarske preko Arugusa za uskrsnje praznike..

Planiram nekoliko putovanja pa mislim da cu se za ovo tesko iskombinovati sa nekim, a volela bih da posetim. Ide se 17.04.. tri nocenja, 130e.. mislim da se za sobu 1/1  doplacuje oko 70e sto mi je mnoooogo i bespotrebno tako da ko je raspolozen, ajte :)

evo linka gde su detalji o ponudi koja bi meni odgovarala

http://www.argus.rs/strana.php?idA=699

Videla sam sva ta mesta i samo da ti kaze da ces samo "protrcati" i nista u stvari neces videti...ni osetiti "duh tih gradova". Te ture meni lice na ono "izadji iz autobusa, protegni noge i slikaj se i ponovo upadaj u autobus". Cena nije svakako visoka imajuci u vidu samo koliko kostaju karte za navedene relacije, ali recimo Sirmione...ici i videti samo onaj prelepi zamak a propustiti Malcesine, LEmone, Riva del Garda i ostala mesta, pa to je greh.....

Bio sam u tim krajevima, i jedino što mogu je : da se složim s tobom. ali nisu svi u mogućnosti da organizuju sami putovanje, tako da je ovo odlična prilika da se malo zagolica mašta pa onda.................. U SAMOSTALNA PUTOVANJA!

meni licno je to bacanje novca. Radije bi ustedela i onda lepo ko covek videla to i zavrsila sa tim delom italije.

• Author

znam...svesna sam toga :(

Oduvek sam zelela da Italiju prodjem kolima, ali nikako nije bilo prilike.. i dalje bi to bila najbolja varijanta..

Inace ovako i nema nesto puno ponuda koje omogucavaju da se duze ostane negde, sto je bzvz, tako da..imam zelju da vidim..a totalno sam ogranicena

Mozes vozom bez problema, jeftin je i ne razmisljas da li su guzve na putu ni gde ces da parkiras

Voz direktni iz Srbije nema do ITalije, nekad bio do Venecije, sada najblize mozes da se dovuces do Ljubljane za 50 evra povratna vozom, posle do Trsta ti treba 11 eura u smeru autobusom, a posle moze se naci, ako se kupi na vreme, karta do navedenih relacija za 9 eura, kao sto moze Trs Milano, a autobusom do Verone je autobus povratna 110 eura, tako da je to najisplativije, ili sa Easyjet do Milana za nekih 70 eura+16 eura do centra Milana i natrag.

Mozes vozom po Italiji bez problema. Jeftin je i ne razmisljas da li su guzve na putu ni gde ces da parkiras

• Author

da, sve je to divno, kad bih imala toliko slobodnih dana na poslu sada :) odmori krecu tek kasnije ali sam ja sada htela da na kvarno ugrabim par slobodnih :)

Videla sam sva ta mesta i samo da ti kaze da ces samo "protrcati" i nista u stvari neces videti...ni osetiti "duh tih gradova". Te ture meni lice na ono "izadji iz autobusa, protegni noge i slikaj se i ponovo upadaj u autobus". Cena nije svakako visoka imajuci u vidu samo koliko kostaju karte za navedene relacije, ali recimo Sirmione...ici i videti samo onaj prelepi zamak a propustiti Malcesine, LEmone, Riva del Garda i ostala mesta, pa to je greh.....

Ma da sve će ti smandrljati na brzaka...ali tako to biva preko agencije

A hekata bi to mogla i žmureći da obidje ...opušteno  ;)

Eeee to ti je putnik u fulu  :)

• Author

apsolutno je u pravu... i ko ima mogucnosti to je najbolja varijanta.. a mi mucenici kod privatnika mozemo da se slikamo :) pogotovo sto se ja tesko svrtim mesec dana u Bgu..kriza.. ko ce da da tolike dane..  :bang:

jaooo kako zavidim kad mozete......zavidiiim! :)

Mada sam ja ovo gledala kao..bolje ista nego nista... dok se puni kasica za konkretno.. :)

Samo vi mene zezajte, nisam ja neki Rokfeler, daleko od toga, ali imam princip "ili sve ili nista", to mi dodje kao kad bi imala para za parce pice ali ne i za celu, dakle, bolje da je i ne omirisem....Iz tog razloga nisam obisla jos neke destinacije koje sanjam, jednostavno stedim godinama za neke dalekoistocne destinacije, jer ne mogu sebi da priustim luksuz da odem, recimo na Tajland a da ne odem do Kambodze npr. A sto se tice severa ITalije, u pravu ste, to mi nije problem, jer mi tamo zivi Italijan sa kojim sa godinama u vezi, ali recimo jug ITalije sam obisla sama jer je on alergican na sve juznije od Verone. Gledala sam neke ture, takodje Argus, ranije su nudili nesto spakovano u 5 dana a meni samoj za isto to nije bilo dovoljno ni 3 nedelje.

Dakle, moje misljenje je, skupiti novac i apsolutno obici sva mesta koja planirate u toj oblasti i ne vracati se vise. Skuplje je mnogo polovicno obilazenje, racunajte na to samo karte do tamo. A i meni licno je smor otici na navedenu turu po severu i biti  non stop u autobusu. Ne vidim car toga, jer na neki nacin putovanje je odmor a ne "must to see".

• Author

sto jes jes... kad tako sve kazes, apsolutno si u pravu..ako cemo iskreno, da ja imam nekoga ko ce se upustiti u tumaranje Italijom u svojoj reziji, ne bih razmisljala o aranzmanima iako su jeftini da kazem, jer je sve to na brzaka i samo bus bus bus.. finansije bi se skockale nekako, ali kada nemas sa kim (sto zbog para, slobodnih dana ili nedostatka zelje, a toliko drugarica imam kojima kao da je dovoljno jedno more godisnje), onda je to...jako zeznuta stvar  :cryy: 

pre bih stisnula zube i pola god sedela kuci pa otisla negde na dve tri nedelje, u svakom gradu po par dana i to bi bila prava stvar..ali sama..nikad nisam na duze i nekako ne bih smela.. Muka mi je od onoga da stalno nekoga moram da cekam, nikad niko nema para, vecina ljudi koje znam odu samo na letovanje i to je to..zato se i uclanih ovde, verovatno ima ljudi sa slicnim problemom..pa videcemo.. Mada sam htela Tajland i to bi npr mogla sama, jer znam da na daleke destinacija ljudi dosta idu sami, ako nekog mog budem cekala, desice se nikad  :bang:

uglavnom, hvala hekata i youve got the point!

ja sam po Juznoj Italiji isla sama i to mi bas leglo :) (ovaj moj Italijan je isao juznije od Verone samo do Rima, i to sluzbeno, a o Siciliji, Kalabriji, Pulji, to je za njega ciganija, a ja am ostala opcinjena bas tim delovima Italije. Jednom mi je rekao "izvini sto nemam kucu na Siciliji, jeb....a te ona".

Mozda i zato sto ne volim da idem u grupi, nisam tip koji se prilagodjava drugima, tako da Italija je sigurna zemlja i nema mnogo nepredvidivih situacija, cak mislim da je idealna za pocetnicko samostalno putovanje.

• Author

ma kakva grupa.. jedan dvoje ljudi maksimum.. ne voilm grupe i da stalno nekoga cekam moljakam jurim nagovaram... jedna osoba najbolje.. ili ako skupim hrabrost pa sama :)

hvala hvala :)

tako da Italija je sigurna zemlja i nema mnogo nepredvidivih situacija, cak mislim da je idealna za pocetnicko samostalno putovanje.

Ako ti ovo kaže jedan ITalofil  ;)

Kad se odvažiš na putešesvije samostalno... sve će  ti se samo kasti  :spot:

• 3 weeks later...

Ivanchiceee  hekata jeste u pravu najbolje je u svojoj reziji ali kad prosto nemas mogucnosti i ja sam za to bolje ista nego nista  ;D ova tura ne izgleda lose,ja bih ti se pridruzila ali iskreno jos mi je rano to da planiram...tako da ako jos budes zainteresovana za turu kroz nekih mesec dana cujemo se... :comp:

• Author

Promenio se plan...Italija ce da saceka jer jeste preko agencije sve ovo na brzaka, tako da kada se skupi vise para i dobro isplanira put..onda u sopstvenoj reziji i to je to :)  a za sad.. berlin i amst april..to ne mora u sopstvenoj, to je ok i preko agencije s obzirom da je dosta jeftinije i dovoljno je vremena za oba grada ;) vidimo se i hvala svima na savetima i odgovorima!