Jump to content

Featured Replies

Znam da imam pravo na to ali me zanima da li postoji neki razlog zbog kog bih mogao biti odbijen za tu setlment vizu? I zanima me da li to stvarno traje jako dugo ili ne.

Iscitaj sve pazljivo odavde: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/partnersandfamilies/partners/husbandswivescivilpartners/#header1

Cao svima, molim vas za pomoc. procitao sam sve komentare na ovom delu foruma i nisam nasao ono sto me zanima. Ozenio sam se britanskom drzavljankom u beogradu i sad nameravam da joj se pridruzim u Londonu. Zanima me da li neko zna koliko dugo traje proces dobijanja settlment vize i da li postoji sansa da budem odbijen da se pridruzim supruzi u londonu i ako postoji koji bi mogao biti razlog. Traze mi slicne stvari kao da idem tamo kao turista, izvod iz banke, da li sam zaposlen ko mi je sponzor... ali mi nije jasno zasto kad tamo idem da zivim tako da logicno ovde ne mogu da imam posao a i da imam morao bih dati otkaz. Zanima me i da li moram imati neku odredjenu sumu novca na racunu i da li mora biti tamo neko odredjeno vreme? Takodje me zanima da li se placa 600 eura za vizu? Hvala unapred jer svaka pomoc bi mi dobro dosla.

Uopste mi nije jasan ovaj clanak. U jednom delu implicira da se moze u Irsku bez vize, ako se ima UK viza. A onda da se samo ukida €60 fee. Koji je za nas i jos neke od zemalja pomenutih u clanku odavno ukinut. {znam, u BG naplacuju, ali u drugim zemljama ne}

Evo ovo nekog moze da zanima

http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2011/0511/breaking57.html?via=mr

dakle ko ima UK vize moze da ide i u Irsku :) bez vize u periodu od jula 2011 do oktobra 2012.

Pozdrav

Imam jedno glupo pitanje,ali ko je" imigraciono službeno lice"???Non stop čujem za tu titulu i dosta puta se provlači kroz razgovor,ali ko je taj agent i kako stupiti u kontakt sa njim??Da li znate o čemu govorim......???

Ima onaj cčanak jos na par mesta, sa malo drugačijom formulacijom.

Slazem se da je clanak konfuzan ali mislim da postoji mogucnost da se samo sa UK vizom ide i za Irsku i da se pri tom plus još ništa i ne plaća. Naravno najbolje bi bilo da se  sve proveri sa ambasadom...

Pozdrav,

Vest od pre dva dana - odgovor britanskog ministra za imigracije na direktno pitanje poslanika u parlamentu kada će biti objavljeni rezultati visa waiver testa za Srbiju i Makedoniju:

Entry Clearances: Balkans

Home Department

Written answers and statements, 17 May 2011

Greg Hands (Chelsea and Fulham, Conservative)

To ask the Secretary of State for the Home Department when she plans to announce the results of the review of the visa regime for Serbian and Macedonian nationals visiting the UK.

Damian Green (Minister of State (Immigration), Home Office; Ashford, Conservative)

We are currently reviewing plans for the next visa waiver test. We will consider any changes to the visitor visa regimes in Serbia and Macedonia as part of that wider process. We have no plans to make any changes to the existing visa regimes before then.

http://www.theyworkforyou.com/wrans/?id=2011-05-17a.56188.h&m=40162

Nadjoh ga i na ministarstvu pravde - i obradovalo me ovo [samo cekam dodatni info]:

In addition, special arrangements will be put in place to facilitate visits by nationals of these 14 countries who are long-term residents in the UK.

Ima onaj cčanak jos na par mesta, sa malo drugačijom formulacijom.

Slazem se da je clanak konfuzan ali mislim da postoji mogucnost da se samo sa UK vizom ide i za Irsku i da se pri tom plus još ništa i ne plaća. Naravno najbolje bi bilo da se  sve proveri sa ambasadom...

Pozdrav,

Zna li neko kakva je situacija ako se podnese zahtev za vizu vec sad u maju, sa svim potrebnim studentskim papirima, diplomira(tj. brani master rad) se negde u junu za putovanje u julu? Da li bi pravili problem oko toga?

da li je potrebno kopirati pasos sa ranijim vizama pri predaji dokumenata za turisticku vizu?

hvala!

e sad jedno pitanje kod popunjavanja prijave: ima pitanje koje se odnosi na to da li imate prijatelje u uk. ja nemam, ali imam neke poznanike. sad, mozda se vidimo mozda ne. ako kazem da nemam sto mi je iskrenije, brine me da li imaju neki uvid u sms korespodenciju izmedju mene i uk brojeva buduci da cu ostaviti kontakt telefon?

Ne verujem da u odeljenju za vize ambasade V. Britanije dobijaju listinge sms korespondecije aplikanata a zatim filtriraju da vide da nema razmene poruka sa brojevima na +44  :)

Izvinjavam se ako je vec bilo... Recite mi koji bus ide tamo u Omladinskih brigada, u VAC gde treba da predam prijavu. Vidim da je N.Bg, od kruznog toka levo... Jos nesto, potvrda s posla treba da bude prevedena na engleski, da li je obavezno i da bude overena od sudskog tumaca ili samo prevedena (mislim, mogu ja da je prevedem posto sam prof. engleskog ::crazy:, ali nemam pecat)?

Ne treba ti nikakva overa ili prevod bilo kog dokumenta.

Ohoho, novi momenat! Sigurno? Neki ovde pisali o sudskim tumacima itede...

Hvala ti mnogo, bas je znacajna ova informacija  123

Samo jos da vidim kako da dodjem do tog VAC-a, mislim da idu 67 i 68 sa zelenog venca  :-\

Izvinjavam se ako je vec bilo... Recite mi koji bus ide tamo u Omladinskih brigada, u VAC gde treba da predam prijavu. Vidim da je N.Bg, od kruznog toka levo... Jos nesto, potvrda s posla treba da bude prevedena na engleski, da li je obavezno i da bude overena od sudskog tumaca ili samo prevedena (mislim, mogu ja da je prevedem posto sam prof. engleskog ::crazy:, ali nemam pecat)?

67, 68, 73, 76, 94, 610, ako se ne varam. I tramvaji su relativno blizu, najbliza stanica je desetak minuta peske od Airport Cityja.

Hvala, reci mi je l' to negde kod Rodica i Ideje, kod one velike Telenorove zgrade?

To je zgrada koja je upravo do te velike Telenorove zgrade, u okviru istog kompleksa, Airport Cityja (imas onaj avion ispred). Dakle, gledajuci od kruznog toka kod Opstine NBG, to je neposredno pre Rodica i Idee. VAC je u zgradi sa UniCreditovom reklamom na krovu, ako dobro pamtim - uostalom, pitaj bilo koga tamo, znaju ljudi. Nalazi se u prizemlju te zgrade i ima svoj zasebni ulaz.

Moze li hitno odgovor posto trenutno popunjavam aplikaciju za britansku vizu: Da li na samom pocetku gde traze ime i prezime upisujem nasa slova ili ne? Konkretno za Sladjana, u pasosu kod imena dj je sa kukicom kao jedno slovo, a dole na dnu pise SLADANA. Kako upisujem u prijavi?

Ovako, mala pomoc mi je potrebna, pa ako nekome nije tesko da mi odgovori.

Pri popunjavanju ovog on-line obrasca ide pitanje "What are your current personal circumstances?" na sta sam odgovorio: Student. Posle toga ide pitanje:"While studying, do you also work either part-time or full-time?", odgovor: No. E sada, sta da odgovorim na pitanje:"What is your total monthly income from all sources of employment or occupation, after tax?", kada nemam nikakvih primanja sem onoga sto me roditelji izdrzavaju, na sta sam odgovorio u pitanju koje ide nakon ovih:"Do you receive income from any other sources‚ including friends or family?" sa Yes. I koji bi odgovori bili posle na pitanja tipa:

-How much of your monthly income is used to support your family member's and other dependants?

-How much do you spend each month on living costs?