Jump to content

Featured Replies

Da, ali posle ima pitanje posto sam odgovorio sa da na "da li mi neko od prijatelja ili porodice pomaze finansijski" i tu traze da im kazem koliko me pomazu. Ovo gore je bilo total monthly income, after tax.

51 What is your total monthly income from all sources of employment or occupation, after tax? xxx eur

52 Do you receive income from any other sources‚ including friends or family? Yes

53 Do you have savings‚ properties or other income‚ for example‚ from stocks and shares? Yes

54 How much of your monthly income is used to support your family member's and other dependants? 0

55 How much do you spend each month on living costs? xxx eur

56 How much money is available for your visit? xxxx eur

57 Who will pay for your travel to the United Kingdom? Myself

58 Who will pay for your expenses such as accommodation and food? Myself

59 If someone other than yourself is paying for all or any part of this visit, how much money will they give you? 0

60 What is the cost to you personally of your stay in the United Kingdom? xxx eur

Imam snimljene svoje odgovore iz aplikacije :) Mislim da si pogrešno pročitao pitanje - ono glasi "koliko novca izdvajaš za podršku članovima porodice".

Ne, najvise me buni pitanje 51, koliki su mi prihodi? Da li tu treba da odgovorim isto kao na pitanje 61 "You stated that you receive income from other sources‚ such as friends or family.

Please give details of all money you receive from any/all source(s) including amounts and frequency. Please state which currency e.g. US Dollars or UK Pounds Sterling."?

Ok, imam jos par pitanja pa chivitli ili neko drugi ako nije tesko, pomoc:

Posto sam napisao da roditelji placaju moj put i da sem novca koji primam od njih nemam nikakve prihode, sta da im odgovorim na pitanje: "What is the cost to you personally of your stay in the United Kingdom?". Logicno bi bilo 0 eur, jer mene licno to nista ne kosta, ili da stavim onu sumu koju sam napisao da mi roditelji daju?

Sto se tice izvida iz banke na engleskom jeziku, kapiram da svaka banka to daje ako se otvori devizni racun, ali koliko novca traze da bude na tom racunu i kako da dobijem tu potvrdu ako taze da imam npr 500e a ja te pare nemam da stavim na racun? Mozda preporuka za neku konkretno banku?

Da li dokumenta koja traze od mog prijatelja iz UK tipa garantno pismo, fotokopija pasosa i sve ostalo sto traze mora da mi salje fizicki postom ili moze da skenira i posalje mailom pa ja to da stampam i njima prilozim?

I dokumenta tipa potvrdu sa faksa sam prevodim?

Dokaze o nekim nepokretnositma nemam, posto konkretno ne posedujem nikakvu, da li ce oko toga da mi prave problem?

Hvala unapred!

1) Ja sam tu pisao sumu koju otprilike nameravam da potrošim. Da li su oni na to mislili, ne znam.

2) Čini mi se da se to menjalo, tako da su neke banke prestale da daju te potvrde bez novca na računu. Ne znam kod kojih se može dobiti sada, sećam se da je bilo priče o tome na forumu ranije, ali ne znam koliko je aktuelno. Možda je ipak bolje da zaređaš po bankama...

3) Prvi put kad su mi slali garantno pismo, ono je greškom otišlo na Filipine... Zakasnio bih sa predajom dokumenata, da se nisam sa osobom koja mi je slala pismo dogovorio da uradim sledeće - poslala mi je na mejl kopiju pasoša, i skenirano garantno pismo, sa svojim potpisom. Onda sam ja lepo odštampao njen pasoš, napisao novo garantno pismo, odštampao ga, i zatim ga sam potpisao imitirajući njen potpis :) Tako sam uradio i sledeća dva puta kad sam vadio vizu za UK ;D To sam uradio čisto da potpis ne bude štampan, i da se ne maltretiramo sa poštom, zbog prethodnom iskustva, ali da li je zaista i neophodno, ne znam.

4) Potvrdu sa faksa sam sam preveo, ali Old School kaže da im ništa nije prevodio, tako da kako hoćeš. Svakako možeš sam da prevedeš bilo koji dokument.

5) Dokaze o nepokretnostima nemam ni ja. Obično sam im nosio potvrdu da na računu imam recimo 800 evra ili tako nešto.

I meni bi trebala pomoc oko dobijanja britanskih viza. student sam i idem u posetu rodjacima. racun u banci mora biti devizni? izvod o stanju na racunu takodje devizni ili moze i u dinarima? prevod dokumenata na engleski jezik mogu da odradim sama ili to mora biti sudski tumac? da li se placa neko zdravstveno osiguranje (tako sam cula) i da li je potrebno uverenje da nisam bila osudjivana? Help!

I ja sam student i skoro sam dobio vizu. Da racun otvoris devizni, stavis pare na racun i trazis od banke tu potvrdu na engleskom jeziku - nju platis 300 din. Prevod mozes sve sama i ja sam tako. Ja nisam nosio zdravstveno niti tu potvrdu. Ja sam pored pasos-a nosio i stari pasos i indeks i sve su to bili uzeli i onda vratili uz vizu :)

Hvala za pomoc! Jos jedno pitanje: da li si u formularu unosio iznose u dinarima ili u funtama?

Isčitah celu temu, i na par mesta se pominje da se zakazivanje termina on-line vrši danas za sutra.

Da li su ponuđeni termini isključivo za sutrašnji datum, ili se eventualno može izabrati neki drugi dan (sledeće nedelje, npr.)?

Hvala.

Isčitah celu temu, i na par mesta se pominje da se zakazivanje termina on-line vrši danas za sutra.

Da li su ponuđeni termini isključivo za sutrašnji datum, ili se eventualno može izabrati neki drugi dan (sledeće nedelje, npr.)?

Hvala.

Meni su cak naredna dva dana bila zauzeta, odnosno nije bilo ponudjenih termina. Daju unapred, mislim oko 5-6 dana tako da moze da se izabere.

Hvala na odgovorima!

Rezervisao sam sinoc termin za sredu, 08.06. sto mi savrseno odgovara. Zapravo to je bio prvi moguci termin, svi ranije su bili zauzeti.

Pozdrav.

Cao svima  :)

prvi put apliciram za britansku vizu i svaka pomoc bi dobro dosla  :)

Naime, planiram da idem mesec dana u Skotsku kod tetke i za to vreme da idem u skolu engleskog. Iz te skole su mi poslali supporting letter u kome pise da mi to 'pismo' treba za student visitor vizu. Popunila sam formulare na onom sajtu za aplikaciju za student vizu i izracunali su mi da treba da platim 30 600 din za tu vizu  :shockkk:

a cena visitor vise je 9 i nesto hiljada

da li ce praviti problem ako apliciram za visitor vizu a na tom pismu pise da je za student vizu?

e sad, jel moguce ponistiti onaj online formular posto sam ja njega popunila do poslednjeg koraka, jedino nisam kliknula ono done na kraju i pri tom su mi poslali onaj kod na mail?  shtrumpf

Pozdrav, ljudi!

Da sam ovoliko materijala iščitao za neki ispit koliko sam za vize, već bih dobio i neku stipendiju za UK lol

Enivej, toliko nedoumica i posle svega što sam pročitao... Pošto sam student, bilo bi sjajno da čujem odgovore prvenstveno kolega koji su sve ovo uspešno prošli, ali i svih vas koji znate ovo što me zbunjuje.

Dakle, student sam, moji me finansiraju, treba da priložim njihovo stanje na računu i potvrdu o zaposlenju?

Pošto ja nemam nikakav račun (osim onih besplatinih akcija koje mi čuče negde, i za koje isto ne znam jel treba da ih navodim i dokazujem), a već će u garantnom pismu drugarice iz Londona pisati da ona snosi troškove mog boravka, da li je neophodno da otvaram devizni račun i izmišljam devize na njemu, ili je to samo u slučaju da nemam garantno pismo?

Hvala vam unapred!

Izgleda da će sledeća revizija viznog režima za UK biti sproveden ne pre 2013 umesto 2011 kako je pre planirano. Tako da do tada ostaje stari režim na snazi. Mada pošto je sve politika, ostaje nam da se nadamo da će biti ranije :)...

Kao što sam rekao sve je to politika i nema to veze sa azilantima. Niti smo dobili vize zbog azilanata nisti su nam ukinute zbog azilanata. Uostalom šta znači lažni azilant?

lazni azilant znace cigani, uglavnom, koji se prijave u luksemburgu, na primer, da traze azil. cim se prijave, svaki od njih dobija odredjenu svotu novca, na primer 1000 eura. posto se ne vodi nikakav sudski proces nema razlog da njihovo apliciranje za azil bude prihvaceno i oni se deportuju nazad u maticnu drzavu. posto je za srbiju laksi postupak vracanja nego za okolne drzave, hrvatska i slicno, tada i ako nisu dosli iz srbije ti azilanti drzavu odakle su navode srbija pa onda budu isporuceni ovde. posle 3, 4 meseca oni opet se popkupe i idu za nemacku pa tamo aplicraju. i tako u krug. njihova je poenta da dizu kes od tih drzava. da drzave eu ne daju toliki kes bilo kome ko se prijavi za azil ne bi oni u tolikom broju ni isli tamo. dokaz za to je belgija koja je smanjila kolicinu novca za azilante pa su je poceli izbegavati.

Recite mi da li kao zaposlena pored potvrde koja sadrzi moje sve podatke od kad sam zaposlena i na kojoj poziciji i koja su primanja da li u okviru te potvrde moze da pise i vreme godisnjeg odmora ili je potrebno posebno resenje  o godisnjem odmoru? Interesuje me da li je dovoljna potvrda iz banke o redovnim primanjima (prilivu) ili moram da otvaram devizni racun i da polozim novac i trazim potvrdu i tako dokazem da imam novac (naravno nosicu sa sobom cash ).

Hvala unapred na odgovoru :)

Zanima me da li od dokumenata trebam da prevodim izvod iz maticne knjig rodjenih i izvode iz banaka od mame i tate,s obizrom da sam ja student?  :-\