Jump to content

Featured Replies

Pojma nemam, negde sam procitala da to treba pa reko` da izvadim za svaki slucaj... ok,znaci to ne treba, a sto se tice ovih drugih dokumenata,tj. izvodi iz banaka-treba prevod?

e pa, ja sam danas konacno dobila vizu, pa evo da prenesem iskusta, posto su i meni tudja mnogo koristila. posto sam student i isla sam da posetim rodbinu potrebno je bilo pozivno pismo, njihov izvod iz banke, kopija njihovog pasosa,kopija mog indeksa, potvrda o redovnom studiranju, potvrda o radnom odnosu mojih roditelja, njihov izvod iz banke i izvod sa mog racuna u banci. iznos novca treba da bude u evrima. svi dokumenti treba da se prevedu na engleski jezik (to ne mora da radi sudski tumac). i potrebni su stari pasosi. zakazuje se  termin u VAC-u, kod njih na salteru se uplacuje novac i to bi bilo to.

trebalo bi da apliciram za britansku vizu ovih dana, pa mi je potrebna mala pomoć...

idem kod dečka na nekoliko nedelja, on je njihov državljanin, poslaće mi pozivno pismo i ostalo. e sad, zanima me da li bi trebalo da sakrijemo činjenicu da mi je dečko i da igramo na kartu prijateljstva, ili je bolje da budem iskrena i da kažem da smo zajedno?

hvala unapred na odgovoru  :mah:

trebalo bi da apliciram za britansku vizu ovih dana, pa mi je potrebna mala pomoć...

idem kod dečka na nekoliko nedelja, on je njihov državljanin, poslaće mi pozivno pismo i ostalo. e sad, zanima me da li bi trebalo da sakrijemo činjenicu da mi je dečko i da igramo na kartu prijateljstva, ili je bolje da budem iskrena i da kažem da smo zajedno?

Moj slucaj je potpuno isti. Ja im necu reci,ne bih bas toliko rizikovala :)

opet ja... ako bi neko znao da mi kaze kako (i gde) se proverava dokle je stigla aplikacija, rekose mi u VAC-u da moze da se proveri online ali zaboravih da pitam kako posto sam platila SMS obavestenje... pa ako neko zna nek kaze, bas me zanima  :)

hvala unapred :D

Zdravo,

Zanima me koliko je vremena potrebno za zakazivanje razgovora za vizu (u ovom letnjem periodu).

I da li su mi ponudjeni ograniceni datumi, tipa samo narednih 5-6 dana, ili mogu da izaberem neki datum za recimo 10ak dana?

Hvala :)

ja kad sam zakazivalabilo je termina i za naredni dan, ja sam zakazala za nedelju dana, a moglo je da se zakaze i za 2 nedelje

chivitli hvala  :D

pocela sam da pratim ali evo vec 3 dana izlazi ono 'arrived at the visa section' a predala sam dokumenta pre 6 radnih dana...

Da sam na vasem mestu ja bi ovo precutao.

Da sam na vasem mestu ja bi ovo precutao.

Ja imam isti slučaj. Moj dečko je također Englez, ali to ne nameravam reći. Imam slična pitanja kao i većina vas: radim ako freelance novinar - nemam stalno zaposlenje. Završila sam studij, ali nikada nisam otišla po diplomu (ne pitajte zašto) lol:: - moje pitanje glasi: da li će ih zanimati moj status, kao: šta sma završila, koji je moj stepen obrazovanja itd? Nisam nigdje naišla na takvo pitanje, ali možda me budu negdje pitlai. Hvala svima na odgovorima - divno je što dijelite iskustva sa ostalim ljudima.  klanj::

Pozdrav svima,

Ima li neko ideju kako da odradim rezervaciju smeštaja i prevoza, što traže za britansku vizu? Gdegod sam gledala na internetu skidaju procenat ili ceo iznos sa kartice, a ja ne bih da rizikujem.

Hvala unapred na odgovoru.

Besplatna rezervacija smestaja na www.booking.com, ali, posle moras da otkazes, ako neces zaista ici tamo. A rezervacija aviokarte u nekoj od agencija koje se bave prodajom aviokarata. Besplatno, naravno.

Dragance, najlepše hvala na brzom odgovoru. Samo još nešto - da li sa eventualnim otkazivanjem rezervacije smeštaja treba da sačekam dok mi ne jave da sam dobila vizu?

Jel zna neko sta se desava sa vizama, ja sam bila u VAC-u 16og juna a danas je 2gi jul i jos uvek mi niko nista ne javlja a na sajtu i dalje pise ono 'arrived at the visa section'... ima li nade za mene, ili ovo cekanje znaci da od vize nema nista  :'(

Moj drug je u istom problemu - dokumenta je predao 14.06. i još uvek nije dobio pasoš. Propala mu karta za 26.06. i hotelske rezervacije.

:shockkk:

ja sam planirala da putujem 7og ili 8og ali od toga sad nema nista, a ne znam ni kako se dobija ta viza, u slucaju da je dobijem krenula bih negde 14og ili 15og i ostala do sredine avgusta, da li je to uopste moguce posto sam u onoj prijavi rekla da idem 7og jula i vracam se 7od avg.  :o

:death:

Dragance, najlepše hvala na brzom odgovoru. Samo još nešto - da li sa eventualnim otkazivanjem rezervacije smeštaja treba da sačekam dok mi ne jave da sam dobila vizu?

Ako zaista planiras da boravis u tom hotelu/hostelu koji si rezervisala, onda ako dobijes vizu, ides tamo. Ako si rezervisala samo forme radi, onda cekaj da vidis sta ce biti sa vizom, pa kad je dobijes, otkazi smestaj. Biraj samo neki smestaj gde pored imas opciju "free cancellation". Pise tamo koji su uslovi otkazivanja. Obicno treba da se otkaze najkasnije 24h pre najavljenog dolaska. Ako zaboravis to da uradis i ne pojavis se tamo, skinuce ti sa kartice novac za prvo nocenje, a ponegde i za sve dane smestaja. Zato, nemoj da zaboravis da otkazes na vreme :)

Inace, sve traje 2 minuta, samo ti treba kartica kojom mozes da rezervises i nista vise. Dobijes potvrdu na mejl, odstampas je i nosis u ambasadu.

Da li je neko u skorije vreme dobio vizu? Moj decko i ja smo aplicirali 15. juna , i dalje stoji isti status "arrived at visa section"... Culi smo od ljudi koji su ranije aplicirali da se ne ceka duze od 10 radnih dana , medjutim danas je vec 13-ti dan ... On je zaposlen , ja sam redovan student na trecoj godini ,imamo pozivno pismo od prijatelja koji zive tamo , ne vidim razlog zbog cega toliko cekamo ?

ja sam bila na razgovoru prosle srede i rekli su mi da u ambasadi trenutno imaju 800 pasosa, tako da se ceka malo duze nego inace, oko 15 dana!

btw hvala svima na odgovorima na moju poruku  ;)