Jump to content

Featured Replies

Hej ljudi, da li možete reći da li mi je potreban prevod dokumenata na engleski?

Ja sam student, prikupila sam uverenja o studiranju, papire koje trebaju od roditelja, sve je na srpskom izuzev pozivnog pisma koje je na engleskom pošto je u pitanju odlazak na kongres.

Hvala vam puno unapred :)

Ja sam u Italiji priložila dokumente na italijanskom i nisam imala problema.

U Srbiji, znači, možeš da priložiš dokumente na stpskom.

Imam jos jedno pitanje, tj problem...

Kad sam zakazala sastanak pre plaćanja piše mi pogrešan datum rođenja, očigledno da nisa obratila pažnju.. Pročitala sam kod njih u FAQ da se mora otvarati nova aplikacija, pa me zanima da li bi mogla da imam problem i da ću morati obe da platim? Jel ima neko iskustvo s tim?

Nisam razumela da li si tu prvu vec platila ili ne.

Nisam razumela da li si tu prvu vec platila ili ne.

Nisam platila prvu. Potvrdila sam i potpisala i onda sam videla da kod zakazanog sastanka mi piše pogrešan datum rođenja. umesto 5.8. piše 8.8., pa sam otvorila novu aplikaciju. Jel imaš ti ili neko iskustvo da li bi to trebalo da bude okej ili bi moglo da bude nekih problema?

Ja sam platila online unapred - takva je procedura u Italiji, neplacena aplikacija se sama brise posle nekog vremena. U Srbiji nije tako - to sam sad saznala. :)

Ti imas zakazan termin i bez uplate, tako da moras  taj prvo da otkazes, pa onda da ponovo sve ispocetka - popunis ponovo formular i opet zakazes termin.

A dali su ti objanjenje kako da otkazes:

Cancel

Standard appointment with no fee or an appointment with fee to pay at the visa application centre

If you have made a standard appointment that has no fee, or an appointment with fee to pay at the visa application centre, and you would like to cancel, please complete all fields below with exactly the same information you entered when you made your original booking.

◾After you submit the information, you will be taken to a page titled "Current Linked Appointments" and at the bottom of that page you will see a section titled "Appointments." Your appointment will be listed there. Click on the "x" at the very end of the line.

◾You will be asked, "Are you sure you want to cancel the appointment?"

◾Click on OK

◾The page will refresh and under Appointments it will say "No Appointments to Display."

Ja sam platila online unapred - takva je procedura u Italiji, neplacena aplikacija se sama brise posle nekog vremena. U Srbiji nije tako - to sam sad saznala. :)

Ti imas zakazan termin i bez uplate, tako da moras  taj prvo da otkazes, pa onda da ponovo sve ispocetka - popunis ponovo formular i opet zakazes termin.

A dali su ti objanjenje kako da otkazes:

Cancel

Standard appointment with no fee or an appointment with fee to pay at the visa application centre

If you have made a standard appointment that has no fee, or an appointment with fee to pay at the visa application centre, and you would like to cancel, please complete all fields below with exactly the same information you entered when you made your original booking.

◾After you submit the information, you will be taken to a page titled "Current Linked Appointments" and at the bottom of that page you will see a section titled "Appointments." Your appointment will be listed there. Click on the "x" at the very end of the line.

◾You will be asked, "Are you sure you want to cancel the appointment?"

◾Click on OK

◾The page will refresh and under Appointments it will say "No Appointments to Display."

Hey isto je i ovde.. prvo sam popunila aplikaciju, pa imala opciju sign declaration, book appointment gde su samo bile osnovne informacije gde ću imati sastanak ali bez dogovaranja mesta i sledeća je opcija pay for application. I sad tu kod book appointment piše moje ime i prezime i pogrešan datum rođenja... Nisam još platila, otvorila sam novu aplikaciju i sad imam dve aplikacije.

Jel misliš da će biti ok kada uplatim samo ovu drugu? da mi neće praviti neki problem ili ne daj Bože da plćam obe..

Hvala ti puno na svoj pomoći, ova viza me je više izludela stvarno..

I da, posle koliko dana se otprilike može zakazati sastanak?

Uplati ispravnu i izbrisi ovu drugu.

Nece ti praviti probleme, u svakom slucaju. :)

Mada, iako je ne izbrises, sve dok ne uplatis ona nije definitivna i posle nekog vremena se sama brise.

Ako hoces bas da budes sigurna, mozes da ih nazoves, ali kod njih su ti pozivi prilicno skupi i placaju se kreditnom karticom.

Uplati ispravnu i izbrisi ovu drugu.

Nece ti praviti probleme, u svakom slucaju. :)

Mada, iako je ne izbrises, sve dok ne uplatis ona nije definitivna i posle nekog vremena se sama brise.

Ako hoces bas da budes sigurna, mozes da ih nazoves, ali kod njih su ti pozivi prilicno skupi i placaju se kreditnom karticom.

Hvala ti puuuno!  :) :)

Ja dobio vizu, lagano... Što više dokumenata priložiš, plus je, i u principu ne prave probleme.

Scotland, here I come!

Da li mi treba Evidence of  marital status ako nisam ni udata , ni razvedena nego singl i jel mi treba neko uverenje s kim živim?

Ja studiram u Bg, prebivaliste mi je u SM.. Sad mi drugarica iz Albanije unese pometnju..

I da li je potreban izvod iz knjige rojenih ili uverenje o drzavljanstvu?

Da li mi treba Evidence of  marital status ako nisam ni udata , ni razvedena nego singl i jel mi treba neko uverenje s kim živim?

Ne

Ja studiram u Bg, prebivaliste mi je u SM.. Sad mi drugarica iz Albanije unese pometnju..

Gde je problem?

Ne.

Ne

Gde je problem?

Ne.

Pa tu kao da mi treba uverenje gde i s kim živim.. Znači to je ok :)

Hvala ti puuunoooo! Imam u petak sastanak, valjda ce to biti ok :)

Nema na čemu.

Bilo bi dobro da ti je to pozivno pismo u originalu - meni su gundjali zato što je moje bilo skenirano (svejeno sam dobila vizu, tako da nije imperativ).

Jel ti oni organizuju smeštaj? Ako ne, rezerviši nešto i odštampaj.

Nemoj da se uzbudjuješ, te ćeš papire predati robotima iz agencije, isto kao da ih ubaciš u poštansko sanduče. Ali baš zbog toga, neka budu jasni i lepo organizovani.

Fingers crossed. Biće OK.  ;)

Nema na čemu.

Bilo bi dobro da ti je to pozivno pismo u originalu - meni su gundjali zato što je moje bilo skenirano (svejeno sam dobila vizu, tako da nije imperativ).

Jel ti oni organizuju smeštaj? Ako ne, rezerviši nešto i odštampaj.

Nemoj da se uzbudjuješ, te ćeš papire predati robotima iz agencije, isto kao da ih ubaciš u poštansko sanduče. Ali baš zbog toga, neka budu jasni i lepo organizovani.

Fingers crossed. Biće OK.   ;)

Imam smeštaj za vreme kongresa s tim što bih otišla koji dan ranije, tako da ću onda rezervisati neki hostel u Londonu.

I ja ću imati skenirano pozivno pismo jer su sami potpisi elektronski jer je sedište jedne organizacije u Briselu, druge u Londonu.

Javljam kako sam ja prošla, pa valjda će nekome pomoći dalje :) Držite palčeve :D

Pozdrav ljudi, molila bih vas da mi neko odgovori.

Da li je neko od vas ko je nezaposlen, sa završenim fakultetom i singl (neudat/oženjen) skoro dobio vizu?

Moj dečko je njihov državljanin i poslaće mi sva dokumenta i on ima dobra primanja, ali me naplašiše da ću verovatno biti odbijena zbog svog statusa i zbog toga što nemam nepokretnu imovinu u Srbiji. Dodatni strah mi stvara što je moj otac nezaposlen, pa sam mislila da kao osobe koje me izdržavaju navedem samo sestru i mamu. Mama ima prosečno malu penziju a sestra je, naravno, prijavljena na minimalac.

Dok pišem sve ovo jasno mi je da od moje vize nema ništa  :cryy:

Neki me savetuju da ne kupujem kartu već da uzmem samo potvrdu rezervacije iz turističke agencije, da ne bih bacala pare ako ne dobijem vizu. Šta mislite, jel to dovoljno?

Čitala sam vaša iskustva na ovoj temi i nisam našla da je neko imao slično skoro, zato vas molim za savet

Nemoj, svakako, kupovati kartu.

Ja bih stavila samo mamu (ne sestru), što više papira od dečka i pokušala bih, pa what will be will be...

Srećno.  ;)

Englezi su vrlo rigorozni. Ja sam hteo ici za Irsku (isto ti dodje za vizu) al je trebalo toliko papira da je uzas. Trebalo je koliko se secam posto sam isao kod ujaka i ujne, od njih potvrda koliko zaradjuju, potvrda o njihovim nekretninama, da se utvrdi da li mogu da me izdrzavaju tj pare za svaki dan mog boravka na racunu (nisu neke male pare bile zaboravih koliko), mojim nekretninama, dokaz da cu da se vratim u vidu povratne karte, potvrde da sam redovan student sa upisanom tekucom godinom... Sve u svemu sve da se osiguraju da cu da se vratim. Uzasni su osim ako ne ides preko agencije kada malo popuste al te zato agencija odere ko musa jarca(ovo znam od druga on je dosta "lako" dobio vizu, ali doduse njegovi imaju solidna primanja mozda i zato)  ;).

Kakva je materijalno stanje tvog decka od nekretnina i ostalog? Pazi da gledas prema njima a ne prema nama stanje  ;D

PS Srecno, nadam se da neces da bacis uzalud pare na vizu :)

Ljudi jos jedno pitanje :) Imam sastanak u petak, pošto sam student, moji su dali izjavu da me izdrzavaju i da ce snositi troskove puta u UK. Imam potvrdu iz banke za mamu, izvode plate i sad ne znam da li da priložim i tatinu potvrdu iz banke? Mamina primanja su relativno visoka za Srbiju, međutim tata je u penziji i ona je oko 46-47 hilj.

Šta mi predlažete?

Pa ako ti otac ima 50 hiljada penziju, koliko li je primao platu tek? :)) Salim se, prilozi i to njegovo, to uopste nisu male pare za Srbiju.

Ljudi jos jedno pitanje :) Imam sastanak u petak, pošto sam student, moji su dali izjavu da me izdrzavaju i da ce snositi troskove puta u UK. Imam potvrdu iz banke za mamu, izvode plate i sad ne znam da li da priložim i tatinu potvrdu iz banke? Mamina primanja su relativno visoka za Srbiju, međutim tata je u penziji i ona je oko 46-47 hilj.

Šta mi predlažete?

Tebi ce dati vizu, jer ides na kongres. Ali stavi i tu penziju.

I javi nam kako si prosla. :)

Uzasni su osim ako ne ides preko agencije kada malo popuste al te zato agencija odere ko musa jarca(ovo znam od druga on je dosta "lako" dobio vizu, ali doduse njegovi imaju solidna primanja mozda i zato)  ;).

Kako mislis preko agencije? Mislis da uplati neki aranzman?

Kod njih se svakako ide preko autorizovane agencije, i.e. nemas direktan kontakt sa konzulatom.

U svakom slucaju, u pravu si, sto vise papira od decka, pozivno pismo, nekretnine, posao...

Da mislim na aranzman. Mada opet kazem mozda i nije zbog toga ( njegovi imaju solidna primanja ), al znam da mog druga nisu maltretirali kao sto su hteli mene. Narocito sad kad im dolaze Bugari i Rumuni jos su obazriviji  :). Mada nemoj da te plasim cisto ti samo pricam kakva je situacija. Umalo da zaboravim da kazem moj ujak je njihov drzavljanin tako da verujem da i tebe ceka isto ako ides kod decka koji je njihov drzavljanin.

PS. Njih najvise interesuje da im das nesto kao dokaz da ces da se vratis tako da sta god ti se cini kao dokaz prilozi. Ja sam letos bas zato odustao jel je trebalo papira i papira, a ni onda nisu dzabe narocito kad svako mora da se overi kod sutskog tumaca i prevede tako da i ona znaju da podignu cenu poprilicno.

Englezi su vrlo rigorozni. Ja sam hteo ici za Irsku (isto ti dodje za vizu) al je trebalo toliko papira da je uzas. Trebalo je koliko se secam posto sam isao kod ujaka i ujne, od njih potvrda koliko zaradjuju, potvrda o njihovim nekretninama, da se utvrdi da li mogu da me izdrzavaju tj pare za svaki dan mog boravka na racunu (nisu neke male pare bile zaboravih koliko), mojim nekretninama, dokaz da cu da se vratim u vidu povratne karte, potvrde da sam redovan student sa upisanom tekucom godinom... Sve u svemu sve da se osiguraju da cu da se vratim. Uzasni su osim ako ne ides preko agencije kada malo popuste al te zato agencija odere ko musa jarca(ovo znam od druga on je dosta "lako" dobio vizu, ali doduse njegovi imaju solidna primanja mozda i zato)  ;).

Kakva je materijalno stanje tvog decka od nekretnina i ostalog? Pazi da gledas prema njima a ne prema nama stanje  ;D

PS Srecno, nadam se da neces da bacis uzalud pare na vizu :)

Da li si dobio vizu na kraju?

Njegova primanja su dosta dobra i za njihove standarde. Nema nekretnina. On tvrdi da ću dobiti vizu bez problema, ali lako je to reći kad ne živiš u Srbiji gde je sve problem.

Nemoj, svakako, kupovati kartu.

Ja bih stavila samo mamu (ne sestru), što više papira od dečka i pokušala bih, pa what will be will be...

Srećno.  ;)

Jedina stvar koja me tu buni je ta što ne znam da li će rezervacija karte imati povratni datum? Izvinjavam se što pitam glupa pitanja, nisam se sa vizama baktala od pamtiveka i imala sam samo one "lake", za Grčku i Mađarsku, dok ih je bilo.

Zašto misliš da ne navedem sestru? Mislila sam da priložim izjave koje će obe overiti u sudu, da me izdržavaju.

Ne znam kako da izbegnem da prilažem tatina dokumenta, jer je nezaposlen, a mama ima penziju 20000, što je svakako nedovoljno.

Rekao ti je u sledećem postuda je odustao.  :)

Ne znam, meni bez veze zvuči da me brat ili sestra izdržava. Uzmi to sa rezervom, samo moje mišljenje. Oca nećeš staviti i neće te niko pitati zašto. Od dečka bi miždavtrebalo da tražiš ugovor o iznajmljivanju stana, valjda nešto ima. Bićeš njegov gost, treba da pojaže da ima gde da te primi. Ne znam šta da ti kažem, jesu striktni....

A da, biće ti povratni let na rezervaciji.