Jump to content

Featured Replies

Ja znam da moze u suprotnom smeru ovako posto ides iz UK u UK pa se onda provuces do Irske al moras brodom, a avionom gotovo sigurno da ce ti traziti vizu.

Ja sam leteo sa LHR u Shannon, i u UK nije bilo nikakve izlazne kontrole (inače je nema ni za jedan let), ali smo na SNN prolazili pasošku kontrolu.

Međutim, u povratku iz Dablina, nije bilo nikakve pasoške kontrole, ni u Irskoj, ni u UK. Sleteli smo T1 Domestic, pored letova iz drugih gradova iz UK. Siguran sam da je iz Belfasta to još lakše, mada ne vidim kako bi bilo lakše :)

Da li je to sasvim okej sa prave tačke gledišta, to je već drugo pitanje...

Postovani,

dali ste mi linka za vas forum na kome je,po Vasem savetu,trebalo da nadjem odgovor na moje pitanje u vezi britanskih viza.

Na tom forumu(mozda postoji jos neki ???)poslednja informacija,ako se tako moze nazvati, je datirana 2008 godine.Od tada su se menjali i uslovi i cene za dobijanje pomenutih viza.Mene su interesovali  trenutni uslovi za te vize t.j.na koji najduzi period se mogu dobiti(moja viza na 5 godina  je istekla u februaru o.g).i koliko kostaju,pa ako mozete da mi konkretno na to moje pitanje odgovorite,hvala,ako ne,nikom nista!!!!pozdrav N.Skoro

da li je neko aplicirao otakd su promenili agenciju preko koje se aplicira sad i neka prenese svoje utiske.

Ja sam popunila i predala formular i platila fee prosle nedelje po starom, ali kad sam dosla do koraka zakazivanja sastanka, nisam mogla da zakazem termin u VACu u Airport City-ju upravo zbog promene agencije o kojoj ja nisam imala pojma. WorldBridge vise to ne radi, a nova agencija Teleperformance jos nije pocela sa radom. I sad ja visim.

Niko mi ne daje nikakve info sem de cekam i da navodno u ponedeljak pocinje nova agencija sa radom. Ja sad cekam taj ponedeljak da probam tad da zakazem, mada cisto sumnjam da nece biti opet nekih peripetija. Nadam se da se procedura nece menjati i da nece traziti neke dodatne papire ili overene prevode.

Najgore je nama koji smo upali u taj medjuprostor pa nismo ni tamo ni ovamo, cekamo, a ne znamo sta cekamo i koliko dugo, a pored svega postoji i ta sumnja da ce mozda traziti nesto dodatno ili drugacije.

Ako je neko u slicnoj situaciji kao ja, molila bih da podelimo utiske i informacije. Ja sam posebno u panici jer mi se termin puta opasno blizi, a sve sam vec platila (karte, smestaj...).

Hvala unapred!

Ja sam se prijavila 26.3 i zakazala termin za 31.3 u 7.30 bez problema, tek nakon zakazivanja pisalo je da treba da se registrujem i na teleperformance da bih izbegla kasnjenja u proceduri ali ja sam se samo registrovala tamo nakon zakazivanja i placanja svega. Tamo nema nista da se radi osim sto mozes da kupis premijum pakete usluge i sl,

Dakle da se nadovezem na moj prethodni post. Bila sam u ponedeljak da predam dokumenta, dokumenta sam predala po starom sa one njihove zvanicne visa4uk stranice i u skladu sa Guide/om koji tamo mogu da skinem. U samom centru su radovi u toku, trebalo je sve da bude zavrseno u ponedeljak medjutim kad smo mi dosli na zakazane razgovore majstori su bili svuda, tako da su odradili improvizovano taj dan. Uzeli su dokumenta i rekli da se salju u Varsavu na obradu i da se ceka 15 radnih dana.

Ja sam se kao sto prilikom aplikacije registrovala na Teleperformance gde bih trebala da pratim stanje aplikacije ali evo vec tri dana nisu uneli nista osim da sam obavila registraciju, nema unetog ni placanja, ni intervjua niti da se dokumenti dostavljeni u Varsavu iako je to sve do sada uradjeno.

Sve u svemu cekam odgovor. Ja sam dostavila sledece stvari>

1. uverenje da sam zaposlena na engleskom

2.potvrdu iz banke na onih 100e dnevno isto na engleskom

3.potvrdu o prilivima na racunu u poslednjih 6 meseci

4.rezervaciju hotela i avionske karte

5.potvrdu od decka da je zaposlen i kopiju njegovog pasosa * posto sam u aplikaciji napisala da putujem sa njim a on je hrvatski drzavljanin i njemu viza ni ne treba

6.prvih 7 strana radne knjizice u fotokopiji i original na uvid koji nisu ni gledali

7.kopije pasosa clanova porodice

8.ranije rezervisano letovanje

9.dve fotografije

na aplikaciji sam cak i pogresila u jednom pitanju pa sam to ispavila hemijskom olovkom kako sam procitala da je nekome na ranijim stranama odgovoreno da je to ok.

sve u svemu treba da idem na 3 dana i nadam se da nece praviti problem. Inace imaju posebno ponudjeno za drzavne sluzbenike a i imam od ranije US visu koju sam do sad dvba puta dobijala pa sve nesto mislim da ne treba da brinem ali cekanje od 15 dana je ubistvo pogotovo sto ja treba da putujem 25 a po tome treba pasos da dobijem 21. do tada nista necu znati :-\

wish me luck

mene su zvali iz ambasade da mi kazu da ce mi oni zakazati predaju dokumenata (sto me je veoma prijatno iznenadilo), tako da sam i ja predala dokumenta u ponedeljak 31. rekli su mi isto, da se salju u varsavu, da se ceka 15 radnih dana, napomenuli da se nadaju da nece biti duze, i da pratim na sajtu tracking, ali da taj tracking na sajtu verovatno nece raditi neko vreme. i meni je za sad samo oznaceno polje da sam se registrovala i nista vise. nisam dobila nikakvu potvrdu da sam predala dokumenta, malo cudno, ali pretpostavljam da ce nam javiti telefonom kad bude stiglo. vekish, pretpostavljam da ni ti nisi dobila nikakvu potvrdu? molim te, pisi ako ti nesto jave ili dobijes neku info, ja cu takodje. tek da budemo u toku. ja bi trebalo da putujem 30. pa je i meni malo frka. moze da se desi i cudo, pa da nam jave za koji dan:)

wish you luck:)

Naravno, pisacu ako ista bude u medjuvremenu...meni nisu rekli da sajt nece raditi tako da mi je to korisno da se ne stresiram sto nema nicega... :-\

Prosetala sam danas na pauzi do Airport city-a da se raspitam kako stvari stoje obzirom da im sajt za pracenje ne radi uopste a cak od pre par dana ne postoji ni opcija za pracenje aplikacije !!! Uglavnom decko - portir, obezbedjenje ili sta je vec mi je ljubazno odgovorio da ce kolege nazvati telefonom kada bude gotovo i da ce to najverovatnije biti bas 15. radni dan... nadam se da nekome znaci ova informacija...

Ja pisem sama za sebe posto nikog nema ali kad nekog bude zanimalo bice mu od koristi  :roll: uglavnom iako sam danas prosetala i dobila info da viza nece biti gotova pre proteka 15 radnih dana, zvali su me 2h kasnije i rekli da je viza obradjena da mogu da je podignem... i tako sam ja u 16.00 uzela svoju vizu pijjj:banana:clap.gif' alt=':clap:'>  sad se spremam za praznike bez stresa i za put 25.4  :blob: :blob: :blob:

Ponovicu da sam imala prevedenu samo potvrdu o sredstvima na deviznom racunu i potvrdu sa posla, ostalo sam predala neprevedeno.

Srecno svima ;)

hvala na informaciji! ja sam predala istog dana kao i ti, ali mi se jos uvek nisu javili.

odlicno da je sve gotovo i da ne moras da razmisljas.

srecan ti put i lep provod!

Ja sam se trudio da iz prethodnih postova pokusam da nadjem odgovor na neke nedoumice ali nisam uspeo.Naime planiram da u maju otputujem  London na mesec dana.Imam slobodnog vremena i mislim da je to  sasvim dovoljno za jedan lep odmor.E sad,ja sam od 3. januara meseca do sredine marta boravio u Parizu turisticki i gotovo da sam iskoristio tih famoznih 90 dana koliko je dozvoljeno boraviti u Eu u toku 180 dana.Sta mene u stvari muci:da li moram da sacekam tri meseca da bih mogao ponovo da putujem,ili to nema veze s obzirom da UK nije potpisnica sengenskog sporazuma, mogu li odmah da apliciram za vizu?Da li oni prilikom apliciranja za vizu uzimaju u obzir rezervaciju u hotelu kao garantno pismo i da li prave problem ukoliko sam nezaposlen??Hvala unapred

sta se desava ako na odete na 2 nedelje,mate povratnu kartu,na ulasku u zemlju popunite formular i posle u medjuvremenu odlucite da ostanete jos 2 nedelje,jel morate da idete negde to da prijavite ili imate pravo da ostanete buduci da viza vazi 6 meseci?

• 2 weeks later...

Drugari,

Da li ste nekada culi za slucaj da je neko radio renew viza...da pojasnim:

Imm validnu vizu do kraja Jula, medjutim hocu da otputujem pocetkom jula i ostanem kod decka 3 meseca. Moram da radim taj renew za koji ne znam da li postoji.

I jos jedno pitanje, da li pozivno pismo i potvrdi sa posla mora da mi salje originale ili skenirano dovoljno?

Inace je Britanac pa mi ne treba viza.

Pozdrav, thanks

Nema 'obnavljanja' vize, samo da izvadis novu.

I sta ti ovo znaci?

Inace je Britanac pa mi ne treba viza.

Treba li ti viza ili ne? :D

Da li neko zna na koji broj telefona mogu da dobijem informacije vezane za vize, a da mi se ne javlja automat.

Jel ima neki broj telefona VAC centra na NBG?

Edited by tdeki

Hej,zanima me da li neko ima iskustva sa General Tier 4 Student Visa ? Zanima me sta je sve potrebno od dokumenara, i koliko se ceka? Kao i da li prave probleme :)

• 2 weeks later...

Zdravo svima!

U zescoj sam frci sto se tice UK vize! Naime, zaposlena sam u drzavnoj upravi i ja sa koleginicom treba da putujemo sluzbeno sedam dana, od 21 juna, u UK. Kupili smo karte i rezervisale smjestaj, popunile aplikacije platile online vizu i agenciji Teleperformance. Zakazano nam je 29 maja da predamo dokumenta. 

S obzirom da treba da putujemo 21 juna da li ce nam stici viza do tada? To je tacno 15 radnih dana i bas nam je frka???

:-\  :-\  :-\

i ja imam isti problem,put za London mi je zakazan 4-og juna,a taj dan je tacno 15-ti radni dan od dana predaje za vizu.Zvala sam ambasadu i rekli su mi da ima na sajtu opcija za dodatnu uplatu za ubrzani postupak,koju ja ne mogu pronaci??Platila sam online ine znam bas kako da sada ovo uplatimjer nisu bas objasnili.Da li je neko uplacivao??

Edited by beba0902

Ja sam  danas to uplatila u iznosu od 127 eur i na kraju dobijam poruku:

Your transaction has been successful but there was a problem connecting back to the merchant's web site. Please contact the merchant and advise them that you received this error message. Thank you.

Kontaktirala sam banku oni mi kazu da nije do njih, da su sredstva rezervisana (maknuta sa mog racuna) ali da ih agencija nije prakticno proknjizila, a ja nisam dobila mail kojim potvrdjuju da sam platila Visa priority service fee.... 

Inace na njihovom sajtu pise da je processing times za visitor vizu 10 radnih dana, a danas dobijam mail sledece sadrzine od njih:

Thank you for contacting the UK Visas and Immigration International Enquiry Service. Our standards say that we will process: 90 per cent of non-settlement applications within 3 weeks, 98 per cent within 6 weeks and 100 per cent within 12 weeks of the application date; and 95 per cent of settlement applications within 12 weeks of the application date and 100 per cent within 24 weeks of the application date. We hope that this has answered your query. For any further details, or should you need to contact us again please refer to our website https://ukvi-international.faq-help.com/ We would like to invite you to participate in a brief survey about the service you received from us to identify strengths and opportunities for improvements. Thank you in advance for your time. https://www.surveymonkey.com/s/UKVI-CSAT The UK Visa and Immigration International Enquiry Service

Sto znaci da jednostavno nece stici da nam zavrse vizu na vrijeme.... Ne znam sta da radim sjutra predajem dokumente, platila sam visa priority fee a nisam dobila potvrdni mail niti su sredstva proknjizena....Ovo je uzasno sto su napravili...

• 3 weeks later...

Narode pomoc, predala sam dokumentaciju 2.6.i zanima me kako cu saznati kada mogu da podignem pasos s obzirom da je na sajtu tpcontact.co.uk samo uneto da sam registrovana i nista vise? Da li ce me pozvati, poslati mail...? Imate li neki broj na koji mogu da se obratim za informacije?

Narode pomoc, predala sam dokumentaciju 2.6.i zanima me kako cu saznati kada mogu da podignem pasos s obzirom da je na sajtu tpcontact.co.uk samo uneto da sam registrovana i nista vise? Da li ce me pozvati, poslati mail...? Imate li neki broj na koji mogu da se obratim za informacije?

Ja sam skoro predala i trazili su mi broj telefona i rekli su da ce mi javiti kad obrade zahtev. Ako su ti uzeli broj telefona, javice ti na taj nacin. Sto se tice brojeva za informacije mislim da tesko nesto time mozes da postignes jer sve ide preko one agencije, a oni samo posreduju. U svakom slucaju mislim da ne treba da se brines jer im za vecinu zahteva za vizu treba oko dve nedelje da obrade tako da verujem da ce te obavestiti najkasnije sledece nedelje. Pozdrav i srecno!

Danas je 15.radni dan a od poziva nista. Da li je neko cekao duze od 15 dana mada su mi u agenciji rekli da je to maksimum koliko se ceka? 

Pozdrav,hteo bih da pitam,da li je moguce produziti boravak tamo,posto planiram da se vidim sa nekim prijateljima i polazim turisticki odavde,pa me zanima ako ostanem kod njih neko vreme.Oni su jos na studijama pa ih ne bih opterecivao stavkama da mi salju pozivno pismo i izvode iz banke.predao bih zahtev ovde i prikupio sve,bookirao neki smestaj 10ak dana an posle kod njih do kad imama para,jer neko ima iskustva ko je zeleo da ostane duze i ima li nekih caka za dobijanje vize,poz~