Jump to content

Featured Replies

Pozdrav,

Ja sam iz Bosne i moje pitanje glasi,nadam se da neko zna odgovor,da li ce

novi komercijalni partner Teleperformance Ltd preuzeti upravljanje Centrom za prijem zahtjeva za vize u Sarajevu.Kako sam cula da se zahtjevi predaju u najbližem centru za prijem zahtjeva za vize, a koji se za građane BiH nalazi u Beogradu.Vidim da ima neka adresa i u Sarajevu,pa mi mi nije najjasnije,da li da idem u Beograd ili Sarajevo..

Hvala unaprijed flowers::

• 2 weeks later...

Pozdrav svima.

Pitanje za one koji su aplicirali od kad se promenila agencija: da li je i dalje dovoljno da se predaju prevodi dokumenata koje smo sami radili ili su sada neophodni prevodi od strane sudskog tumaca?

Pozdrav svima!

Da li neko zna kakva je procedura prilikom putovanja u Englesku za one koji imaju dva pasosa, konkretno srpki i hrvatski?

Prilikom rezervacije karte mi traze broj pasosa, tako da treba da dam broj hrvatskog ako hocu da idem bez vize, ali

koji onda pasos treba da se pokazuje prilikom pasoske kontrole na aerodromu u Beogradu?

Srpski ako si njime usla u Srbiju poslednji put, plus hrvatski ako te pitaju kako ces uci u UK. Ako si poslednji put usla u Srbiju sa hrvatskim pasosem, onda samo njega.

vec sam postavio pitanje ali koliko vidim niko nije odgovorio na isto,elem,planiram da putujem za uk uskoro,cura mi je tamo (britanka po rodjenju)pa moze mi poslati garantno pismo ili sta vec treba(kopiju pasosa itd),zanima me posto vecina ljudi rece da se treba imati 100 gbp po danu,mogu li u zahtevu staviti da planiram da ostanem 2 nedelje a na kraju ostati tamo do kad imam para(ionako dobijam vizu na 6m pa sto ne iskoristiti max)u kojoj formi bi trebalo biti pozivno pismo koje ce mi ona poslati.Spremam izvode iz banke i sa posla i ko zna sta sve ne samo da dobijem tu @#%& vizu,tako da ako imate neke predloge ili cake koje bih mogle pomoci kod dobijanja iste molim vas postavite ovde,unapred zahvalan~

Ako letim iz Lajpciga (sto je u Nemackoj, EU) za London Stansted kasno uvece i rano ujutru hvatam let sa Stansteda za Gdanjsk (opet EU teritorija), da li je izvodljivo da ja po sletanju ostanem u delu aerodroma gde su gate-ovi, ne prolazim pasosku kontrolu i onda jednostavno se ukrcam na sledeci let? I naravno, ne vadim tranzitnu britansku vizu. Imam srpski pasos i boravisnu dozvolu za Nemacku (tj. sengen EU). Letim bez prtljaga i karte stampam kod kuce, tako da nema potrebe za check-inom. 

Sta mislite?

Hvala

Ako letim iz Lajpciga (sto je u Nemackoj, EU) za London Stansted kasno uvece i rano ujutru hvatam let sa Stansteda za Gdanjsk (opet EU teritorija), da li je izvodljivo da ja po sletanju ostanem u delu aerodroma gde su gate-ovi, ne prolazim pasosku kontrolu i onda jednostavno se ukrcam na sledeci let? I naravno, ne vadim tranzitnu britansku vizu. Imam srpski pasos i boravisnu dozvolu za Nemacku (tj. sengen EU). Letim bez prtljaga i karte stampam kod kuce, tako da nema potrebe za check-inom. 

Sta mislite?

Hvala

Nije izvodljivo - Stansted nema mesanje odlaznih i dolaznih putnika - po dolasku se ide pravo na pasosku kontrolu.

Moram da priznam da je ruta od Lajpciga do Gdanjska, udaljenih oko 750 km, preko Londona malo... neobična.

Jeste, al Ryanair leti direkt iz Lajpciga i imam neki vaucer koji taman mogu iskoristiti i tako to i tako to... u ovom slucaju je prilicno zgodna kombinacija

Nije izvodljivo - Stansted nema mesanje odlaznih i dolaznih putnika - po dolasku se ide pravo na pasosku kontrolu.

I da dodam, u onom online upitniku za britansku vizu kazu da sa boravisnom dozvolom iz neke EU zemlje nije potrebna tranzitna viza! Samo ja nesto nisam siguran, ne bih da sve to isplaniram i da ispadne da ne moze... zato sam ipak mislio da proverim sa nekim zivim stvorom sa iskustvom.. 

Jel ovo menja nesto ili jednostavno nije izvodljivo?

vec sam postavio pitanje ali koliko vidim niko nije odgovorio na isto,elem,planiram da putujem za uk uskoro,cura mi je tamo (britanka po rodjenju)pa moze mi poslati garantno pismo ili sta vec treba(kopiju pasosa itd),zanima me posto vecina ljudi rece da se treba imati 100 gbp po danu,mogu li u zahtevu staviti da planiram da ostanem 2 nedelje a na kraju ostati tamo do kad imam para(ionako dobijam vizu na 6m pa sto ne iskoristiti max)u kojoj formi bi trebalo biti pozivno pismo koje ce mi ona poslati.Spremam izvode iz banke i sa posla i ko zna sta sve ne samo da dobijem tu @#%& vizu,tako da ako imate neke predloge ili cake koje bih mogle pomoci kod dobijanja iste molim vas postavite ovde,unapred zahvalan~

Možeš. Za pozivno, nešto prosto je dovoljno, tipa: "ja ta i ta, rođena tu i tad, broj pasoša blabla, pozivam u goste tog i tog, rođenog tu i tu, broj pasoša taj", i nek se potpiše.

Ako je pozivno onda tako, a ako je garantno, onda ce trebati i njeni izvodi iz banke i sl.

• 4 weeks later...

Hej ,jel zna neko koliko se sada ceka za vizu.Nesto sam odjednom isplanirala da odem 13.9. za London a tek treba da sredim papire itd...pa mi mozda manjka vremena.

• 2 weeks later...

hej, jedno pitanje - Student sam, apliciram za turisticku pa me zanima da li index se daje samo na uvid ili ga zadrzavaju? Hvala unapred na odgovoru.

• 2 weeks later...

hitno mi je potreban odgovor na sledece - aplicirala sam za vizu, uz sva potrebna dokumenta, ono sto nisam znala jeste da je zapravo najbitniji trenutni saldo na racunu (bez obzira sto u proteklih sest meseci imam dokaz da redovno primam platu koja vise nego zadovoljava moje planirane troskove). Problem je sto sam u momentu predavanja papira imala jako malo para na racunu, sto je i navedeno kao razlog zasto mi je viza odbijena. 

Jel neko ima iskustva sa zalbama? Najmanji mi je problem da uplatim potreban novac na racun i posaljem im to, kad bi znala da je to ikako moguce. 

Let mi je za 15dana jel ima ikakve sanse? helpppppp  :cry22:

Pozdrav Svima,treba mi mala pomoc...
Zivim i radim na Malti.imam njihov rezident i licnu kartu,zeleo bi da posetim Englesku,e sada ne znam da li mi treba viza ili ne jer imam Malteski rezident i licnu kartu... Hvala

Treba mi pomoc u vezi dobijanja vize .........Zanima me koja je laksa varijanta..dali apliciranje za verenicku vizu ili za spajanje porodice ako si u braku sa britanskim drzavljaninom?....on je britanac dolazi ovde..trebaju nam dokazi da smo u vezi itd,da planiramo da se vencamo,, adresa,pozivno pismo,njegove finansije na godisnjem nivou ..sve sam proucila to radim mesecima , ali cujem razne verzije..od one da je laksa verenicka do one da je lakse sklopiti brak ovde i aplicirati......molim vas za odgovor....dole je link za formu pozivnog pisma............mislim da je to samo za verenicku vizu................to sam kopirala sa njihovog zvanicnog sajta.......u tom odeljku ima plavi link,,sponsorship form,, trebalo bi da je to forma pozivnog pisma ili gresim?...........AKO NEKO ZNA KOJA JE VIZA LAKSA ZA DOBIJANJE(u smislu vrsta dokumenata,dokazivanje veze/braka,finansija,duzina cekanja vize) NEKA MI KAZE.....HVALA :)

https://www.gov.uk/join-family-in-uk/documents-you-need-to-provide

pozz..za koju vizu cete aplicirati kao par? zanima me jer ne znam koja se dobija lakse.bracna ili verenicka tj partnerska.......to je ista stavka sve ali treba mi laksa varijanta...hvala.sto se tice novca ne znam jer ne apliciram za posetu ...

• 4 weeks later...

Koliko vidim, procedura za dobijanje Britanske vize je sada sledeca: prvo registracija na sajtu www.visa4uk......,popunjavanje podataka,placanje pa onda se ide na sajt ove agencije preko koje se zakazuju sastanci.Ja imam problem prilikom pokusaja da odem na sajt agencije, tj.kada ukucam zemlju-Srbija,pojavljuje mi se da sajt ne radi.Da li jos neko ima ovaj problem i da li znate sta je u pitanju?Jos nesto me zanima...u London idem turisticki,a boravicu kod brata od mog muza...Da li je to viza -poseta familije ili general visa?