Jump to content

Featured Replies

Daaa :smile: jedva cekamo :smile: platili smo 768 dolara sa svim taksama :smile: sve nam je ukljuceno u cenu 5 obroka dnevno jaaao bas smo uzbudjeni :smile:

Edited by Tashaogi

16 hours ago, Dragance said:

Evo, ja sam isao i takodje tvrdim da je apsolutno nepotrebno angazovati bilo kakvu agenciju, osim ako nemas para za bacanje. Ili radis za navedenu agenciju, pa hoces da je reklamiras. I za britansku, kao i za americku vizu postoje dokumenti koji su obavezni, kao i spisak ostalih dokumenata kojim dokazujes svoje veze sa zemljom porekla i svoje imovinsko, bracno stanje, itd. Nece niko zameriti i ako dostavis sva navedena dokumenta, niti ako preskocis neki dokument koji je u tvom slucaju zanemarljiv. Zaista ne vidim razlog zasto bi iko skupio sva potrebna dokumenta, predao ih agenciji i platio im da ih oni dostave u britanski konzulat? Ko ima nedoumica, uvek moze ovde da pita, ili da se raspita na nekom drugom mestu i potrazi iskustva drugih ljudi na internetu. To kosta jako malo vremena i nista novca.

Daleko od toga da radim za tu ili bilo koju agenciju, već sam rekla svoje iskustvo  :))) Da, da postavila sam pitanje u avgustu kada mi je bilo potrebno oko prevoda i tih dokumenata ali nisi video tada da mi odgovoriš ovo što si sada napisao:)

Tih dana sam verovatno slabo posecivao sajt, jer sam bio zauzet, ili sam mozda prevideo tvoj post, evo, izvinjavam se :smile: 

U medjuvremenu, dok si cekala da se ja javim, mogla si, citajuci moje postove na istoj temi, par stranica unazad, razresiti sve svoje nedoumice.

https://www.klubputnika.org/forum/topic/684-britanske-vize/?page=56#comment-160203

https://www.klubputnika.org/forum/topic/684-britanske-vize/?page=57#comment-160841

https://www.klubputnika.org/forum/topic/684-britanske-vize/?page=57#comment-163008

• 2 weeks later...

Pozdrav,

Imam isto pitanje :smile: Predala sam papire za spajanje porodice prije nepuna dva mjeseca i jos nikakvog odgovora :sad: Tamo pise da bih mogla ocekivati odgovor u periodu do 6o dana, sta ako ne stigne u tom periodu? Na koji nacin dobiti informaciju dokle je cijeli taj proces, slala sam upite, odgovor sam cekala 15 dana i nista konkretno mi nisu odgovorili, na pozive isto.

On 11/5/2015 at 3:01 PM, Guest said:

Cao @Belgradeinmade !

Konacno neki odgovor, Hvala ti! ..posto svi zivi jure turisticke vize naravno niko nije lud traci vreme na ove komplikovanije  :tongue: 

Verujem da su sada sve rigorozniji, posto su cujem (a znam i iz svog iskustva) poceli da odbijaju i turisticke vize.. Ja se sve nadam da nece bas do kraja roka cekati da mi daju odgovor, posto smo im sve pedantno predali.. barem mislim da jesmo. 

A jesu li te kontaktirali uopste u tih 5 meseci za neki dokument ili bilo sta? I kako izgleda, jel odmah mozes da putujes i jel bilo problema/ispitivanja na pasoskoj kontroli tamo? 

Pozdrav,

Sanja

Zdravo @Kukurjek da li si predala dokumenta za bracnu vizu, odnosno, da li zelis ides u UK da zivis sa svojim partnerom? Sta tacno od dokumenata si predala?

Uzgred, koliko se secam kad sam podnosila zahtev za turisticku vizu, mislim da je svaki zahtev imao neki svoj broj i da mozes da proveris dokle su stigli sa obradom tvog zahteva...Ili gresim? Malo je bezveze da ti uzmu pasos na 2 meseca i ne daju nikakvu informaciju.

Takodje, molim i ostale koji imaju iskustva sa ovom vizom u skorije vreme da napisu sta od dokumenata su predali. Hvala vam unapred

Edited by Tiga83
pogresno citiranje

Haha ja radim na QM2 :smile:

Btw aplicirao sam za turisticku vizu, iako imam pomorsku i bio sam u poslednjih 6 meseci preko 20 puta( konkretno u Southemptonu) jer preko vazduha drugacije ne mogu uci, karte sam rezervisao za 15 oktobar (London Luton), i karte sam predao kao jedan od dokumenata kada sam aplicirao za vizu. Dokumente sam predao 30og septembra i jos uvek cekam odluku. Da li je realno nadati se da ce doneti odluku pre 15og oktobra ili cu morati da otkazujem ili pomeram let? Za vizu sam aplicirao jer idem u posetu devojci u Glasgow.

@Fica43

Ja sam turisticku sliku uvek cekala tacno 14 dana, pa ako ti stigne 14. Oktobra mozes da ides ali ces da se nanreviras do tada. Mozda se smiluju ako vide da ti je hitno, ali ko to zna.

@Tiga83

Juce su mi poslali mail da su doneli odluku i da salju nazad dokumenta, te da ce mi javiti mailom u narednih par dana kad mogu da ih pokupim. Nadam se pozitivnom odgovoru i tome da cu moci da ih pokupim do 15og. :smile:

Ja se izvinjavam, interesuje me da li je neko slao malo, da kazemo, zguzvane papire, izvod i sl.? Moji su se malo prelomili od silnog vucaranja po agencijama pa se bojim da ih posaljem takve :sad: Skepticna sam oko svega ovoga, a ne znam kakve su cepidlake Britanci :sad:

Nadam se nekom utesnom odgovoru, hvala!

Ako je citav tekst citak i pecati/potpisi ili sta vec dovoljno vidljivi, mislim da to ne bi smelo da bude razlog da te odbiju.

On 10/9/2016 at 8:52 PM, Tiga83 said:

Zdravo @Kukurjek da li si predala dokumenta za bracnu vizu, odnosno, da li zelis ides u UK da zivis sa svojim partnerom? Sta tacno od dokumenata si predala?

Uzgred, koliko se secam kad sam podnosila zahtev za turisticku vizu, mislim da je svaki zahtev imao neki svoj broj i da mozes da proveris dokle su stigli sa obradom tvog zahteva...Ili gresim? Malo je bezveze da ti uzmu pasos na 2 meseca i ne daju nikakvu informaciju.

Takodje, molim i ostale koji imaju iskustva sa ovom vizom u skorije vreme da napisu sta od dokumenata su predali. Hvala vam unapred

Zdravo @Tiga83, predala sam za bracnu vizu, muz mi je trenutno tamo. Huh, predala sam hrpu nekih papira, pokusacu se prisjetiti :smile: 

- Ugovor za stan koji muz renta, pismo potvrde od agencije da je stan uslovan i komforan

- Ugovor od kompanije u kojoj muz radi, pismo potvrde od direktora kompanije sa detaljima o trajanju ugovora i godisnjim prihodima

- Pismo poziva od strane moga muza, njegova kopija pasosa, vize...

- Potvrda iz banke o muzevom stanju na racunu

- Potvrda iz moje banke o mom stanju na racunu

- Medjunarodni vjencani list

- IELTS certifikat (za polozen engleski jezik)

- Dokazi da smo duze vrijeme u vezi/braku (lista poziva, mailovi, prepiske na viberu, slike) - ovo je bas zadiranje u privatnost, ali sta bismo, dobili smo informaciju da su znali odbiti vizu ukoliko ne prilozis spomenuto

Mislim da je to to, ne znam jesam li nesto propustila. Uglavnom, dobila sam link za pracenje, nista se ne mijenja. Slala mailove sa upitom, zvala ih ali sve sto sam dobila kao odgovor bilo je- nije jos procesirana. Evo sad ce dva mjeseca i jos nikakvog odgovora, bas postaje frustrirajuce.

Edited by Kukurjek

Uh pa to je bas dosta vremena. Verujem da je frustrirajuce. A da li je tvoj muz morao da popuni neki formular o sponzorstvu?

Da li ti je trebao izvod iz banke sa nekom svotom novca, kao za turisticku vizu? Nigde ne mogu da nadjem da li je to potrebno ili ne, jer su razlicita misljenja. Ja mislim da je nebitno tvoje imovinsko stanje ako tvoj muz ima primanja koja su preko onog limita koji su naveli na sajtu, ali neki mi kazu da mi je potrebno bar 2000 funti.

Koji tip IELTS testa si polagala?

Izvinjavam se ako pitam previse...

Drustvo, u dilemi sam. Uzela sam potvrdu iz opstine o zaposlenosti roditelja, ali pise da je u svrhe regulisanja obaveza na fakultetu. Sad ne znam, da li treba da pise za dobijanje vize ili moze i ovo da prodje. :blink:

On 10/15/2016 at 10:36 AM, Kukurjek said:

Zdravo @Tiga83, predala sam za bracnu vizu, muz mi je trenutno tamo. Huh, predala sam hrpu nekih papira, pokusacu se prisjetiti :smile: 

- Ugovor za stan koji muz renta, pismo potvrde od agencije da je stan uslovan i komforan

- Ugovor od kompanije u kojoj muz radi, pismo potvrde od direktora kompanije sa detaljima o trajanju ugovora i godisnjim prihodima

- Pismo poziva od strane moga muza, njegova kopija pasosa, vize...

- Potvrda iz banke o muzevom stanju na racunu

- Potvrda iz moje banke o mom stanju na racunu

- Medjunarodni vjencani list

- Dokazi da smo duze vrijeme u vezi/braku (lista poziva, mailovi, prepiske na viberu, slike) - ovo je bas zadiranje u privatnost, ali sta bismo, dobili smo informaciju da su znali odbiti vizu ukoliko ne prilozis spomenuto

Mislim da je to to, ne znam jesam li nesto propustila. Uglavnom, dobila sam link za pracenje, nista se ne mijenja. Slala mailove sa upitom, zvala ih ali sve sto sam dobila kao odgovor bilo je- nije jos procesirana. Evo sad ce dva mjeseca i jos nikakvog odgovora, bas postaje frustrirajuce.

Zaista jeste frustrirajuce, bojim se da bi moglo  jos potrajati.  Samo pitaj, znam kako je i meni bilo sve zbunjujuce, a nisam nigdje mogla doci do korisnih informacija. Muz nije popunjavao nikakav formular, osim sto sam ja njegove detalje popunila u svojoj aplikaciji, on je samo napisao pismo poziva.

Prilagala sam njegovo bankovno stanje, tacnije stanje na racunu minimalno 4 mjeseca unazad. Takoder, prilozila sam i svoje stanje na racunu iz razloga sto traze da imam minimalno 900 funti (po 300 za tri mjeseca) !?

IELTS for UK visa General, sam polagala. Za spajanje porodice bio je dovoljan A1 nivo (4 iz slusanja i govora), ali dobila sam certifikat za B2. Kad je muz polagao, njemu su trazili B1.

Ako imas jos nekih pitanja, pitaj slobodno, ukoliko budem znala pomoci cu. A koja viza tebi treba?

Da li prevedeni papiri treba ponovo da se nose u opstinu, skolu itd.da se overe pecatom ili je dovoljan samo potpis i kontakt prevodioca? Hvala :biggrin:

Meni je potrebna spouse viza. Jasno mi je sve što se njegovih finansija tiče, ali nigde nisam naišla na konkretan podatak koliko novca ja treba da imam i da li je to uopšte bitno.

Ja već imam IELTS sertifikat ali je Academic i ocena je visoka, pa se malo brinem da mi ne zanemare to jer sam polagala Academic, a ne General.

Ne znam da li su vama bila potrebna ista dokumenta, jer tvoj muž nije UK državljanin, koliko sam razumela?

@Panika ne bacaj novac bez potrebe. Ja sam svoja dokumenta prevodila sama, nisam čak ni sudskog tumača angažovala i priznali su mi. Govorim o Visitor vizi, ukoliko za to pitaš.

On 10/16/2016 at 1:20 AM, Tiga83 said:

Ja se sad ne sjecam tacno  kako smo mi dosli do podatka da je potrebno da ja imam 900 funti, u svakom slucaju to su nam potvrdili i prijatelji koji su prosli isti proces prije godinu dana.

Sto se tice IELTS certifikata, ako cemo logicki, ne bi trebalo predstavljati problem sto imate Academic a ne General, ali opet bih provjerila- za svaki slucaj. Mogu vam zanemariti samo zbog cijene (for UK visa je dosta skuplji) a nikako zbog znanja, cak sta vise, Academic je puno tezi i zahtjevniji, ali...

Muz nije UK drzavljanin, ali mislim da je ista procedura za sve kad je settlement viza u pitanju. 

Treba da napisem plan putovanja u slobodnoj formi, sta cu raditi i posetiti u Londonu.. Jel moze neko da mi kaze sta je i kako tacno pisao?

Ime na forumu bas odgovara tvojim postovima :biggrin: Ima li sta lakse od toga? To ti je kao u skoli kad dobijes da pises pismeni sastav na slobodnu temu. Dakle, slobodna forma, pises sta hoces i kako hoces, bitno samo da je na engleskom. Verujem da imas neke planove sta i kad zelis da obidjes, pa to i napisi.

Hahahaha, htela sam odmah da stavim do znanja s kim imate posla! :biggrin: Sastavi mi srecom odlicno idu, samo nisam htela da idem previse opsirno, da ne zvuci glupo, ne znam sta ocekuju i to... Hvala puno na strpljenju i brzom odgovoru! klanj::

Section 4: documents you should not send unless specifically requested

This page provides guidance on the types of documents that are not required to consider your application.

 hotel bookings

 flight bookings

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/549692/Visitor_Supporting_Documents_Guide_-_English_version.pdf

Jel neko vadio visitor vizu skoro? Malo mi je cudno ovo da eksplicitno naglase da ne treba priloziti rezervaciju hotela. Zadnji put sam vadio vizu za UK 2011, tada je hotel bio must.

Ja sam vadio(doduse, ne u Srbiji) i ove i prosle godine i nisam prilagao dokaz o smestaju. Samo sam naveo da cu odsesti u tom i tom gradu, verovatno preko Airbnb-a, jer je to najpovoljnija opcija.