Jump to content

Featured Replies

Mnogo mi je tužan prvi post na ovoj temi, napisan pre 10 godina...

Ja sam predala dokumentaza spouse vizu 29. novembra. Nek me neko ko je prošao kroz sve to obrađuje i kaže da je čekao manje od 2 meseca

Pozdrav svima,

Elem dobio sam ponudu za posao u UK,firma rešava COS(sponzorstvo),polažem IELTS (potreban vam je test IELTS for UKVI general u British Council-u i da dobijete ocene iz sva četiri dela minimum 4 sto je po CEFR skali nivo B1) naravno pasoš i sada imam nekoliko pitanja ukoliko ima bilo koga ko je ovo radio.Pri popunjavanju online aplikacije unosi se broj COSa a u njemu u principu stoji ko ste,šta ste po zanimanju,firma za koju radite,koji posao ćete obavljati,u mom slučaju oni garantuju sredstva za prvi mesec te nije potreban izvod iz banke.Takođe prilaže se IELTS potvrda o položenom ispitu.Da li postoji još dokumenata koje treba nositi sa sobom pri apliciranju u TLS?Tipa venčani list pošto sam oženjen(porodica NE putuje sa mnom),neka dokumenta o deci,diploma o završenoj školi,potvrda o neosudjivanosti...Čitajući sva moguća uputstva nisam naišao na detaljan spisak dokumenata a ovo mi nekako deluje malo za ozbiljnu vizu tipa ove (tier 2 general shortage ocupation).Nemam para za bacanje agencijama, i sama viza i zdravstveno osiguranje(NHS) će koštati dobrano.Bio bih veoma zahvalan ukoliko bi neko ko je imao iskustva sa ovim ili sličnim aplikacijama dao neku informaciju.

Hvala unapred

Pozdrav svima!

Aplicirala sam za Visitor Visa u utorak, 6 Decembra, i pritom uplatila  Priority Visa service u iznosu od 180e. Navodno, pasos se dobija za 5 radnih dana.

Viza je poslata na obradu i jutros mi je stigao mejl sa informacijom da je odluka doneta. Podnela sam sve moguce od papira, i potrebno i nepotrebno. I ranije sam aplicirala za Visitor Visu i napustila UK na vreme.

Nekako mi se cini da je odluka doneta prebrzo, pa me to plasi. Iskreno, ne mogu naci razlog zbog cega bi me odbili, ali svima nam je poznatno da UK ima rigoroznu imigracionu politiku.

Zanima me da li je iko uplacivao ovaj  Priority Visa service i za koliko dana je dobio pasos nazad?

Hvala unapred

Edited by Milena91

1 hour ago, Tiga83 said:

Jel si dobila vizu ili ne?

Ne nisam, odbili me. 

Edited by Milena91

Auuu koji klosari covece. Em im platis extra a expresno te i odbiju. Pogotovo sto si bila tamo... Ja cu sledece godine da pokusam da dobijem, mozda to sto imam USA vizu bude olaksavajuca okolnost. 

Šta misliš da je razlog?  Koliko si rekla da ces ostati? Koliko si ostajala prošlih puta?

5 minutes ago, Tiga83 said:

Šta misliš da je razlog?  Koliko si rekla da ces ostati? Koliko si ostajala prošlih puta?

Apsolutno ne znam koji je razlog :sad: 

Moj suprug je Irski drzavljanin koji zivi sa mnom ovde u Beogradu, i poenta naseg puta tamo je bilo proslava praznika sa porodicom.

Od dokumentacije je sve predato, svaka izjava je potkrepljena papirima. Pismo od poslodavca, bankovni racuni, ugovor o zakupu stana, ama bas sve! Plus je suprugov pasos dat kao garancija kada je usao u Srbiju, da iz iste nije izlazio, a takodje i da je dobio vizu da ostane ovde.

Navodno razlog odbijanja je to sto  nisu sigurni da moj suprug zivi sa mnom ovde, i da cemo tamo ostati. A odakle mi njegov pasos? Poslao mi post-netom? 

Hteli smo ostati od 21. decembra do 9. januara.

Gamad.

Edited by Milena91

Uh baš baš nezgodno. Jedino što mi pada na pamet je, da su možda hteli i neki dokument koji dokazuje da živite zajedno, tipa računi za stan ili tako nešto, mada je tako nešto teško uopšte nabaviti u Srbiji. 

Generalno sam mišljenja da se za tu turističku vizu ne treba prijavljivati na duže od 4-5 dana, kad je već 6 meseci i multi entry. 

Nadam se da ces imati više sreće drugi put. 

19 hours ago, Tiga83 said:

Jedno pitanje...da li neko od vas ima svoju firmu i da li je obavezno da se nosi potvrda o izmirenom porezu? Ne secam se da sam je ranije prilagala i zvuci mi besmisleno, a ne vidim to ni ovde  https://www.gov.uk/government/publications/visitor-visa-guide-to-supporting-documents . Ok registracija iz APR, izvodi....

Edited by nikita61

1 hour ago, Danijela94 said:

Tamo slikaju. Prvo predas dokumenta, pa onda sacekas svoj red da te slikaju.

Ok...hvala.

Cao svima,

Zanima me da li iz UK Viza centra uzimaju u obzir to sto smo u pozivnom pismu i drug i ja napisali da imamo zakazan let 17.12. Iz Budimpeste i da je cilj poseta druga koji je inace rodjen u Londonu i tamo zivi, problemcic je taj sto je drugar koji ide samnom 2 dana posle mene imao Viziranje. Ja sam upravo dobio mail da je doneta odluka, a on jos uvek nije. I odprilike koliko se ceka da stigne pasos u Airport city kako bih ga preuzeo? Sutra cu verovatno da provedem ceo dan blizu Airport citya kako ne bih bio u situaciji da cekam vikend da prodje jer su odmorio koje smo uzeli fiksni. ?

Hvala! :smile:

Prosli put, kada sam isla za London, sama sam prevela neka dokumenta. Da li je to jos neko radio ko je skoro putovao?

Da podelim i svoje iskustvo sa vizom (turistickom). 

Juce sam pokupila pasos sa (pozitivnim) odgovorom. Aplicirala sam 6. decembra a odgovor da je odluka doneta dobila sam nakon nedelju dana, sto mi je bilo jako cudno, obzirom da se ceka bar 10-15 dana. 

Sto se tice dokumentacije idemo redom: pozivno pismo od kolegine zene sa kojim sam radila u Nemackoj dve sezone. Ona je ruski drzavljanin sa temporary residence posto je udata za Nemca a zive u Londonu. U pismu je navela kako me pozivaju da proslavim praznike sa njima (planirani boravak je 16 dana), kako oni snose troskove smestaja, naravno navedena adresa gde cu boraviti i ukratko kako smo se upoznali. Uz to sam prilozila njen izvod iz banke gde se vidi njena adresa ali ne i stanje racuna kao i kopiju pasosa i residence permit. To je to sto se tice njih. Prilozila sam ugovor o radu u Nemackoj sa visinom plate (da vide odakle mi pare za 16 dana tamo a i da sam zapravo radila na tom ostrvu gde smo se upoznali). Posto sam nasla poslic u Srbiji sa ugovorom na dva meseca koji istice 31.12., prilozila sam i potvrdu da sam u radnom odnosu. Ovo je mozda bio deal breaker za njih, ali dobila sam stipendiju u Nemackoj, pa sam prilozila pozivno pismo faksa i potvrdu o stipendiji kao garanciju da nemam nameru da se zadrzavam u UK duze nego sto sam planirala. Na racun sam stavila oko 1600e, prilozila izvod i pregled transakcija u poslednja 3 meseca. Bila sam dovoljno hrabra pa sam uzela i povratnu avionsku kartu. Kao prilog sam stavila i resenje gde se vidi da moji roditelji dele nasu porodicnu kucu pola-pola. Od viska ne boli glava.

Sto se tice prevoda, sve do jednog (i sa srp. na engl. i sa nem. na engl.) je preveo moj momak koji je diplomirani filolog. Na kraju prevoda stoji izjava da je prevod tacan i sve ostalo sto stavljaju prevodioci, njegovi kontakt podaci, datum i potpis. Drugim recima, nijedan prevod nije bio overen od strane sudskog tumaca. 

Sama cena aplikacije je 104e, mislim da je kurir dodatnih 25e, sto preporucujem ljudima koji zive daleko van BGa, da se ne cimamju po ovoj zimi po pasos kao ja budala.

PS Obavezno napravite kopije originala jer predata dokumentacije nece biti vracena.

Nadam se da cu bar nekome biti od pomoci i sa srecom svima!

@Veljasu ista situacija je bila i kod mog muza, on je dobio vizu prije 5 mjeseci. Od dodatnih dokumenata nije nista predavao. Kad smo aplicirali za moju vizu (spajanje porodica) tad smo predali medjunarodni vjencani list i to je bio jedini dodatni dokument. Ostalo standardno...imate moj post negdje medju ovim postovima, tu sam pobrojala dokumente koje sam predala. Puno srece :wink:

Hvala lepo na informaciji Kukurjek.Kada se sve ovo zavrsi postavicu detaljan proces od A do Š jer definitivno je nemoguće doći do bližih informacija,čak i agencije ne rade ove vrste viza(Tier 2),kako bismo nekome u budućnosti skratili muke i broj sati provodenih na Guglu.Pozdrav svima

Pozdrav svima! Da li neko zna koji vremenski period mora da prodje od isteka turisticke vize za apliciranje nove? 

Cao drugari!

Ja zivim u Londonu ali ce tata da me poseti prvu put i spremamo dokumenta za njegovu vizu.

Da li je neko imao iskustva?

Hvala

Jasmina

• 2 weeks later...

Planiram sa porodicom put Londona kod familijekrajem marta pa bi mi trebala mala pomoc oko papira..

Na put idemo muz sin i ja.. Njih dvojica imaju i Hrvatske pasose pa nece ni aplicirati za vizu, U stalnom sam radnom odnosu i jedno (malo dete) ostavljam u Srbiji. Karte smo vec rezervisali i platili (bilo je jako povoljno) pa se nadam da me nece odbiti :).  Ono sto me interesuje je sta sve treba da prilozim od papira: Imam neki formular od prijatelja  na engleskom koji bi mi ispunili u firmi (da sam stalno zaposlena i da imam godisnji u tom periodu) kopiju radne knjizice, njihovu kopiju pasosa kao i pasos deteta koji ostaje, izvode iz banke moj i muzevljev, potvrdu da je on  zaposlen za stalno, potvrdu iz vrtica za dete i pozivno pismo. Da li mi treba jos nesto? Ako ima neko neki obrazac za potvrdu iz firme molim vas da mi posaljete... Sta mislite kakve su mi sanse? Da li je suvise rano da apliciram pocetkom februara za vizu? Svaka pomoc je dobrodosla :smile: