Jump to content

Featured Replies

Nije nemoguće nego to nije viza za turističku posetu. Može da se koristi i za to ali postoje neka ograničenja... tipa, u UK ulaziš i napuštaš istu samo u pratnji supružnika.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

On 6/4/2018 at 10:56 AM, nnyxeria said:

Još jedno pitanje,

Da li je potrebno prevoditi isečke, tj. potvrdu o isplaćenoj sumi i potvrdu o stanju na računu iz banke?

Nisam imao iskustva sa podnošenjem mnogo domaćih dokumenata, ali sam ovde ranije video informaciju da je mnogo njih slalo bez prevodjenja ili samostalno da su uradili prevod tog dokumenta (stanje računa itd, ali ako postoji recimo Western Union ili neka bankovna transakcija iz UK, onda bi bilo najbolje da se taj dokument na engleskom ko je slao pošalje. Možda da ovde neko ko je skorije imao iskustva sa tim da podeli sa nama.

Nije mi jasan deo kada popunjavamo kada smo i koliko bili u zemljama za koje treba viza/sengen/za koje ne treba viza, da li treba da pisemo o svakom odlasku u poslednjih 10 godina? Ili samo navedemo jedan, poslednji? To bi bilo preko 30 odlazaka, ako se i ne zaboravi neki, nije mi bas najjasnije. I ako sam recimo usla u madjarsku ili bugarsku samo na nekoliko sati jer sam imala let odatle kako to posem i da li i to pisem?

Ja sam odlepio kada sam popunjavao za sestru pre mesec dana za vizu, sreca pa moze samo 10 unosa, nakon toga svaki put izbacuje i dodaje do 20 unosa i onda zabaguje aplikacija ne moze vise da se unosi.

Pozdrav, 

napokon sam prikupila sva potrebna dokumenta i krenula da se prijavljujem za Standard Visit vizu, i odmah sam utvrdila da imam problem

Citav zivot imam srpsko drzavljanstvo, ali nisam zivela ovde. Prosle godine, Januara je moja mama uzela stan ovde u Beogradu jer ovde studiram sada medjutim kada sam se preselila i uzimala licnu kartu, mama nije bila tu, tako da nisam sa sobom imala ugovor za stan, zbog cega sam se prijavila na adresu kod tetke.. i ta adresa mi svuda stoji, i na pasosu, na potvrdi iz banke, licnoj.. 

Da li ja prilikom prijavljivanja da upisem tu adresu koja mi je na svim dokumentima, ili da napisem ovu trenutnu gde ja sve vreme zapravo zivim? 

Hvala Jovane!

I mene interesuje isto sto i Norma_Jean. Kada me pita "How many times have you visited the following places in the past 10 years? Australia New Zealand..... ", ja stavim 2-5, i onda mi pruza opciju za samo dve zemlje, je l to negde zabagovalo ili tako treba, pa da stavim most recent?

I kada popunjavam za ostale zemlje u kojima sam bila, sta bi mi bio unos za npr. Hrvatsku, gde sam ostala jedan dan od jutra do veceri, pri povratku iz Italije? Ili npr za Albaniju, gde sam ostala jedan dan u hotelu kad sam se vracala iz Grcke? Sve tranzit i 1 day stay?

39 minutes ago, nnyxeria said:

I kada popunjavam za ostale zemlje u kojima sam bila, sta bi mi bio unos za npr. Hrvatsku, gde sam ostala jedan dan od jutra do veceri, pri povratku iz Italije? Ili npr za Albaniju, gde sam ostala jedan dan u hotelu kad sam se vracala iz Grcke? Sve tranzit i 1 day stay?

Za prvo da, 1 dan.

Za drugo ako si stigla jednog dana [datuma] i otisla sledeceg, mislim da se to kod Britanaca racuna 2 dana [iako je mozda bilo ispod 24h] - tj. bar tako su racunali za settlement vize/drzavljanstvo.

Nema na čemu @nnyxeria :wink:

Ja imam pitanje za one koji su se preselili u UK, koja je procedura pri prvom ulasku sa settlement vizom u UK (tačnije sa onom nalepnicom, vinjetom)? Mislim na aerodrom i carinike, da li traže neka dodatna dokumenta?

Nikako mi nije jasno zasto samo dve opcije za zemlje shengena a bila sam bas cesto. Samo za poslednje sve. Kako to da upisem, nemam opciju. 

Zato zemlje van shengena (tipa bugarska, makedonija...) mogu koliko hocu, a te zemlje su mi mahom transit ?

I da jos jedno pitanje, da li treba kopija radne knjizice ako vec imam potvrdu sa posla da sam u radnom odnosu kod njih?

Valjda cu konacno da apliciram :biggrin:

Ja se izvinjavam sto sam dosadna i nadam se da nije spam treca poruka za redom

Posto sam bila spora, nema slobodnih besplatnih termina u toku dolazece nedelje. Tek od 18og

E sad, ja imam let 12og. Dakle debelo kasnim.

Savet, da li da apliciram i predam dokumente 18og? 15 dana bi bio petak 6ti. I jos koliko do povratka pasosa? Nisam u Bg-u

Ili da platim ove jutarnje termine u toku ove nedelje?

Joj stvarno? Ja sam danas planirala da submitujem aplikaciju, tek za 18. ima termina? :bang: Planiram da putujem 21. jula, ali blizu je to, a nisam uzimala karte za slucaj da ne dobijem vizu, ima da budu u krv skupe.. koliko se doplacuju ti jutarnji termini?

iiii, imam pitanje u vezi onih additional information, je l postoji nesto standardno sto bih tu mogla da stavim ili kako? 

19 minutes ago, nnyxeria said:

Joj stvarno? Ja sam danas planirala da submitujem aplikaciju, tek za 18. ima termina? :bang: Planiram da putujem 21. jula, ali blizu je to, a nisam uzimala karte za slucaj da ne dobijem vizu, ima da budu u krv skupe.. koliko se doplacuju ti jutarnji termini?

iiii, imam pitanje u vezi onih additional information, je l postoji nesto standardno sto bih tu mogla da stavim ili kako? 

Jutarnji bi trebalo (nisam sigurna) da budu oko 150e preko (katastrofa!) a ako hoces da imas onu priority da dobijes odgovor za 5 dana ta ti je 362e ukupno. Sve u svemu puno kosta. Bices ok ako apliciras 18og juna ukoliko putujes 21og jula, imas vremena ne brini. 15 dana bi ti bilo 6. jul (za odgovor, to je petak, i racunaj par dana da ti dostave pasos (kazu 1-3 radna dana, znaci trebalo bi do srede 11.) Moje misljenje samo :smile:

ja tu nista nisam stavila.

sta si na kraju uradila sto ima opcije za samo dve zemlje shengena? Ja stavila poslednje dve zemlje gde sam bila a onda naredjala preko 20 zemalja poput bugarske, hrvatske, makedonije koje su mi u 50 slucajeva transit (a to sto ne znam gde da stavim za gde su transit posebna prica)

3 minutes ago, Norma_Jean said:

sta si na kraju uradila sto ima opcije za samo dve zemlje shengena? Ja stavila poslednje dve zemlje gde sam bila a onda naredjala preko 20 zemalja poput bugarske, hrvatske, makedonije koje su mi u 50 slucajeva transit (a to sto ne znam gde da stavim za gde su transit posebna prica)

I ja sam tu stavila samo dve poslednje, mada mi krivo jer sam tu najkrace bila, samo po nedelju dana, a u ostalim zemljama u kojima sam bila sam provela i preko dve nedelje..

Isti slucaj za zemlje van Sengen zone, naredjala sam gomilu zemalja kroz koje sam samo prosla i provela neko vreme kao pauzu, sve sam stavila da je tranzit 1 dan, ne znam da li je uopste potrebno al eto. Uglavnom su mi svi pecati u starom pasosu, tako da cu da ga iskopiram i prilozim cisto da vide da sam se kretala, jer sam novi pasos sa kojim sad putujem izvadila tek Marta ove godine.

Ne znam da l da im pisem u additional information nesto u vezi toga sto mi svugde u dokumentima pise prethodna adresa na kojoj sam zivela, a kao trenutnu adresu sam upisala nesto drugo, ne znam da l uopste gledaju to? Ne zelim da im izgledam sketchy ni u kom smislu, pa zato, al opet sigurno nije dobro ni da ih trpam nepotrebnim informacijama

Ja realno samo zbog karata brinem, jer ako dobijem odgovor tipa 6. jula, a putujem 21., karte ce biti po 400+ evra, al potrudicu se da zavrsim apliciranje danas i zakazem prvi slobodan termin. Je l se prvo placa pa zakazuje termin ili obrnuto?

4 hours ago, nnyxeria said:

I ja sam tu stavila samo dve poslednje, mada mi krivo jer sam tu najkrace bila, samo po nedelju dana, a u ostalim zemljama u kojima sam bila sam provela i preko dve nedelje..

Isti slucaj za zemlje van Sengen zone, naredjala sam gomilu zemalja kroz koje sam samo prosla i provela neko vreme kao pauzu, sve sam stavila da je tranzit 1 dan, ne znam da li je uopste potrebno al eto. Uglavnom su mi svi pecati u starom pasosu, tako da cu da ga iskopiram i prilozim cisto da vide da sam se kretala, jer sam novi pasos sa kojim sad putujem izvadila tek Marta ove godine.

Ne znam da l da im pisem u additional information nesto u vezi toga sto mi svugde u dokumentima pise prethodna adresa na kojoj sam zivela, a kao trenutnu adresu sam upisala nesto drugo, ne znam da l uopste gledaju to? Ne zelim da im izgledam sketchy ni u kom smislu, pa zato, al opet sigurno nije dobro ni da ih trpam nepotrebnim informacijama

Ja realno samo zbog karata brinem, jer ako dobijem odgovor tipa 6. jula, a putujem 21., karte ce biti po 400+ evra, al potrudicu se da zavrsim apliciranje danas i zakazem prvi slobodan termin. Je l se prvo placa pa zakazuje termin ili obrnuto?

Kupi sad kartu svakako, moj savet

Zar adresa koju navodis ne treba da ti se poklapa sa adresom u pasosu? 

Kad stignes do pay ponudi ti opcije za standardno i priority vizu, pa izaberes sta hoces, pa onda tu daju kalendar sa terminima i onda biras od slobodnih, nakon svega toga idr placanje mada dok ne platis uvek mozrs da odustanes

Postovanje

potrebno mi je pojasnjenje i pomoc. Buduca supruga je UK citizen. Uzecemo se u Avgustu ove godine. U vezi smo 4 godine, a vereni 3. Meni za par dana istice turisticka viza, dok sam bio tamo predali smo da se uzmemo i od home office smo dobili dozvolu.E sad nismo sigurni da li tamo da se uzmemo ili ovde (kad pravimo svadbu i crkveno vencanje) S obzirom da ocekujemo prinovu do kraja godine, zeleo bih da odem gore i zapocnem zajednicki zivot sa njom i detetom. Ja sam ovde stalo zaposlen a onda gore radi kao profesorka na akademiji. Interesuje me koju vizu ja trebam da trazim. Citao sam na gov.uk da treba da dokazemo da smo ziveli 2 godine u vezi. Da li to znaci da moram da nekako dokazem sa smo fizicki bili zajedno 2 godine ili to moze da bude slike, e mailovi izmedju nas u toku ovih 4 godina? (ona takodje ima srpski licnu kartu na kojoj je moja adresa) Da li je EEA viza za mene? Nista mi nije jasno. Pozdrav i hvala vam unapred

Pomenula sam razlog zašto mi se razlikuju adrese u additional information. Evo upravo sam aplicirala, zakazala sam termin za 20. :sad: Bilo je 19. termina ali u vreme kad imam ispit, pa je to odmah otpalo :/ plašim se da kupim karte sad jer su skupe, za slučaj da budem odbijena, ode mi 300 evra u vodu. Mislite da bih trebala da kupim?

U suštini se dobro osećam povodom aplikacije, imam £1900 ušteđevine, £1400 od majke + izjava + potvrde iz banke, i £2000 u izjavi od oca mog momka i propratna dokumenta, student sam i imam potvrdu sa faksa, dajem ispite.. nadam se da će me prihvatiti :sad:

@Norma_Jean šta si ti uradila za termin?

Edited by nnyxeria

Imam jos par pitanja, sad mi pade na pamet, nadam se da nije spam

Sta bih jos mogla da prilozim od dokumenata kao dokaz da cu se vratiti za Srbiju? Moji ne zive ovde, to ima medju onim potvrdama na aplikaciji, ne znam sta bih jos mogla da prilozim kao dokaz, plasim se da im ovo sto imam nije dovoljno :s 

I jos, kod onih overenih prevoda dokumenata, zaheftani su mi za kopiju koja je na srpskom, da li da to skinem, ili da skeniram i prilozim kopiju uz originalne overe?

Nakon apliciranja, malo sam kopala po TLS sajtu, i ugledala ovo:

PRICE: € 30.00
Walk In Appointments – Apply immediately at the VAC without needing to wait for an appointment slot. You must make an appointment when applying online but can proceed directly to the VAC.

Nije mi bas najjasnije kako funkcionise, je l ima neko informaciju?

Ja sam kupila termin sutra ujutru, 107.3 eura je.

javljam kako je bilo

A za prevosw kod sudskog tumaca, i mani su zaheftani ali ja cu da ih nosim tako pa oni tamo neka skinu ako treba

16 hours ago, nnyxeria said:

Pomenula sam razlog zašto mi se razlikuju adrese u additional information. Evo upravo sam aplicirala, zakazala sam termin za 20. :sad: Bilo je 19. termina ali u vreme kad imam ispit, pa je to odmah otpalo :/ plašim se da kupim karte sad jer su skupe, za slučaj da budem odbijena, ode mi 300 evra u vodu. Mislite da bih trebala da kupim?

U suštini se dobro osećam povodom aplikacije, imam £1900 ušteđevine, £1400 od majke + izjava + potvrde iz banke, i £2000 u izjavi od oca mog momka i propratna dokumenta, student sam i imam potvrdu sa faksa, dajem ispite.. nadam se da će me prihvatiti :sad:

@Norma_Jean šta si ti uradila za termin?

Karte sigurno nece biti nenormalno skuplje nego sada, koliko ti je razmak izmedju datuma polaska i ocekivanog dobijanja vize?

Srećno sutra! 

Planiram da putujem posle 21. Jula, u aplikaciji sam stavila 21., to je najranije što bih išla, kontam nije im bitno ako podjem dan dva kasnije, u zavisnosti od toga kad su karte jeftinije. Termin za predaju dokumenata mi je 20. juna, 15 radnih dana od tad izadje 10. Jul, ali ću videti da rezervišem karte ako mi se učine jeftinije, pa da pričekam odgovor tako, mada sumnjam da će biti nešto previše skuplje, nije to neka bitna razlika nadam se.