Jump to content

Featured Replies

Zdravo,

Ne treba da vidiš residence card, jer bi ti zbog Brexita važila do sledeće godine. Odmah apliciraš za pre settle status I kad bude doneta odluka, dobijaš na kućnu adresu biometric residence permit I Tom karticu dokazuješ pravo na život i rad u UK.

Sa srećom!

Da li si siguran da tek tako uzmem presettle, bez NIN-a, bez posla, bez icega?

Mislim imam posao u srbiji koji cu i dalje raditi dok sam u UK, ali cu traziti nesto novo svakako

Ako si došao sa family permit vizom, onda si je dobio preko člana familije, koji je tvoj sponzor. Nisi u obavezi da radiš, bukvalno možeš drugi dan kako stignes da apliciraš za pss. Bitno je da član porodice preko koga si došao ima rešen status, u upitniku ćeš između ostalog imati da navedes njegov unique application number. Takodje, prilazes skoro istu dokumentaciju kao kad si apkicirao za fp. Pričam ti iz iskustva, ja trenutno čekam na odgovor za pss i isto sam došla putem porodične veze, kao član porodice EU građanina. Da,. Sigurna sam. :)

Hvala puno,

Molim te javi mi za rezultate da znam :D

Btw koliko vec cekas za rezultate

Nema na čemu, samo se naoruzaj strpljenjem. Ja nažalost čekam odgovor od janura ove godine. Sad pogotovo je zastoj zbog celokupne situacije.

Od januara o.O pa zar ti nije EEA family permit samo 6 meseci ?

msm bio sam u UK sa turistickom vizom sada i dosao sam u srbiju u junu ali su mi automatski produzili do 31 jula

Jeste, meni istekla u martu. Ništa ti to ne remeti, jedino što ne možeš da izadjes iz zemlje, pa da se vratiš bez problema. Nažalost, zbog toga, a i zbog ovog sranja nisam mogla da odem ocu na sahranu, koga je virus pokosio. 

Zdravo narode.

Da li ima iko ko je prošao već golgotu pribavljanja spouse vize, bez ikakve eea šeme, da mi kaže sljedeće:

Da li je Home office zaista podmukao tako da na sajtu piše jedno, a u stvarnosti traže drugo?

Naime, partner mi je iz Engleske, vjereni smo i uposlenici smo kruzerske kompanije (dakle, možda i bivši uposlenici). 

Prema sajtu Uk Gov, uslovi su ili plata u određenom iznosu ili ušteđevina od 16 000 funti minimum.

Moj partner je juče zvao jednu agenciju za imigraciju tamo i rečeno je da zapravo ili treba posao sa minimum 1 500 funti ili 34 000 ušteđevine!!

Ima li iko da mi potvrdi da debelo odstupaju od propisanih uslova?!

Hvala unaprijed!

Šokirana

Hvala ti za javljanje, ali sam par dana besomučno čitala po internetu i shvatila kako obračunavaju finansijske uslove.

(Ono što vlada želi da partner zarađuje - ono što partner stvarno zarađuje)  x 2.5 + 16 000.

Svašta.

Inače imam BIH pasoš.

Uz našu ušteđevinu nedostajalo nam je 13 000 funti i to smo našli i posudili, te stavili na račun da se "kiseli" narednih 6 mjeseci, da možemo aplicirati... ?

• 3 weeks later...

Pozdrav, treba mi pomoc oko spouse vize za UK. Moj muz je britanski drzavljanin, uzeli smo se u Beogradu pre dva meseca i sad planiramo da krenemo u proces apliciranja za spouse vizu. 

Zanima me da li izvod iz maticne knjige vencanih moze biti medjunarodna verzija izvadjena ovde u opstini ili treba sr verzija da bude prevedena od strane sudskog tumaca sa apostile pecatom?

Isto tako, zanima me da li izvodi iz banaka (za mog muza) i podaci o tome koliko ima na racunu moraju biti originalni ili je dovoljno da dostavimo ono sto moze da se dobije online? Do sada smo uvek dostavljali online izvode kad sam aplicirala za turisticke vize.

Hvala unapred na pomoci :)

4 hours ago, Anny88 said:

Pozdrav, treba mi pomoc oko spouse vize za UK. Moj muz je britanski drzavljanin, uzeli smo se u Beogradu pre dva meseca i sad planiramo da krenemo u proces apliciranja za spouse vizu. 

Zanima me da li izvod iz maticne knjige vencanih moze biti medjunarodna verzija izvadjena ovde u opstini ili treba sr verzija da bude prevedena od strane sudskog tumaca sa apostile pecatom?

Isto tako, zanima me da li izvodi iz banaka (za mog muza) i podaci o tome koliko ima na racunu moraju biti originalni ili je dovoljno da dostavimo ono sto moze da se dobije online? Do sada smo uvek dostavljali online izvode kad sam aplicirala za turisticke vize.

Hvala unapred na pomoci :)

u maticarskoj sluzbi u opstini se izdaje međunarodni izvod iz matične knjige, i on važi svuda

Ja sam prošle godine aplicirala za Family permit visa I priložila sam IMKV na međunarodnom obrascu. Takođe, bank statements može online da se izvade, nećeš imati problema.

Good luck! :)

• 1 month later...

Prvi put sam aplicirala za turisticku vizu, ali mi je odbijena zbog finansiske situacije. Zelim da posetim decka u Londonu, pa me zanima koji vremenski period treba da prodje pre nego sto budem mogla ponovo da apliciram? 

7 hours ago, dbozic said:

Prvi put sam aplicirala za turisticku vizu, ali mi je odbijena zbog finansiske situacije. Zelim da posetim decka u Londonu, pa me zanima koji vremenski period treba da prodje pre nego sto budem mogla ponovo da apliciram? 

pa valjda kad ti se popravi finansijska situacija....a to ne ide bas tako brzo, zar ne...

Hoce li mi praviti problem to sto mi je prvo apliciranje za UK turisticku vizu odbijeno?

Hvala unapred i pozdrav

• 1 month later...

Pozdrav svima! Aplicirala bih za turističku vizu za UK sada, za posetu od polovine februara na period od tri nedelje. Nemam pozivno pismo, organizovala sam smeštaj preko AirBnb-a i gledala sam da budem u privatnom smeštaju ukoliko bude bio potreban karantin na dolasku. Pošto se viza dobija na šest meseci, ja bih svakako uskladila dolazak u odnosu na situaciju. Da li mislite da restrikcije trenutno mogu uticati da odbiju aplikaciju za turističku vizu? Volela bih da apliciram sada jer mi je potrebno da uskladim ostale stvari u odnosu na moguću posetu.

Hvala puno i pozdrav!

Ako ostane ova trenutna samoizolacija, to ce ti potrositi dve od te tri nedelje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 5 weeks later...

Pozdrav ljudi,                                  U braku sam sa britanskim državljaninom 4,5 godina, venčali smo se u Srbiji.Zahvaljujuci njegovom poslu,a sve do ove godine i kovida on je dolazio na svakih 4-5 nedelja kod mene u Srbiju.Zbog ove situacije, sada bih ja da putujem kod njega i nisam sigurna koja viza mi treba, imam neiskoriscen godišnji odmor, nemam nameru da tamo ostajem duže od mesec dana a ako se ovako nastavi kasnije bih razmišljala o tome da li da dajem otkaz i selim se.Problem mi je jer su njega tamo savetovali da nikako ne tražim turističku vizu, što je i logično ali da bi mu pomogli traže brdo para za tu uslugu.Citajuci vas forum vidim da nije ni toliko komplikovano a no nemoguće, da li ima neko sl.iskustvo i da li da probam sa standard visitors visa

On 7/4/2018 at 11:41 AM, SandraM said:

Pozdrav svima! 

Treba mi pomoc u vidu saveta, korisnih informacija... Izvinjavam se unapred ukoliko budem preopsirna,ali mislim da jedino ukoliko detaljnije objasnim situaciju mogu da racunam i na konkretniju pomoc. Naime pre skoro 3 godine sam instalirala jednu igricu i pocela da komuniciram sa mnogim ljudima is virtuelnog sveta. Izmedju ostalih, I sa momkom sa kojim sam sad u vezi,a koji je iz Engleske. Upoznali smo se prosle godine kada sam bila u Engleskoj u poseti drugarici. Da napomenem da sam isla na turisticku vizu, drugarica je bila garant. I bilo je i nije bilo tesko da turisticku vizu dobijem...u tom trenutku sam bila u braku,sa stalnim zaposlenjem, jedino sam brinula jer sam zbog finansijskog "momenta" jer sam bila prijavljena na 30000din ...a sada je situacija totalno drugacija. Vise nisam u braku i nemam zaposlenje  (bar ne ono koje bi se moglo papirima dokazati). Viza mi je istekla u Maju. Kada sam se konsultovala sa zenom koja mi je prethodni put pomagala oko vize oko apliciranja za novu turisticku vizu poprilicno mi je ubila nadu. Rekla mi je da iako bi mi momak sve garantovao tesko da bi mi odobrili ponovo vizu. Kako je obrazlozila, prvo jer sam prethodnu turisticku vizu dobila navodeci da cu tamo provesti jedan odmor, 10-ak dana (sto sam i ispostovala),ali sam kasnije na tu istu vizu otisla jos 2 puta u Englesku. Drugo, jer sam nezaposlena. Trece, kaze da cak i kada bismo se momak i ja vencali sad to ne bi pomoglo  (nisam pobornik vencavanja zbog papira samo mislim da je glupo da nas granice ogranicavaju sa kim bismo da se zabavljamo,zivimo...)

Ono sto mene zanima je da li neko ima slicna iskustva  Momak i ja bismo da pocnemo da zivimo zajedno. Kakve korake treba preduzeti? 

• 1 year later...

Zdravo! 
Suprug ima ILR i ja bih da apliciram za spouse vizu. da li je neko dobio na taj način vizu ili da čekamo dok dobije englesko državljanstvo?

• 5 months later...

Pročitao sam sada na Home Office-u da ukoliko posedujem važeću US vizu mogu da tranzitiram bez vize (Direkt transit bez prava prelaska granice) za bilo koju zemlju kao krajnju destinaciju (npr. Gvatemalu) , dok ukoliko posedujem US vizu i krajnja destinacija mi je US mogu da napuštam i aerodrom i nastavim let do sledeceg dana do ponoći bez vize. Imam srpski pasoš.

Da li ima neko iskustva sa ovim trazitima bez vize? 

Da li u drugom slučaju kada sam u tranzitu ka US I imam pravo napuštanja aerodroma mora da oba leta budi na istoj rezervaciji ili mogu biti dve odvojene avio karte uz poštovanje pravila o maksimalnom vremenu trazita?

Ja sam tranzitirao par puta preko Londona (Heathrow), samo sa US vizom, na putu iz Brazila za Evropu i nazad, ali preko US. Sve je bilo na istoj rezervaciji, American Airlines, par sati presedanje i nisam napustao tranzitnu zonu. Valjda je bitna stavka bila da su letovi preko US. Sve je uglavnom detaljno objasnjeno na zvanicnom UK sajtu za vize.

Ne znam da li moze i sa odvojenim rezervacijama i to oko ulaska u UK prilikom presedanja, ali mislim da je neko pisao da je uspevao da ode i do centra grada (Londona).