Jump to content

Featured Replies

Kao da u Hrvatskoj kazes- ma sve je ovo Srbija
Mislio sam na vizu, da vazi jedna...

Sent from my 2201123G using Tapatalk

• 5 months later...

Planiram da iskoristim short stay visa waiver i udjem u Irsku sa Britanskom vizom iz Engleske. Let je Birmingem Kork. Zanima me od ljudi koji su to prosli sta mogu da ocekujem tj hoce li me avio kompanija proveravati i/ili kad stignem u Irsku prolazim pasosku. Dodatno iz Irske prema planu izlazim vozom Dablin-Belfast (pa avionom za London) gde pretpostavljam nema kontrole pa hoce li mi kasnije biti potreban dokaz o izlasku ili ne. Verujem da je ovaj plan u redu, samo bih da budem spreman na eventualne detalje. Hvala

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

• 2 months later...

Ima li nekog ko je u poslednjih par godina dobio vizu za UK kao nezaposleno lice? Moj kum je 2019. dobio iako je zvanično bio bez posla, imao je rezervaciju hotela, kupljenu kartu i par hiljada na računu, ali ne znam da nisu pooštrili u međuvremenu.

19 hours ago, Kelnik said:

Ima li nekog ko je u poslednjih par godina dobio vizu za UK kao nezaposleno lice? Moj kum je 2019. dobio iako je zvanično bio bez posla, imao je rezervaciju hotela, kupljenu kartu i par hiljada na računu, ali ne znam da nisu pooštrili u međuvremenu.

zaposlenje nije uslov za vizu

• 4 months later...

Mozda je banalno pitanje, ali opet me zanima: da li bi predstavljao potencijalni problem za vizu samostalno putovanje u sopstvenoj reziji za UK i samostalne prijave online? Ima li neko iskustva iz prve ruke sa tim? 

Hej, mi smo dobili vizu prosle godine u aprilu - samostalno putovanje, 2 nedelje po UK. Prijava i organizacija bila u nasoj reziji, bez problema proslo sto se prijave tice.
Imali smo rezervacije aviona (povratne karte), prilog iz banke/firme, plan puta i rezervacije hotela (neke koje smo mogli da otkazemo u slucaju da ne dobijemo vize), preko bookinga, mozda ako je jos nestro trazeno na sajtu...
Od nas cetvoro, dvoje ima USA vizu, dok drugo dvoje nisu imali -> svi smo uredno prosli i bas brzo dobili vize (tipa 3-4-5 dana od podnosenja dokumenata)

Hvala puno na info!

Mene jedino tripuje što bih putovao sam u UK, da se ne tumači eventualno kao pokušaj ostanka tamo radi posla, što mi nije cilj