Jump to content

Featured Replies

Otovri racun, pozajmi pare od prijatelja koje ces staviti  na racun, izvadi stanje na racunu, podigni novac nazad, vrati novac prijatelu.

Otovri racun, pozajmi pare od prijatelja koje ces staviti  na racun, izvadi stanje na racunu, podigni novac nazad, vrati novac prijatelu.

Mislim da ovaj sistem (koji inace "radi" za Americku vizu) ovde nije bas tako jednostavan, jer (cini mi se) Britanci traze izvod gde se vidi da je taj odredjeni iznos na racunu 3meseca !

Hm....

A ima li neko kontakt telefon Britanske ambasadi gde daju informacije o vizama? Na ovom broju sto je na sajtu ne daju takve informacije.

Posto su mi prvu aplikaciju odbili pre par dana zbog nedostatka nekih dokaza, mogu li opet sad da apliciram posto nabavim ta dokumenta, ili mora da prodje neki odredjeni vremenski period do sledeceg apliciranja?

Opusteno ovo uradi!! I ja sam isto tako i uopste mi nisu trazili izvod zadnja 3 meseca!

OK, hvala na informacijama, pokusacu.

Nego me brine i ovo da li postoji zabrana apliciranja odredjeno vreme, posto ti odbiju prvu aplikaciju?

Nego me brine i ovo da li postoji zabrana apliciranja odredjeno vreme, posto ti odbiju prvu aplikaciju?

Evo sta kazu na sajtu WorldBridge-a:

If I am refused, how long do I have to wait until I can apply again?

There is no requirement to wait before submitting a new online application following a refusal.

Znaci - formalne zabrane nema  :102:

Hvala puno, Soma.

Upravo tu informaciju sam trazila, a nisam mogla da nadjem.

Jupiii  :dance:

• 2 weeks later...

Pozdrav svima!

Mozda nije lepo da sa mojim prvim postom odmah krenem sa pitanjima, ali znate i sami da vam je u ovakvoj situaciji najmanje do price i pisanja.

Kada sam otisao do ambasade dobio sam samo papir sa sajtom na kojem nema konkretnih informacija. Naime, postavio bih par pitanja (odgovora vec ima sigurno, ali bih zeleo da vidim skorije utiske ljudi koji su predavali za vizu, a i vise ni sam ne znam sta sam procitao). Planirao sam u aprilu da idem kod verenice u London (tatinog prijatelja  :roll:), cisto da upoznam familiju i tako to. E sad, naravno treba da uverim gospodu da ja STVARNO zelim da se vratim kuci posle tih nekoliko dana tamo. Prvo pravilo znam, da nju ne spominjem. Od dokumentacije imam garantno pismo njenog tate (u kojem kaze da cu biti kod njega kuci i da ce on snositi troskove puta, smestaja, hrane i ostalog), potvrde o njegovim primanjima za zadnja tri meseca, skeniran "main page" njegovog pasosa (sve originali osim pasosa), potvrdu sa vise skole da sam student, potvrde roditelja da rade, (mozda je malo glupo) sestrin pasos sa dva sengena (cisto da znaju da nam porodicno nije u krvi da bezimo) i moj vazeci pasos  ;D

Sad, ono najvaznije. Pored navedenog, gomile upitnika, potvrda da nisam terorista, sta mi je jos potrebno od dokumentacije? Da li mi treba onih 100 evrica po danu (navedeno je da mi oni sve placaju)? I, mozda najvaznije, za koju vizu podnosim zahtev? "General visitor"? Kakva je uopste sansa da se viza dobije? Da li da im nosim i gomilu papira (tipa, da nisam krivicno gonjen i kaznjavan, caletovu lekarsku dokumentaciju, avionsku kartu i sta ti ja sve znam kojih gluposti) da bi ih uverio da stvarno zelim da se vratim kuci?

Pozdrav svima! Unapred zahvaljujem za svaku informaciju i izvinjavam se zbog, mozda, velikog gusenja!

Zelim svima koji su podneli zahtev za vizu da je dobiju u sto kracem roku, a onima kojima je sve ovo u lepom secanju da opet dobiju, kao i svima zajedno da uzivaju u lepotama ove ne tako daleke zemlje.

Zivi bili!!  :pivoooo::pij:

p.s. U slucaju odbijanja, da li vracaju garantno pismo sa gore pomenutim stvarima? Treba za drugi pokusaj! :D

Sta je ovim Britancima, vec drugi put me odbijaju za vizu?

Pored indexa i potvrde da sam apsolvent, traze i neku potvrdu da cu da se vratim u Srbiju da bih zavrsila fax ili tako nesto.

Kakva je to potvrda uopste, logicno je da sam student snosi odgovornost ako ne pohadja predavanja, nikakav dokument ne moze da ga obaveze da se on vrati.

Zna li neko sta bi to bilo?

I da li je neko uopste dobio vizu za Britaniju u skorasnje vreme?

Mislim da se ne odnosi na konkretan dokument, već da oni iz dokumenata koje si im predala nisu stekli utisak/nisu sigurni da ćeš se vratiti. Jedino što meni pada na pamet je povratna karta i dovoljno para na računu.

Uh, ja ne bih savetovala da se kupuje povratna karta pre nego sto dobijes vizu. Meni je rezervacija avio karte uradjena kod jedne od agencija zavrsila posao za britansku vizu (rekla sam da mi treba za ambasadu). Ukoliko iz prilozene dokumentacije nemaju dovoljno dokaza da ces se vratiti, tvoja kupljena povratna karta ih nece razuveriti.  :102:

Uplatila sam na racunu 2.500 evra bas zbog ambasade, (pozajmila od nekih dobrih ljudi) i odnela potvrdu o stanju na racunu. Jos smo mi i privatnici, odnela sam potvrdu o prihodima, koji i nisu bas losi,  zar to nije dovoljna garancija da cu da se vratim kad ovde vec lepo zivim. Potvrda sa faxa da sam apsolvent, sto kazuje da nemam predavanja i da mogu da odsustvujem s faxa, a samim tim i da cu da se vratim da diplomiram, nisam valjda luda da to ne zavrsim kad sam stigla do samog kraja. Mozda je problem bio sto sam navela da bih ostala oko 5-6 meseci, mozda oni smatraju to predugim periodom...? U odbijenici su napisali da nisu sigurni sta cu ja tamo da radim dok su oni na poslu, jer imaju puno radno vreme. Ali smatram da sam odrasla, mogu sama da se snadjem da sebi ulepsam boravak tamo.

Prilozila sam i garantno pismo prijatelja engleza koji pozivaju da to vreme provedem kod njih, kao i njihove mesecne prihode, koji takodje nisu mali.

To je bio drugi put zaredom da me odijaju...  :psuje:

Pa, 5-6 meseci je stvarno mnogo, ako nemaš neki specifičan razlog za ostajanje tamo. Osim toga, 2500 evra neće ti omogućiti baš lagodan život tokom tih šest meseci (osim ako te prijatelji neće izdržavati sve vreme). Mislim da bi imala mnogo veće šanse kad bi tražila kraći boravak, nekoliko nedelja, bar ovaj prvi put.

Hm, pa moguce je da je tih 5-6 meseci koliko si navela delovalo pomalo sumnjivo. Lako je sad praviti se pametan, ali mozda je trebalo da navedes da ces ostati 15ak dana. Vizu bi ionako dobila na 6 meseci...

Stvar je u tome sto kada sam prvi put aplicirala nisam znala da je viza na 6 meseci (malo glupo s moje strane), pa sam tada napisala da bih toliko ostala, a vec pri drugom apliciranju sam mislila sa je sumnjivo sada da menjam na kraci period. Inace, naglasila sam da bi mi za tih 6 meseci roditelji uplacivali pare na racun, tako da je tih 2.500 evra minimum koji imam na raspolaganju. Inace, prijatelji bi mi placali sve.

I sta sada da radim, imam dva pecata udarena u pasosu da sam bila odbijena, uzas...

Zasto si zapela na Engleze? :) Sengen zona je ogromna. Dok je celu obidjes, i Englezi ce prestati da se prave Englezi, pa ce nam ukinuti vize.  :o

Haha, u pravu si, razmisljala sam o tome  :D

Nego, studiram engleski jezik, obozavam njihovu kulturu u akcenat, pa sam navalila po svaku cenu da predjem preko njihove granice, bas da vidim kako to sve izgleda, a oni me ne pustaju  :(

Ali to je to, za sada ne pokusavam vise...

Uplatila sam na racunu 2.500 evra bas zbog ambasade, (pozajmila od nekih dobrih ljudi) i odnela potvrdu o stanju na racunu. Jos smo mi i privatnici, odnela sam potvrdu o prihodima, koji i nisu bas losi,  zar to nije dovoljna garancija da cu da se vratim kad ovde vec lepo zivim. Potvrda sa faxa da sam apsolvent, sto kazuje da nemam predavanja i da mogu da odsustvujem s faxa, a samim tim i da cu da se vratim da diplomiram, nisam valjda luda da to ne zavrsim kad sam stigla do samog kraja. Mozda je problem bio sto sam navela da bih ostala oko 5-6 meseci, mozda oni smatraju to predugim periodom...? U odbijenici su napisali da nisu sigurni sta cu ja tamo da radim dok su oni na poslu, jer imaju puno radno vreme. Ali smatram da sam odrasla, mogu sama da se snadjem da sebi ulepsam boravak tamo.

Prilozila sam i garantno pismo prijatelja engleza koji pozivaju da to vreme provedem kod njih, kao i njihove mesecne prihode, koji takodje nisu mali.

To je bio drugi put zaredom da me odijaju...  :psuje:

Nije mozda nego si sigurno dobijena zbog toga sto si navela da ces ostati 5-6 meseci, tako rade i ameri cim stavis jako veliki period bices odbijen. U prinicpu njihova viza je uvek najmanje na 6 meseci tako da pamet u glavu i trazi samo nedelju dana sledeci put.

Haha, u pravu si, razmisljala sam o tome  :D

Nego, studiram engleski jezik, obozavam njihovu kulturu u akcenat, pa sam navalila po svaku cenu da predjem preko njihove granice, bas da vidim kako to sve izgleda, a oni me ne pustaju  :(

Ali to je to, za sada ne pokusavam vise...

a jesi li razmisljala o Malti? mozes tamo deo toga da osetis a ne treba viza...

Aj jos jedno pitanje. Sta mu dodje "Izjava roditelja da izdrzava studenta i da ce snositi troskove njegovog putovanja overena u opstini ili sudu"? To se moze uzeti u opstini ili moji roditelji treba da napisu to?

UH!

Aj jos jedno pitanje. Sta mu dodje "Izjava roditelja da izdrzava studenta i da ce snositi troskove njegovog putovanja overena u opstini ili sudu"? To se moze uzeti u opstini ili moji roditelji treba da napisu to?

UH!

sta je to? Odnosno "Cemu to sluzi a uz to i neradi"!?

UH!

Roditelj napise tekst izjave i potpise se a zatim ode u opstinu ili sud i tu izjavu overi. Mislim da se placa i taksa za overu dokumenata (par stotina din).