Jump to content

Featured Replies

Još jednom hvala svima na trudu da mi objasne ono što me interesuje.

Sada mi je jasno oko pečata ali i dalje mi nije jasno da li mogu ostati u komadu 6 meseci ili samo po 90 dana :)

Pozdrav svima! Imam jedan problem, nadam se da ce neko moci da mi pomogne. Kada sam popunjavala formular na pitanje do you have any other nationality, odgovorila sam sa no, ali zapravo sam nekad imala i bosansko, koje nikada nisam koristila (nisam ni mogla). Da li ce to da bude neki problem? Hvala unapred

Ne verujem da ce to sad biti toliki problem da zbog njega ne dobijes vizu. Bilo bi glupo.

da li mogu ostati u komadu 6 meseci

Samo ako otputujes onog dana kada ti bude izdata/pocne da vazi viza.

Molim vas ako je neko u mogucnosti da mi odgovori na pitanje u velikoj sam nedoumici!!!!!

Da li je potreban bankovni racun tj potvrda da imam novac na racunu i ako treba koliko mora da se ima?

Da li zavisi koju vizu trazis(turisticku,radnu...)visina tog iznosa.

i jos jedno obavestenje spremam se da studiram u Engleskoj ali prvo bih da odem turisticki i proverim licno neke stvari i vidim kako sta?

Hvala unapred

Zdravo svima!

Molim vas da mi neko pomogne jer sam u totalnoj frci.

Nasla sam sebi posao u Westbury Wilthire, kod jedne familije gdje sam trebala biti au pair.

Skontala sam ako sam vec to radila u Svedskoj, ne bi bio problem da probam u Uk. I tako nadjem familiju, skontamo se, svidim se ja njima oni meni, poslali mi garantno pismo, oce da plate putne troskove, troskove vize i tako dalje i na kraju se ispostavi da ja ne mogu dobiti vizu jer nasa drzava ne moze da radi kao au pair u Engleskoj.

Ona je zvala UK border agency i rekli su joj da ne moze..

Onda je mene zvala i rekla mi da je strasno iznervirana i razocarana jer sam se svidjela njoj i njenoj djeci i ne moze da vjeruje da ce sad morati da trazi novu djevojku. Takodje mi je rekla da ne dolazi u obzir da dodjem da radim na crno i bla bla, jer ako bi je uhvatili morala bi dobro da plati a mene bi deportovali..

Zvala sam ambasadu i nista mi nisu rekli..

Sta da raaaaaadim??? :102:

Pozdrav drugari  :mah:

Planiram ovog leta opet malo do UK, posto vidim da nista od ukidanja viza, sta cu drugo nego opet da placam :(  Samo jedna star me brine, ne znam jel mi iko moze pomoci oko ovoga ali ne kosta nista da pitam. Stvar je u tome da pre dve godine kad sam aplicirala za vizu bila sam zaposlena u jednoj NGO organizaciji, u medjuvremenu sam promenila posao i posle nekih 7 meseci opet se vratila u staru  NGO! E sad mene brine kad budem popunjavala tamo datum zaposlenja i kad stavim ovaj novi datum od kad sam se vratila, da oni ne pomisle da ja nesto muljam... mozda da stavim stari datum ili nemam pojma sta, ne bi da me odbiju zbog totalne gluposti :) eto .... mozda se i dzabe brinem ... ako neko zna bila bi zahvalna na pomoci :)  klanj::

Jel zna neko broj telefona na koji bi mogla dobiti savet u vezi gore navedenog problema ili bar mail, posto mi se niko ne javlja niti odgovaraju na ovaj mail:[email protected] (obaveštenja o vizama)

:)

A šta ti je zapisano u radnoj knjižici? Mislim da treba da staviš poslednji datum koji je naveden u radnoj knjižici, da bi sve to bilo kompatibilno?

A šta ti je zapisano u radnoj knjižici? Mislim da treba da staviš poslednji datum koji je naveden u radnoj knjižici, da bi sve to bilo kompatibilno?

Nemam radnu knjizicu u NGO se radi po ugovoru o delu, tj nasli su foru da radis a da ne moraju da placaju troskove za tebe :(

:mah: svima

E sad znam da se o ovom pisalo i u prethodnim postovima al eto posto se ocigledno pravila o vizi menjaju iz meseca u mesec kako mi se cini imam par pitanja izvinjavam se ako se ponavljaju :) Prvi put putujem u Englesku i nemam iskustva, pregledala sam i ovaj forum i sajt. Treba 22. aprila da putujem u London na 10 dana kod pijatelja. On ce snositi troskove mog puta, smestaja, boravka itd. Takodje cu dati izjavu iz banke da imam 1000 evra na racunu i potvrdu od roditelja da su u radnom odnosu, prosek plata bla bla. Ja sam inace student.

I sad ne znam samo jesu potrebni ti dodatni dokumenti kad cu svakako navesti da me on finansira? I koja dokumenta su bitna da se prevedu na engleski? takodje mnogi su rekli ovde da ne treba prevod da bude overen medjutim na sajtu worldbridge-a bas pise da moraju biti overena :(

Dakle da prevodim samo izvod iz banke i potvrdu da sam student ili moraju i te potvrde da su mi roditelji u stalnom radnom odnosuda se prevode?

hvala unapred :D

Interesuje me prevod potvrde da sam na fakultetu. Kazete da mogu sam da prevedem. Nema veze sto nece imati pecat i potpis? Jer na fakultetu nece da mi daju pecat na taj prevod, kazu da idem kod prevodioca. Hvala na pomoci...

Priloži original potvrde sa fakulteta, na srpskom, sa pečatom i potpisom i pored toga sopstveni prevod tog dokumenta. Ako se dobro sećam, oni će obe verzije potvrde zadržati.

Da li pare koje imam za put, za sta imam potvrdu iz banke da imam pare, moraju da budu na mom racunu ili mogu biti na racunu roditelja?  Napisao bih neku kao potvrdu da ce oni da mi plate sve i da su pare na njihovom racunu namenjene meni za put i ostalo i overio u opstini.

Priloži original potvrde sa fakulteta, na srpskom, sa pečatom i potpisom i pored toga sopstveni prevod tog dokumenta. Ako se dobro sećam, oni će obe verzije potvrde zadržati.

Odlicno secanje! :D Oba papira zadrze i ne vracaju. Bar meni nisu pe par meseci.

Dal se moze sa multipl poslovnom vizom na 6 meseci otici u Britaniju i turisticki?

Planiram da idem u Birmigem na IFSEC sajam.

Moje pitanje je da li mi je potrebno garantno pismo i koji je obrazac za to?

Bio sam na sajtu https://www.visainfoservices.com medjutim nisam tamo našao to, neznam još da li popunjavam obrazac za vizu General Visitor (VAF1A) mada razmišljam pošto je poseta stručnom sajmu onda bi trebalo Business Visitor (VAF1C).

Unapred zahvalan

Garantno pismo ti salje neko ko zivi u Britaniji i garantuje za tebe, obicno je to neko ko ti je prijatelj ili rodjak. Ako ides na sajam ne znam ko bi ti slao garantno tj pozivno pismo? Tamo treba da bude pozivno pismo, tromesecni prosek njegovih primanja i kopija pasosa ili nekog ID-ja...

Nisam ni ja nista cula ali bi bilo lepo ..... pratim sve zivo o tome i ako izvadim vizu pred leto a oni ukinu u oktobru ima da se bas najedim, al onako bas bas :)

Ne nađoh ni ja ništa na tu temu, mislim da taj proces još nije završen, redovno proveravam da li je imalo kakvog pomaka. Koga interesuje, nek gugla "visa waiver test", najverovatnije će se naći pod tim nazivom u uk vestima kad se završi proces.