Jump to content

Featured Replies

Dobio sam vizu posle svega 2 radna dana. Ako se neko bavi freelance poslom iz Srbije evo sta sam ja predao, nadam se da ce biti nekom od pomoci.

- Stanje na racunu iz banke, napisano na eng. ( za 300 rsd to banka izda i overi )

- Prilivi i transakcije novca, znaci zadnjih 6 meseci prilivi i odlivi.

- Fotokopije poslednjih par chekova.

- Avionske karte i potvrde iz hotela. Ja sam vec platio karte i hotel, dakle nije rezervacija.

- Potvrda o posedovanju stana, prevedeno na eng.

- Potvrda da sam prijavio porez za 2010 godinu, prevedeno na eng.

Eto, mene nisu ni ispitivali prilikom apliciranja, bukvalno ni jedno pitanje mi nisu postavili. Ja sam proputovao celu Evropu samo jos u UK nisam bio, mozda je i to bitan faktor bio.

Pozdrav svima i srecan put na vasim putovanjima  :pivoooo:

aaa...pomozite mii...jasno mi je sta mi treba za vizu ali ne znam da li treba i za dete on ima 2,5 godine...i sta mi treba za njega od dokumentacije....i da..imama jos jedno pitanje da li moram i koliko da imaam para na racunu...e to mi nije jasno....pomozite miii hvala unapred :mah:

Znam da svakako treba da popuniš zasebnu aplikaciju i za dete. Iako deca mlađa od 5 god ne moraju da budu lično prisutna.

Poželjno je da pokažeš da imaš para na računu. Nema neke striktne cifre da je definisana. Mislim da sam negde nekad videla da je preporuka da to bude između 50 i 90 funti po danu boravka - što je dosta rastegljivo. Ja lično sam uvek gledala da prikažem da imam bar 100 eur po danu, al pretpostavljam da može i manje da se prikaže.

Odobrili su mi vizu za englesku za 2-3 dana. Nije bilo nikakvih problema. Predao smu onu dokumentaciju koja je potrebna i nisu me cak ni pozivali na razgovor iako ranije nisam nigde putovao. Dakle nema nikakvih problema oko dobijanja vize. Srecno svima :)

Pozdrav svima, citao sam ovu temu i stvarno je dosta korisna za sve ljude, imam jedno pitanje:

Ono sto se popuni u elektricnom obrascu, da li to neko proverava tacnost podataka postavljenih ili je to samo umesto one pisane aplikacije ranije, konkretno ako neki od podataka nije tacan zbog koga oni mogu da odbiju zahtev, da li oni u startu odbiju podnosioca zahteva na osnovu elektronske prijave i ne zovu na zakazani termin, ili oni samo prime tu aplikaciju, pa posle u centru za izdavanje viza, proveravaju tacnost informacija onako crno na belo kada podnosilac zahteva tamo na salteru donese papirologiju?

Hvala na svakom odgovoru.

Po mom misljenju oni vrse neku kontrolu onoga sto si upisao u aplikaciji dok je jos u elektronskoj formi...

Odgovor ces dobiti tek para dana nakon sto predas dokumenta i platis procesuiranje vize. Nikakav odgovor neces dobiti prije nego sto dobijes kovertu sa pasosem od strane ambasade...

Hvala na brzom odgovoru, da li se ta koverta preuzima tamo kod njih na salteru ili je salju postom, iskreno strah bi me bilo da nasa posta treba da mi dostavi pasos, uvek su sanse da ce negde  nesto da zabrljaju ili zagube?

Jos nesto kada se popuni formular, oni te pozovu telefonom da kazu da su primili aplikaciju? Hvala jos jednom!

Hvala na brzom odgovoru, da li se ta koverta preuzima tamo kod njih na salteru ili je salju postom, iskreno strah bi me bilo da nasa posta treba da mi dostavi pasos, uvek su sanse da ce negde  nesto da zabrljaju ili zagube?

Ako nisi iz Beograda poslace ti DHL kurir sluzbom za 600 rsd. Stize ti paket sa pasosem i dokumentima koji se vracaju za 1 radni dan. Ne treba da imas nikakve brige oko toga, DHL je jedna od najboljih kurir firmi na svetu.

Jos nesto kada se popuni formular, oni te pozovu telefonom da kazu da su primili aplikaciju? Hvala jos jednom!

Ne, popunio si formular izabrao si dan i vreme kada ces doci i to je to, formular je primljen elektronskim putem.

Hvala na odgovoru! Samo sto meni u pasosu stoji adresa gde sam prijavljen da stanujem, a stanujem trenutno na drugoj adresi, jel' moze to tamo da im se naglasi kada im budem odneo dokumenta, da mi posalju na adresu koju ja zelim?

Jos nesto da li mora da se nosi izvod iz banke sa deviznim parama, i ako sam zaposlen ili ne?

Proveravaju sigurno "tacnost" i smisao odgovora. Tako postavljaju pitanja da se sav zbunis. Pogotovo oko novca. Da li imas? Da li radis? Odakle ti? Bla, bla! Meni to popunjava supruga koja je odande i uvek muku mucimo oko toga. Barem ja gledam da odgovori imaju smisla jedan sa drugim.

Za banku bi bilo pozeljno. Meni su prvi put pravili problem jer sam rekao da ne radim a imam pare u banci. Odbijen sam, izmedju ostalog, jer im nisam obrazlozio odakle pare i koliko su dugo tu. Tako da im sad nosim ceo izvestaj o uplatama i isplatama. Ne znam da li sam samo ja to imao lose iskustvo jer vidim da dosta clanova foruma kazu da to ne traze. Meni su trazili. Moje i od tasta koji mi je slao garantno pismo. Nisu bili dovoljni samo izvestaju od plate vec i bankovni racuni da bi mogli da vide da on ima para jer je rekao da cu tammo biti o njegovom trosku.

Ako si iz BG-a mozes sam otici po dokumeta. Nece ti praviti problem zbog adrese jer to rade ovi u agenciji koji ni ne znaju sta ti pise u pasosu.

I nema tamo saltera. Niko te ne pita nista. Samo uzmu sta si im dao i proslede dalje ambasadi. Njiih u agenciji ne zanima sta si doneo i sta pise.  Oni su tu samo da uzimaju dokumetaciju. Mozes im dati i jucerasnji primerak Politike. Znaci, nema ambasade, nema razgovora, nema ispitivanja. Ceo sistem je zasnovan na bodovanju. Sto vise dokumenata odneses, vise bodova, veca sansa da dobijes vizu. Naravno, nemoj preterivati, ali ponesi svaku glupost. Sve sto kazes ili im das, dokazi papirom.

Hvala cockney!  :pij:

Pa ono  sto imam 750 evra, eventualno mozda skupim do 1000 evra, to mogu da stavim  na racun neke banke, pa pre polaska da podignem taj novac, iskreno ne volim kreditne kartice i ne verujem im :D, znam da je neko napisao ovde da je tako uradio i da mu nisu pravili problem, stavio novac, odneo potvrdu i podigao ga posle 3 dana.

Agencija je na Novom Beogradu, blizu Slovacke Ambasade, ono kada se prodje zgradurina Telekoma?

I jos jedno bitno pitanje, jel' onda mora da se nosi radna knjizica na uvid tamo ili samo kopije, ako to niko ne pregledava, sad mi sto kazu malo nije jasno? :) Izvinjavam se na ovolikim pitanjima.

Hvala cockney!  :pij:

Pa ono  sto imam 750 evra, eventualno mozda skupim do 1000 evra, to mogu da stavim  na racun neke banke, pa pre polaska da podignem taj novac, iskreno ne volim kreditne kartice i ne verujem im :D, znam da je neko napisao ovde da je tako uradio i da mu nisu pravili problem, stavio novac, odneo potvrdu i podigao ga posle 3 dana.

Agencija je na Novom Beogradu, blizu Slovacke Ambasade, ono kada se prodje zgradurina Telekoma?

I jos jedno bitno pitanje, jel' onda mora da se nosi radna knjizica na uvid tamo ili samo kopije, ako to niko ne pregledava, sad mi sto kazu malo nije jasno? :) Izvinjavam se na ovolikim pitanjima.

Poneses radnu knjizicu i kopiju na uvid. Oni ti odmah vrate radnu knjizicu a kopiju zadrze.

Hvala na odgovoru, jel' mora ono izvod iz banke o uplatama na racunu (platama), jer ja taj papir uvek bacim u djubre?

izvadio sam potvrdu iz banke o uplatam i isplatama na moj racun, e sada na srpskom je i nema mogucnosti da mi to izdaju na engleskom, da li ja mogu na drugom papiru da prevedem sam te bitne stavke o uplati-isplati, ako vec  mora da se prevede?

Hvala na odgovoru, jel' mora ono izvod iz banke o uplatama na racunu (platama), jer ja taj papir uvek bacim u djubre?

Trazis od banke da ti daju izvod za zadnih 6 meseci.

izvadio sam potvrdu iz banke o uplatam i isplatama na moj racun, e sada na srpskom je i nema mogucnosti da mi to izdaju na engleskom, da li ja mogu na drugom papiru da prevedem sam te bitne stavke o uplati-isplati, ako vec  mora da se prevede?

Prevedes sam na engleski. Otkucas lepo i odstampas.

Hvala puno!!!

Ok sada vidim gore da si vec napisao, znaci verovatno mora 6 meseci, ovi meni dali za poslednja 3, hvala puno na odgovorima izuetno koristan forum!!!

Hello...ja sam nova ovde. Vidim da se ne pise mnogo o bracnim vizama. Ja sam za istu aplicirala 01.04.2011. i jos cekam info. Pretopostavljam da je jos rano da mi odgovore. Ima li neko iskustva sa ovakvom vrstom viza i vremenom za koje se dobije odgovor. 8)

Mi ne zurimo nigde ali sam ja nestrpljiva pa...

Ono sto sam ja danas saznao na tezi nacin, a eto i da podelim sa vama da znate da se neko ne predje, vise ne postoje volonterske vize za UK, ja sam hteo da odem 15 dana kao volonter da radim, ali danas mi nisu prihvatili dokumentaciju, vec mi rekose da se informisem, pa ponovo da dodjem, sto je tezi slucaj, jer to koliko sam shvatio, sada funkcionise kao Charity worker, vrlo glupo, ali eto na taj nacin se ocigledno Englezi bore protiv terorizma, tako sto su ukinuli volonterske vize. Za taj Charity worker, treba sponzor i sponsorship certificate, to je nekakva procedura ta organizacija koja vas poziva mora da se prijavi na tu listu Sponsors, pa onda taj certificate number da vam posalje i tako dalje, retko ko ce da se cima od njih sa tim i iz Srbije tesko da ce vise biti volontera tamo, eto cisto da vidite kako nas postuju prijatelji naseg predsednika!

Pre vise godina sam vadio vizu za Uk vise od jednom, i mogu vam reci da je bilo prosto ko pasulj u odnosu na ovo i neuporedivo korektnije. Dodjes lepo u toku dana ako imas sve od dokumentacije koja nije bila tako mentolski podeljena u te tierove (ocigledno su to namerno uradili da zakomplikuju) dobijes vizu i dovidjenja.

Najbolje sam zaboravio da vam napisem znaci ta charity worker visa vadi se na period od 12 meseci, i kosta oko 18000 dinara :D Znaci hocete da volontirate par nedelja ili 20 dana, morate da im  platite 18000 dinara, smejurija.

Da li neko zna od zakazivanja koliko prodje do izdavanja vize? Ja bih trebalo da putujem 10-og, pa cenim da je najkasnije da predam 4-og maja (2 i 3 su neradni)?

Ćao Hajli,

Imaš na http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/processingtimes statistiku koliko zahteva obrade u kom vremenu. Za običnu vizu, statistika u martu pokazuje da 85% zahteva obrade u roku od 2 dana, 91% u roku od tri, 95% u roku od 5 i 100% u roku od 10 dana.

Dakle, trebalo bi da bude okej, mada uvek se može desiti i obrnuto :) Znam da kad predaješ papire za vizu traže ti da potpišeš neki papir da ne nameravaš da putuješ u narednih 10 dana, i da ih nećeš cimati pre nego što istekne taj period, ali to je samo formalnost, neće ti zakerati.

Nego, sad pogledah u kalendar, ako predaš petog maja, to možda i bude kasno, jer posle pada vikend, imali bi praktično dva dana da ti obrade zahtev, a pretpostavljam da se jedan dan izgubi u putu dokumenata od worldbreidge-a do ambasade.

de si čuki stara kuko irca :)

to sam i ja mislio, zato ću da probam da predam sutra, da završim sve na vreme

hvala ti puno na infou