Jump to content

Featured Replies

Inace, 6.aprila poskupljuju vize - mislim da se to odnosi i na C - visitor vize.

Ima PDF na UKBA sajtu.

.... Da li postoji mogucnost da mi odobre vizu a da nisam zaposlena ..molim vas ocajna sam .............stvarno ne znam sta bi mogla od dokumenata da prilozim da im dokazem da sam vezana za Srbiju....??????

Ljudi zanima me jedna stvar. Ako sam zaposlen i putujem o svom trosku turisticki, rezervisao sam hotel i kupio karte da li mi treba i garantno pismo? Ja nemam nikoga tamo, samo zelim da odem turisticki. Hvala puno.

isla bi u posetu prijatelju u London svega na nekoliko dana ,problem je sto nisam zaposlena .Od dokumenata imam pozivno pismo kao i potvrdu roditelja da su u stalnom radnom odnosu......Da li je ikako moguce da dobijem vizu a da nisam u radnom odnosu ?  molim vas ko ima slicna iskustva neka mi kaze ? unapred hvala ..

Ljudi zanima me jedna stvar. Ako sam zaposlen i putujem o svom trosku turisticki, rezervisao sam hotel i kupio karte da li mi treba i garantno pismo? Ja nemam nikoga tamo, samo zelim da odem turisticki. Hvala puno.

Ne treba ti garantno pismo, ne moraš imati nikoga tamo da bi putovao turistički  :)

Hej, da se pohvalim da sam dobio vizu za nepuna 2 dana! Zahvaljujuci ovom sajtu i ljudima koji su pisali, dosta toga mi je bilo olaksano, tako da, kao mali doprinos, spreman sam da podelim skromno iskustvo ako nekome treba. Pisite na [email protected]

Pozdrav. :pij:

Da li neko moze da objasni kako da se dobije AZIL u UK posto mi supruga poseduje izbeglicki list i dali to vazi samo za nju tj dal bi to vazilo takodje za mene (kao supruga ) i nasu cerku, izvinjavam se ako nisam najboloje uspeo da postavim moje pitanje

hvala na razumevanju

Brisel -- Potpredsednik srpske vlade Božidar Đelić i britanski ministar za Evropu Dejvid Lidington razgovarali su o mogućem ukidanju britanskih viza za srpske građane.

Lidington novinarima nije eksplicitno rekao kakvi su izgledi za to.

Cela vest:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=03&dd=22&nav_category=11&nav_id=501092

Ajd' da ne baksuziram, ali po tonu članka bih rekao da nema ništa od ukidanja u dogledno vreme:

"Velika Britanija svakako odlučuje o tome da li će izmeniti vizni režim prema Srbiji, ali će srpska strana nastojati da bar izdejstvuje jeftinije i vize s dužim rokom boravka za srpske građane koji putuju u Veliku Britaniju", podvukao je Đelić.

Lidington je rekao da "naravno ako Srbija želi da postane članica EU i evropska zemlja, vi imate pravo da to tražite".

Da li neko moze da objasni kako da se dobije AZIL u UK posto mi supruga poseduje izbeglicki list i dali to vazi samo za nju tj dal bi to vazilo takodje za mene (kao supruga ) i nasu cerku, izvinjavam se ako nisam najboloje uspeo da postavim moje pitanje

hvala na razumevanju

Ne moze da se dobije ako imas SRB drzavljanstvo.

isla bi u posetu prijatelju u London svega na nekoliko dana ,problem je sto nisam zaposlena . Od dokumenata imam pozivno pismo kao i potvrdu roditelja da su u stalnom radnom odnosu. . . . . . Da li je ikako moguce da dobijem vizu a da nisam u radnom odnosu ? molim vas ko ima slicna iskustva neka mi kaze ? unapred hvala..............................

Da li moze neko konacno da potvrdi sta od dokumenata treba da se prevodi?

Konkretno, za izvod iz banke sam dobio potvrdu na engleskom. Ostale su jos samo potvrde iz firme, o radnom odnosu i upucivanju na seminar. Da li treba da se prevedu na engleski, ili ne?

Imam jedno pitanje podnela sam zahtev za britansku vizu idem kod prijatelja on je britanac, ali sam slučajno pogrešila kada sam popunjavala formular (naravno u žurbi) umesto da napisem da je britanski državljanin stavila sam da je srbin, dal je to velika greška!??

Na odštampanom formularu prežvrljaj ono što je pogrešno i upiši ono što je tačno. Ne bi trebalo da bude problema. Ja sam svojevremeno isto nešto prepravaljala na formularu i bilo je ok.

Misliš da neće biti problema ako  prežvrljam i to rukom upišem, joj baš sam u panici.... a baš mi se putuje!! Hvala na odgovoru :)

Neće biti problema.

I made a mistake on one of my answers. Can I change it?

No. Once you have submitted your online application you cannot change it. However, please enter any changes in writing on your printed copy of the application form.

treba da podnesem zahtev za turisticku vizu sredinom aprila,proslog meseca drugarica iz Londona je bila kod mene,pa me sada zove da ja posetim nju,znam sta zahtevaju za vizu i prikupio sam sve dokumente,ona mi je poslala pozivno pismo,izvode iz banke na kojima inace ima bas dosta novca,dokaz o smestaju,fotokopiju pasosa posto je britanski drzavljanin,cak i ja na deviznom racunu imam nekih 400 eura,ali problem je u tome sto vise nisam student,niti zaposlen,samo radim sa ocem na seoskom imanju,tako da osim povratne avionske karte ne znam sta bi jos mogao da podnesem kao dokaz da cu se vratiti u Srbiju na kraju moje posete???

. isla bi u posetu prijatelju u London svega na nekoliko dana ,problem je sto nisam zaposlena . Od dokumenata imam pozivno pismo,kopiju pasosa i njegov prosek plate kao i potvrdu roditelja da su u stalnom radnom odnosu. . . . . . Da li je ikako moguce da dobijem vizu a da nisam u radnom odnosu ? ..OCAJNA SAM ,SVAKI ODGOVOR BI MI DOBRO DOSAO ,UNAPRED HVALA....

Ne može niko na forumu da ti kaže kako će da ocene tvoju aplikaciju. Možeš jedino da probaš da apliciraš, pa ćeš znati. Jedino što to košta 9.100 dinara. Ovo ti je sa sajta UK Border Agency, pa ti probaj da pripremiš sve to.

What should I do if I am not working or paying for my trip?

If you are not working you should include financial documents of the person who supports you.  If someone else is paying for your trip, explain why they are paying and include their financial details.

Zanima me da li ja za zaposlene obavezna radna knjizica ili je dovoljna samo potvrda od firme da sam tamo zaposlen.

Pozdrav, evo i mene sa pitanjem.

Uzeo sam avionsku kartu povratnu i platio vec i hotel a nisam aplicirao za vizu jos.Imam jos mesec dana do puta. Nisam stalno zaposlen niti student vec radim freelance za americke kompanije i imam prihode 10 puta vece od prosecne plate u Srbiji. Placam porez na kraju godine. Kako ja sad da se prijavim, kao zaposlen ili sta, sta da radim?

Hvala puno

@mondo

Jeste obavezna radna knjižica i njena fotokopija. Ako fotokopija nije overena - radnu knjižicu zadržavaju i vraćaju kada i pasoš.

@nator

Pa jedino da priložiš sve što dokazuje tvoj status, od izvoda iz banke gde se vide redovni prilivi pa možda do uverenja iz poreske uprave...  :?