Jump to content

Featured Replies

Pozdrav,

ja imam jedno pitanje koje možda nije za ovu temu ali se nadam da mi neko može pomoći.

Naime ja sam dobio vizu za UK i sada sam u procesu nabavke avio karte. Prilikom pisanja plana putovanja koji sam priložio u ambasadi rekao sam da ću da letim do Londona ali sada razmišljam da uđem u UK preko Mančestera, jednostavno zgodinji mi je aerodrom za moje potrebe. Da li ovo može da predstavlja problem ili ne, tj. da li bi pasoška kontrola mogla da prvavi problem zbog ovoga?

Hvala,

Hvala na odgovoru :).

Dakle koliko shvatam mogu slobodno da uzmem karte za Mančester umesto Londona i da letim?

I da čisto da kažem kako sam prošao sa radnom knjižicom pošto sam pitao na ovom forumu da li treba i original. Meni nisu uopšte tražili radnu knjižicu kada su videli na imam overenu kopiju, mada sam je ja nosio u džepu za svaki slučaj.

Pozdrav,

• 2 weeks later...

Molim da mi neko pomogne oko aplikacije za UK vizu.

Ono sto me interesuje je recimo:

Kolika je cena turisticke vize na 6 meseci a kolika na 1god?

Da li ja mogu da prevedem potrebna dokumenta ili mora strucno lice sa overom ili kako god? Ja znam jezik ali nisam akreditovan ili kako se to vec kaze.

Da li je za zaposlene potrebno resenje o godisnjem odmoru i radna knjizica na uvid kao pre nekoliko godina ili je dovoljna kopija radne knjizice?

Da li se hotel mora platiti unapred ili je dovoljno bookirati preko neta koji bi se platio po dolasku u isti?

Hvala unapred, nadam se da ce mi neko odgovoriti.  :)

1) 9500 na pola godine, a 33200 do dve godine.

2) Možeš sam.

3) Ne znam.

4) Verovatno ne moraš platiti unapred, rezervacija bi trebalo da je dovoljna.

Hvala na brzom odgovoru. Reci mi da li je ok ako bookiram hostel ili je to neka razlika u ocima konzulata?

Takodje, da li je potrebno sva dokumenta prevesti ili neka ne moraju? Tipa dokaz o posedovanju nepokretnosti. To je bas preveliki dokument i ima za mene strucne termine za prevod.

Hvala.

Dokaz o posedovanju nepokretnosti i nije nešto neophodan, mislim. Pogotovo ako si zaposlen.  :102:

A da li su potrebni roditeljski pasosi? Negde sam procito da jesu, pa rekoh da pitam. Oni ne putuju, ja sam punoletan i zaposlen.

hvala. mada moram jos jednom da proverim za svaki slucaj.

secam se iskustva godine kada su ukidali vize a to leto jos su trebale. imao sam uplacen hotel i vaucer iz agencije koji sam prilozio u grckoj ambasadi. rekli su mi tada da to nije dovoljno vec da moram da trazim preko agencije i odgovor faxom od hotela gde oni pismeno potvrdjuju da sam uplatio, tj.agencija da je platila hotel. to sam vec sutradan doneo. zato sam i pitao da li je rezervacija hotela dovoljna jer imam iskustvo da ni uplacen hotel nije dovoljan vec i pismena izjava hotela.

dakle, rezervacija preko neta je sasvim ok?

Sreća pa Englezi nisu Grci...

odgovor sve govori  ;)

a da li je potreban izvod racuna ili je stanje dovoljno? pitam jer imam sredstava i na dinarskom i na deviznom ali plata malo kasni pa me brine da ne bude neki problem ako obrate paznju na uplate a ne samo na saldo.

a sta je sa pasosem,tj. da li je potrebno kopirati stranice sa osnovnim podacima i proslim vizama novog i starog pasosa?

Današnja izjava britanskog ambasadora (tema je problem Srbije sa azilantima):

"Mi nismo deo šengena ali se nadamo da ce ovaj problem biti rešen što pre... Nama je drago što sve više i više Srba dolazi u Britaniju, očekujemo puno zahteva tokom održavanja Olimpijade", kaže Majkl Devenport, britanski ambasador.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=07&nav_category=11&nav_id=510708

Olimpijada je iduće godine. Toliko oko ukidanja viza za UK ove godine, izgleda...  

:x  :bang:

Jos jednom svima da se zahvalim i pozelim srecan put!!!!!

Nocas za Bg..Nikola Tesla......A ujutro Luton,lLondon....Pozz dobri ljudi... :))))  :pij::banana:;D

Toliko oko ukidanja viza za UK ove godine

ne samo ove vec onda naredne cetiri. koliko se secam neko je ovde na forumu pisao da VB razmatra samo na svake cetiri godine tu listu a ne kao EU svake godine.

Koliko ja znam razmatranje viznog režima za UK je trebalo da se odigra 2011 ali se ovo još nije desilo. Izgelda da je nova vlada odlučila da to pomeri za kasnije, a koliko kasnije nisu se izjasnili, tako da ne mora da znači da će procena biti tek za četiri godine. Mada kako stvari stoje gotovo je izvesno da će nam i u 2012  trebati vize za UK, a za posle ko zna...takođe odluka o ukidanju može da se donese i bez neke opšte revizije, što je bio slučaj sa Hrvatskom 2006...

Pozdrav,

Koliko ja znam razmatranje viznog režima za UK je trebalo da se odigra 2011 ali se ovo još nije desilo. Izgelda da je nova vlada odlučila da to pomeri za kasnije, a koliko kasnije nisu se izjasnili,

Ma kakvo razmatranje bezviznog rezima za Britaniju, kako stvari stoje mozemo se smatrati srecnima ako nam i svi ostali ne vrate vize. A za bezvizni rezim sa Britanijom cemo se nacekati ako ga uopte i docekamo.

Cao svima, molim vas za pomoc. procitao sam sve komentare na ovom delu foruma i nisam nasao ono sto me zanima. Ozenio sam se britanskom drzavljankom u beogradu i sad nameravam da joj se pridruzim u Londonu. Zanima me da li neko zna koliko dugo traje proces dobijanja settlment vize i da li postoji sansa da budem odbijen da se pridruzim supruzi u londonu i ako postoji koji bi mogao biti razlog. Traze mi slicne stvari kao da idem tamo kao turista, izvod iz banke, da li sam zaposlen ko mi je sponzor... ali mi nije jasno zasto kad tamo idem da zivim tako da logicno ovde ne mogu da imam posao a i da imam morao bih dati otkaz. Zanima me i da li moram imati neku odredjenu sumu novca na racunu i da li mora biti tamo neko odredjeno vreme? Takodje me zanima da li se placa 600 eura za vizu? Hvala unapred jer svaka pomoc bi mi dobro dosla.

600 eura za vizu?

Ti kao bračni partner državljana VB imaš pravo da dobiješ stalan boravak na osnovu spajanja porodice.