Jump to content

Featured Replies

hteo bih kod devojke u London, ona ce poslati pozivno pismo, a i snosice sve troskove.  Da li neko ima slicna iskustva, sta mislite o ovoj opciji, da li je moguce dobiti vizu?

Moguće i vrlo je izvesno da ćeš dobiti, pogotovu ako nisi nezaposlen, odnosno ako si student ili zaposlen ili već nešto treće.

On 7/13/2009 at 12:32 PM, Gagies said:

hteo bih kod devojke u London, ona ce poslati pozivno pismo, a i snosice sve troskove.  Da li neko ima slicna iskustva, sta mislite o ovoj opciji, da li je moguce dobiti vizu?

nemoj da napominjes da ti je devojka, kazi drugarica, da ne pomisle da ces da emigriras tamo zbog nje

NIKAKO ne spominji da ti je devojka !!! I ja sam isla kod momka koji je inace Britanac i naravno rekla sam da mi je drug posto mi ne bi odobrili vizu da sam rekla momak ! Cak su me i pitali dali mi je on momak i naravno ja sam se pravila naivna i rekla ne nikako ;)  Dan nakon predaje papira sam imala telefonski poziv iz ambasade i pravila se luda :D;)

Inace viza se dobija lako ako si zaposlen ili student!

Gagili hvala na savetu. Ici cu na opciju prijateljstva. Sta si sve podnela od papira? Hvala unapred

Imala sam pozivno pismo "prijatelja" :), fotokopiju njegovog pasosa i potvrdu s njegovog posla da je stalno zaposlen, potvrdu s mog posla da sam zaposlena i visinu prosecnih primanja i odobrenje o godisnjem odmoru, nisam imala radnu knjizicu posto radim po ugovoru za NGO ! zatim ... potvrdu iz suda da nisam kaznjavana i avionsku kartu i potvrdu iz banke o stanju na deviznom racunu !!!! Na engleski sam prevela samo potvrdu o mom zaposlenju, ali kazu da u principu ne treba nista prevoditi !!!

Gagili, sta reci super si. clap I ja sam u radnom odnosu, medjutim, primanja su mi ispod proseka Republike i to moze biti problem. Dogovorili smo se da ce ona u pozivnom

pismu da  napise da je sponzor celog putovanja, karta, smestaj... Mislim da ce to da upali.

heh hvala :)  preporucujem ti da otvoris devizni racun u nekoj banci i stavis npr 1 000e , uzmes odma od banke potvrdu za vizu, znaju oni tamo sta je to, i cim dobijes vizu ti lepo mozes te pare da skines s racuna.

e da  .... ja sam navela da kao ostajem 10 dana i uzela sam povratnu kartu na 10 dana ... s tim da sam cim sam dosla tamo promenila povratni let i ostala 3 meseca :D :D :D  :blob::banana::dance:

eto .... ako te jos nesto zanima pitaj :)  :pivoooo:

On 7/13/2009 at 4:47 PM, Gagili5 said:

heh hvala :)  preporucujem ti da otvoris devizni racun u nekoj banci i stavis npr 1 000e , uzmes odma od banke potvrdu za vizu, znaju oni tamo sta je to, i cim dobijes vizu ti lepo mozes te pare da skines s racuna.

pare moraju da odstoje jedan dan u banci

Uspeces sigurno :) kad dobijes vizu pohvali nam se i lep provod u UK videces da je preterano tamo ;) ja sam se jedva vratila hehehe

ljudi imam jedno pitanje. posto narednog mjeseca cu ici u jednu posjetu u UK danas sam probao da popunim zahtjev na sajtu britanske ambasade pa sam naisao na jednu nejasnocu koju nazalost nisam mogao provjeriti u ambasadi jer se niko ne javlja na tel  :psuje:

stvar je sljedeca:

Sta da odgovorim na pitanje broj 10 u aplikaciji, tj. na Do you hold, or you have ever held, any other nationalities ?

Posto pretpostavljam da se ovdje radi o drzavljanstvu da li bih u mom slucaju trebao da navedem sljedece: YES pa da nabrojim SFRJ, SRJ, SCG ili da jednostavno napisem NO ?

Ovo pitam jer 20. pitanje glasi Is this your first passport ?, a tu (valjda) moram navesti da sam imao i SFRJ i SRJ pasos ?

Zanimaju me vasa skorasnja iskustva posto imam novi pasos...

Pozz :mah:

Za 10.pitanje odgovori NO, a kod 20.pitanja napiši samo NO i kad im budeš predavao dokumenta ponesi i prethodni pasoš.

On 7/15/2009 at 4:37 PM, bloom said:

Za 10.pitanje odgovori NO, a kod 20.pitanja napiši samo NO i kad im budeš predavao dokumenta ponesi i prethodni pasoš.

Hvala Bloom tako sam i uradio. Nadam se da nece biti problema :ang: Ali koliko pitanja u aplikaciji majko mila....ravno 95  :bang: A da sam u nekom slucaju na pojedina pitanja morao da odgovorim sa da pa da ih onda objasnjavam bilo bi tu preko 100 pitanja. Samo je falilo da me pitaju za horoskopski znak i eventualno gdje su mu se roditelji upoznali posto je poglavlje o roditeljima dobro obradjeno...

Mi dobili vizu do kraja godine multi entry. Do 26 dec traje :)

Sad samo jos na nekoj nagradnoj igri da dobije vikend u Londonu pa da se opet ide :)

mani te se Londona u Brighton-u je milion puta bolje :D :D  :pivoooo: :pivoooo: :pivoooo: :pivoooo: :pivoooo:

Pozdrav svima..

Zanima me ako podnesete iz srbije za britansku vizu i navedete da planirate ostati 2 nedelje..da li to znaci da ce te dobiti vizu na 2 nedelje ili se uvek dobija na 6 meseci?

Devojka mi uskoro treba ici za vizu pa me zanima koja sve pitanja budu kad idete na razgovor i sta ste sve od dokumentacije nosili..

Hvala unapred svima..

On 7/19/2009 at 9:34 PM, ntosic said:

Pozdrav svima..

Zanima me ako podnesete iz srbije za britansku vizu i navedete da planirate ostati 2 nedelje..da li to znaci da ce te dobiti vizu na 2 nedelje ili se uvek dobija na 6 meseci?

Devojka mi uskoro treba ici za vizu pa me zanima koja sve pitanja budu kad idete na razgovor i sta ste sve od dokumentacije nosili..

Hvala unapred svima..

Minimalno se dobija na 6 meseci, odnosno ako platis tih 7 i nesto hiljada, ili ces dobiti to - ili neces dobiti nista. One duze vize su znacajno skuplje, oko 23.000 ako dobro pamtim.

da, minimalno se dobija na 6 meseci i multientry je, mozes daulazis vise puta u tih 6 meseci...

On 7/19/2009 at 9:34 PM, ntosic said:

Pozdrav svima..

Hvala unapred svima..

btw, razgovora nema, samo predas papire i to je to...

a oni na osnovu dokumenata odlucuju da li da izdaju vizu ili ne...

Ako bude morala da ide na razgovor onda ce tu biti svakakvih pitanja. Ali vecina slucajeva se zavrsi bez ikakvog razgovora na osnovu predate dokumentacije.

Viza je na tri meseca u okviru vremenskog perioda od 6 meseci.

On 7/20/2009 at 6:21 PM, Born In The Run said:

Viza je na tri meseca u okviru vremenskog perioda od 6 meseci.

ne mora da znaci...moje su sve vize bile na 6 meseci u okviru 6 meseci  :)

Sad ne razumem ako se aplikacija popunjava peko interneta kako se moze priloziti bilo kakva dokumentacija? Ja sam citao na internetu i tamo pise da se aplikacija popuni na internetu ali onda mora da se zakaze sastanak ??