Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima na forumu.

Da li mi neko moze napisati detaljne informacije kako i gde se moze dobiti viza za Mozambik.

Kod vas https://www.klubputnika.org/vize/20-afrika/56-mozambik sam procitao da se viza dobija na granicnom prelazu, aerodromu, ali ova informacija je dosta stara, sta vise potice od 2008 godine.

Negde sam procitao da treba ici u Atini gde se nalazi ambasada za Juzno Africku Republiku, da li se moram tamo obratiti za detaljne informacije?

Inace sam drzavljanin Srbije koji se nalazim i radim legalno u Italiji. Jedna od Italijanskih firma mi je ponudila posao u Mozambik od 3 meseca, ali ja ne znam gde da se obratim i za detaljne informacije sta mi je potrebno za dobijanje vize. Mozda i ne treba viza? molio bih nekoga da mi napise detaljne informacije sta mi sve treba i gde, naravno ako je moguce.

Unapred zahvalan.

Milan

• Author

Hvala na odgovoru, ali ja nisam drzavljanin (nemam njihov pasos) Italije, vec drzavljanin Srbije.

Pa kakve to uopšte veze ima? Proveri u ambasadi Mozambika koja ti je trenutno najbliža kao što ti čovek lepo kaže.

ides u ambasadu u zemlji u kojoj boravis (u tvom slucaju italija), nezavisno od drzavljanstva.

• Author

Hvala svima na iskrenom odgovoru, kontaktiracu ambasadu Mozambica, jer sam sada procitao na njihovom sajtu da je moguce da dobijem njihovu vizu jer imam legalne Italijanske papire i zivim na teritoriji Italije, jer je to jedan od uslova za dobijanje vize.

Ako je moguce da mi napisete kontakt, jer treba poci samnom prijatelj koji zivi na teritoriji Srbije, i ima Srpski pasos, kako on moze da dobije njihovu vizu? uz pomoc neke agencije koje se nalazi na teritoriji Srbije, ili mora ici u Atinu u Ambasadi Juzno Africke Republike?

Zahvalan Milan.

Имаш и конзулат у Милану изгледа, не кажеш где живиш у Италији па не знам шта ти је ближе:

Office : Consulate

Street Address : Galleria del Corso, 1

Postal Address :

ZIP Code : 20122

City : Milan

State : Milan

Country : Italy

Telephone : +39-2 76281209

Faximile :

Email : [email protected]

Website : www.consolemozambico.it

На сајту амбасаде у Вашингтону помињу да ти за пословну визу треба писмо од послодавца:

http://www.embamoc-usa.org/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=64

Ako imas permesso/carta di soggiorno, ima š pravo da aplicitraš za bilo koju vizu u diplomatskim predstavništvima u Italiji. Ja sam to više puta radila, apliciram u Srbiji samo kad mi to više odgovara vremenski.

Za tvog prijatelja možeš da se raspitaš, u nekim komzulatima (Gana, npr.) rade vize i za one koji nemaju boravak u Italiji, moguće da ne traže ni da se pojavi lično, nego da pošalje pasoš poštom.

• Author

Hvala na odgovoru za sebe sam resio, dovoljno da odem u ambasadu mozambika u Italiji jer imam legalne papire i dobijam vizu, jedini problem za prijatelja koji se nalazi u Srbiji? moracu da se raspitam po nekim agencijama.

Па најбоље ти је да се прво распиташ и за њега у амбасади Мозамбика, објасниш им лепо ситуацију и они ти кажу шта и како.

• 5 months later...

Ok, verovatno je za milana ova informacija zakasnila, nije razlog da je ne podelim

Viza za Mozambik se dobija na granici, ja sam je bez problema izvadio u gradu Pemba u koji sam sleteo letom iz Dar Es Salema, ako se dobro sećam, cena je bila 75 USD. Nije vam potrebna fotografija, slikaju na licu mesta, viza je na 30 dana sa jednim ulaskom. Jedini uslov je ukoliko ulazite iz zemalja u kojima postoji rizik od žute groznice, da imate vakcinu u žutom kartonu, ali i to je moglo da se uradi na aerodromu, ali ne mogu da tvrdim da je moguće na svakom graničnom prelazu, tako da je najbolje pre toga to rešiti u Batutu.

U Mozambiku su dve najbolje destinacije su Ilha de Moçambique (stari glavni grad-ostrvo koji je ceo pod zastitom uneska) i Tofo Beach. Maputo ne pruža ništa posebno zanimljivo, ne vredi posvetiti mu više od dva dana.

E da... informacija je proleće 2014, potpuno ažurna.

Edited by rodoljub.ilic

Koliko se sećam, kada smo Marko, Lazar i ja putovali kroz Tanzaniju viza za Mozambik nije se mogla dobiti na granici. I mislim da je koštala puno, preko 50 dolara. Ali ovo pričam po sećanju.

Viza za Tanzaniju, Ugandu, Ruandu i pogranični pojas D.R. Konga (grad Goma i okolina) mogla se dobiti na granici. Za Južnu Afriku, Zambiju, Bocvanu, Namibiju i Malavi nije se mogla dobiti na granici. Za Keniju smo je dobili na aerodromu, ali ne znam da li to važi i za kopnene granice, verovatno da.

Govorim o početku 2010. godine.

Edited by Uroš Krčadinac