Jump to content

Featured Replies

Posted

Nosilac sam turističke vize na 10 godina, u US sam ušao avionom (let iz Pariza za San Francisko) XX septembra 2013 . Viza mi je odobrene na 6 meseci. (važi do XX marta 2014) US sam napustio X. oktobra 2013 ( dve nedelje kasnije) Sleteo sam u Amsterdam iz San Franciska. Ali prilikom izlaska iz US nisam predao I-94  formular. ( nisam siguran da li je jedan deo formulara ostao kod mene posle ulaska u US) Znači kada sam napuštao US nisam ostavio taj dokument kao dokaz da sam napustio US. Ali imam pečat u pasošu da sam sleteo na aerodrom u Amsterdam. Da li mi možete reći šta treba da uradim da bih dokazao da sam izašao iz US u predviđenom roku, hvala? 

NAPOMENUO BIH DA SAM PRILICNO SIGURAN DA POSLE PREDAJE ONOG PAPIRA CARINIKU NA ULAZU MENI NIJE OSTAO NIKAKAV OBRAZAC. JEDNOSTAVNO SAM OTIŠAO (TJ USAO U ZEMLJU)    ::crazy: i kada sam odlazio nisam imao nista da im ostavim.. upomoć...  :?

Ni meni nisu poslednji put udarili nikakav pecat i ne secam se vise da li sam poslednji put imala onaj kartoncic sto ti zaheftaju na stranici blizu vize. Pa su mi opet posle toga dali vizu na 10 godina. U svakom slucaju, don't panic, oni nemaju dokaz da si sve ovo vreme bio u US, a ti imas dokaz da nisi. :)

Sve je u redu.

Ja nisam bio neko vreme u US, ali jesam u Kanadi, gde uopšte ne lupaju te izlazne pečate (samo ulazne). A što reče Taši, javlja mi se da to ni u US nisu radili tamo negde 2009... Kontam da ili to vode kroz evidenciju aviokompanija, ili ne vode uopšte. Ako si došao spolja, znači nisi bio unutra :D

• Author

ZVANIČNI OGOVOR AMBASADE

Postovani,

Ne morate nista da radite. Doslo je do promene procedure pracenja ulazaka I izlazaka iz SAD . Vise se ne koristi formular I 94 vec boarding liste avio kompanija.

Pozdrav,

Konzularno odeljenje,

US Embassy Belgrade, Serbia