Jump to content

Featured Replies

Posted

Nije reč o jeftnim kartama, ali zanimljiv članak u švedskim novinama o životu zaposlenih u Qatar Airways-u.

The truth about the luxury of Qatar Airways

DOHA, QATAR. Qatar Airways is regarded as one of the most luxurious airlines in the world, and has received numerous awards for their onboard service.Flight attendants Saga and Gina testify about the other side of the glamour. How employees are forced to sign contracts that prevent them from governing their own life choices.Swedish newspaper Expressen's reporter Johanna Karlsson commutes between Doha and small Swedish towns in her depiction of a five-star airline.

http://www.expressen.se/nyheter/the-truth-about-the-luxury-of-qatar-airways/

Pretpostavljam da ovo treba da šokira ljude ali ja ne vidim šta je tu problem. Loših poslodavaca ima svugde, i treba čovek barem jednom da radi na takvom mestu da nauči da ceni stvari u životu. Poenta je da ti radnici dobrovoljno žive u lošim uslovima, i kao što se i u članku vidi njihov najveći strah jeste da će dobiti otkaz. Ja svakako neću prestati da letim sa ovom kompanijom.

480 eur povratno Beograd-Bangkok ,treba mnogo vise od slave labora da me spreci da letim sa njima :D sala naravno,tako je sa svim arapskim zemljama i stranim radnicima...

480 eur povratno Beograd-Bangkok ,treba mnogo vise od slave labora da me spreci da letim sa njima :D sala naravno,tako je sa svim arapskim zemljama i stranim radnicima...

Za koje datume ? :)

Priča mi je poznata od ranije. Sada su strožiji uslovi za radnike samo zbog jedne stvari - ponašanja zaposlenih.

U početku je kompanija bila dosta liberalna, i nije bilo ograničenja u smislu gde će koji zaposleni i koliko da ostane.

Međutim, stjuarti i stjuardese su počeli da prave žurke, opijanja, orgijanja i sl. Mnogi su na posao dolazili mamurni. Nije trebalo puno da se pročuje i kompanija je rešila da promeni politiku.

Koliko ima istine u ovome, ne znam, ali eto, priča se.

Druženje muško ženskih članova posade nije zabranjeno, ali postoji određeno vreme do kojeg mogu da budu u tim apartmanima.

Mnogi su na posao dolazili mamurni.

U raznim zemljama/aviokompanijama bi bili suspendovani za ovo, ili izgubili posao.

Sve ovo sto ste napisali gore se desava u vecini avio kompanija. Desavalo se , desava se i desavace se.

Mnogi su na posao dolazili mamurni.

U raznim zemljama/aviokompanijama bi bili suspendovani za ovo, ili izgubili posao.

I jesu.

• 1 year later...