Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobila sam pre oko mesec dana na poklon tablet (iPad mini) i smatram da je to super stvarčica za putovanja.

Pa ipak, osim putovanja, uopšte ne mogu da nađem neke jače argumente za njegovu upotrebljivost.

Ponekad na njemu čitam / pišem mejlove, čitam novine ili gledam nešto sa Jutjuba, i to je uglavnom to. Mnogo mi je brže i udobnije da koristim laptop, tako da ne vidim za sada neke velike prednosti posedovanja ove spravice.

I, da, koliko vidim, na ipadu ne rade nikakvi linkovi za online gledanje serija/sporta/filmova, kao ni skidanje torenta, tako da mu je i to po meni veliki minus. Pošto nema ni USB konekciju ne mogu na njega da prebacim film pa da gledam... Ne mogu da instaliram excel niti word, a za power point prezentacije (što bi mi recimo bilo korisno) isto nisam sigurna...

Htedoh da vas pitam kako i za šta vi koristite tablete, pa možda dobijem neku ideju.

Prvo sam kupio tablet (7 inca) pa onda mobilni od 4.5 inca, sad tablet 3 puta mesecno uzmem da napunim ako se setim da ga inam. U jednom trenutku sam mislio da ce mi zaista biti potreban, ali def nikako ne moze da zameni lap top... Sad bih ga rado prodao al nema musterija :)

• Author

E, da, setila sam se dve dobre primene:

- u wc-u, umesto novina. Tu stvarno bude zgodnije nego laptop.

- u kuhinji, ako citate neki recept sa neta, isto je prakticnije nego laptop....

Ali, da, to i dalje nije dovoljno...

Umesto PP-a, imaš Eplov program Keynote, koji bi trebao da za sve njihove tablete bude besplatan.

Word i Excel bi trebalo da rade, mada ako imaš internet, uvek možeš da koristiš Google Drive.

Ono sta volim kod tableta je sto u dve minute mogu da ga upalim, proverim mailove, poruke, notifikacije, nove vesti sve u "hodu", dok bih za to vreme cekao da se na desktop ili notebooku podigne sistem. Posao mi je takav da ponekad presedim i do 10 sati za racunarom, ali tablet me je spasio tako da ne moram ceo dan da provedem u kancelariji. Naravno vecinu tih zadataka moze da uradi i telefon, ali mnogo je lakse raditi sa 7" ekranom, fizickom tastaturom i autonomijom baterije od 7 do 10 sati.

Naravno na tabletu je moguce koristiti torrent, a posto tablet nema pokretnih delova nece vam smetati buka ako skidate neki veci fajl tokom noci. USB flash memorije, tastaure, miseve i ostale USB gadgete je takodje moguce koristiti sa OTG adapterom, a vecina novih tableta moze reprodukovati FullHD video materijal, tako da bez problema se mogu gledati serije/filmovi/emisije online :)

Za putovanja ne moram ni da spominjem koliko dobro dodje jer mozete "ubiti vreme" tako sto bi pogledali tri il' cetiri filma, slusali muziku ceo dan, igrali igrice, bili online... :)

Ono sta volim kod tableta je sto u dve minute mogu da ga upalim dok bih za to vreme cekao da se na desktop ili notebooku podigne sistem.

Očito imaš windowse.  :death:

Da imaš ubuntu (linux) vidio bi što je brzina podizanja sustava.  :P

Na laptopu ga diže za 30ak sec.

Gašenje sustava oko 5-10 sec

• Author

Hm.

iPad nema nikakvo dizanje/spustanje sistema. Radi brzinom brzog mobilnog.

I nikad se ne isključuje/uključuje. Samo se blokira ekran.

• Author

Ahaha, da  :-[

Nije mi palo na pamet da ga nekam i iskljucim/ukljucim!

• Author

Inace, na svim sajtovima za online gledanja serija ili sporta koje ja znam, ti linkovi mi se nikako ne otvaraju.

Tj, otvori se, ali bude crno, nista nikad ne pokaze...

Ono sta volim kod tableta je sto u dve minute mogu da ga upalim dok bih za to vreme cekao da se na desktop ili notebooku podigne sistem.

Očito imaš windowse.  :death:

Da imaš ubuntu (linux) vidio bi što je brzina podizanja sustava.  :P

Na laptopu ga diže za 30ak sec.

Gašenje sustava oko 5-10 sec

Koristim Linux Mint 16 Cinnamon, ali u paru sa Windows 7 zbog toga sto nije moguce pokrenuti Adobe Master kolekciju na Linuxu pa odabir i podizanje sistema znaju da traju malo duze nego inace :-[

Nisam 100% siguran u vezi sa iOS (nikad ga nisam koristio), ali mislim da bi instalacija flash playera (ako ga podrzava) sredila pokretanje videa. Mada je moguce da su iz Applea blokirali neke od poznatijh sajtova za online gledanje filmova i sl. jer ako normalno pokrece youtube... :? Pokusaj instalirati i novi browser, a sto se tice USB-a mozes da nabavis ovo:

New-8pin-Male-to-Micro-USB-5pin-Female-OTG-Adapter-Cable-for-iPad4-for-iPad-Mini-for-iPhone-5.jpg

OTG adapter, a cena je od 200 do 600rsd, zavisi kako gde.

• Author

OTG je znači ono što mi treba  :banana:

Što se online gledanja tiče, mislim da će pre biti ovo sa blokiranjem. Pokušala sam da nađem flash app i nema je.

Takođe npr ne nalazim onaj silverlight koji treba da bi se videla mapa destinacija kod Rajanera...