Jump to content

Featured Replies

Posted

...kako ih potrositi?

Ovog vikenda sam od 07h u subotu do 07h u nedelju u Podgorici, pa bih bio zahvalan ako neko ima savet kako da ih provedem, a da ne umrem od dosade. :) Bio sam u slicnoj situaciji pre nekoliko godina, kada sam imao samo 5 sati da ubijem i stekao sam utisak da je to jedan jezivo dosadan grad. Doduse bilo je leto, pa je bilo nemoguce provesti ni sekund na 40 stepeni napolju, sada ce bar biti prijatnije za setnju. Tad sam cekajuci bus za Zabljak procitao knjigu u bifeu na autobuskoj stanici, sva je prilika da cu sada morati da ponesem dve knjige. :)

Ja sam do sad bio 10ak puta u Pg, cak sam i 2 meseca ziveo dole. Nema nista da se vidi ali bukvalno, a ako krenes peske za par sati mozes ceo grad uzduz i popreko da predjes. Mozes do delta sitija da odes da ubijes vreme, ima manastir Dajbabe par kilometara od centra, stara crkva kod stadiona i sad su kao renovirali park kralja Nikole. I mozda do dvora da odes kod americke ambasade. A onda preostalih 10ak sati potrosis u Niksicu ili na Cetinju :) Iako ni tamo nema nista da se vidi :)

Slazem se da u Podgorici nemas sta da vidis. Ja sam bio kod brata letos i zivi smor. Nista da se vidi. Mozda one mostove u centru sto ce skoro da poplocaju reku, i onog pesnika sto im je posvetio jedan stih pa mu digli spomenik :hihi:. Sve u svemu 24h ti nece brzo proci. Mozda da odes vozom do Ostroga, Niksica ubijes malo dana.

• Author

Podgorica je uvek sluzila kao usputna stanica za druge destinacije.

Pa i ja je koristim kao usputnu stanicu.

Inace, promenio sam plan, tako da cu u PG biti "samo" 11 sati, od 8 PM do 7 AM. Vreme cu ubiti ispijanjem Niksickog i spavanjem. :)

Meni se svidio korzo u centru, ima dosta finih kafica, doduse bilo je ljeto pa je bio ziv grad. S obzirom koliko imas vremena, mozda ti ne bi bilo lose da se iscimas negdje i u okolinu tokom dana, ako bude fino vrijeme, npr na Skadarsko jezero ( Virpazar) ili cak Sutomore. Karta ya voz je jeftina.

Водич за туристе:Кафић, кафић, кафић и тако у круг...кад вам досаде кафићи-спавање :)

Kao jedna unesrecena Podgoricanka,mogu ti reci da ovamo moze vreme lepo da ti prodje jedino uz dobru ekipu.Uzme se boca necega,negde u prirodu zabodes,pijuckas i zavisi od ostalih gde ces zavrsiti:) Ja ti,eto,nudim svoje drustvo:) Ako ti je do izlaska sa grupicom metalaca,javni se:) Ako nisi takav tip,imas simpaticnih pabova,mozda ponegde i neka svirka,mogu da proverim...

Ja sam cuo da se leti u Podgorici moze videti jedan zanimljiv prirodni fenomen.

'' Stare babe u 3 ujutru na ulici '' Ja to licno nisam doziveo ali sam cuo da se to desava leti zbog veoma visokih temperatura tokom dana, pa su stare babe prinudjene da u setnju ulicama i sedenje na klupama rade tokom noci.

Ja sam cuo da se leti u Podgorici moze videti jedan zanimljiv prirodni fenomen.

'' Stare babe u 3 ujutru na ulici ''

To se moze videti i u ZR-u,al iz drugog razloga - babe i dede se nadignu ko necitavi,i onda dodju u 4-5 ispred lokalne ambulante,da cekaju red za lekara.Ambulanta se inace otvara u 6 i podele se papirici (brojevi),njih 20-ak,i ko je ugrabio broj taj ce tog dana stici na pregled,ko nije dize se sutradan (tj. sutranoc) ponovo u 3 i tako dok ne dograbe papiric sa brojem.

Doduse,fenomen je malo zamro od kako se pojavilo ovo da moras da izaberes svog lekara.

• 2 weeks later...

Podgorica je stvarno najdosadniji grad u kojem sam ikada bio. Oseca se dosada u vazduhu. Jedino mesto na svetu gde možeš da onjušiš dosadu.  :)

Uopšte mi nije jasno kako je to mesto postalo prestonica. Cetinje je prelepo i preslatko i trebalo je da ostane prestonica.

Inače mi je Crna Gora najlepša zemlja na svetu (po prirodnim lepotama), ali Poooodgorica... :shockkk:

• 6 months later...

Mene je recimo Podgorica odusevila.. Tim parkovima i zelenilom.

Doduse ja sam ju rezlgledala od 2 ujutro do 6 ujutro u tih 4 sata setajuci s nekim crnogorcima i bilo je zanimljivo..

recimo meni osobno je NOvi Sad jebeno dosadan grad.. tamo se ne bi vise nikad vratila

E hebiga  mala dalmatinka, verovatno nisi upoznala pravu ekipu?

Знате како Новосађанин мува рибу на мору? Гледа је десет дана, а онда оде кући :D

А Приштевац упадне у летњу шему очас посла ;)

Moram priznati da mi je krajnje zanimljivo da citam kako posjetioci dozivljavaju grad u kojem zivim.

Pa ja tu zivim od rodjenja i rodjeni su mi tu otac majka deda baba pradeda itd da ne davim 46 godina imam i od rodjenja zivim u istoj ulici pa prosto moje je vidjenje grada drugacije nego nekog putnika-definitivno je grad kao mjesto za zivot u odnosu na prije 20 godina znacajno popravio svoje sadrzaje.

E sad za putnika nema mnogo-previse je sadrzaja u blizoj okolini pa smo tu kratki.

Pomenuta je crva Svetog Djordja vrlo stara ispod Gorice,tu je i spomenik partizanu borcu u stilu antickih hramova  a imamo i novi saborni hram koji je zaista lijep i spolja i unutra.

Na neki kilometar izvan grada su ostaci rimskog grada Duklje sto nekome moze biti zanimljivo a od tzv turistickih tacaka mozemo pomenuti i dvor na Krusevcu koji je sad galerija savremene umjetnosti sa pripadajucim parkom,simpaticno je.

Ja bih dodao i vodopade na Cijevni i tamo ima i par vrlo lijepuh restorana i normalno na pola sata od grada su Cetinje,Virpazar i Rijeka Crnojevica sto moze biti nekome zanimljivo.

Tu je i nasa Sat Kula sa malim trgom i takozvani sastavci -usce Ribnice u Moracu gdje su ostaci Nemanjinog grada AdziPasin most a ljeti tu imamo plazni bar i kupaliste.

Bogati smo rijekama i parkovima nekoliko rijeka imamo na teritoriji grada a u gradu su Karadjordjev park pa novi Kraljev preko puta Hiltona pa park Krusevac onda Njegosev izletiste Mareza sa ribnjacima i restoranima Plantaza i Imanje Knjaz.

Ima normalno i tih pjesackih zona i ulica sa kaficima tipa Bokeske ili Hercegovacke dalje jedna veci i par manjih trznih centara i to je to.

Ne treba zaboraviti da je Podgorica manja brojem ljudi od recimo Kragujevca pa ne treba previse ocekivati:)

Edited by kurogane