Jump to content

Featured Replies

Posted

Upadam sada sa nekim levim pitanjem ali posto se tice vize da ne otvaram novu temu....dakle zanima me da li iko od vas ima iskustva sa dobijanjem kolektivne ili bilo koje druge vize za decake koji su trenutno u civilnoj vojsci.....

p.s posto znam samo jednog lika koji je dobio grcku vizu iako je bio u civilki tada...mada ne znam da li je nesto :3some:

• 3 months later...

Da li uopste smes da napustis zemlju kao vojnik (u civilnoj sluzbi)?

Mada mislim da nema neke kontrole na granicama... tj. da ne proveravaju (niti imaju bazu) ko sluzi, a ko ne...

Da li sme ili ne sme :102:, ja znam kolegu koji je napustao zemlju dok je bio u civilnoj. (vadio vizu)

To su jaaako lepe vesti, da je napustao zemlju :) Da li znas da li se mozda nekom javljao (vojnom odseku?) i da li je to legalno ili je radio na svoju ruku?

Inace to sto se vize tice, nije preterano bitno, jer njih u ambasadi u sustini ne interesuje da li sluzis vojsku ili ne (eventualno te pitaju da li si odsluzio vojni rok).

Hvala na odgovoru :), a ako mozes da proveris sa tim drugarom, dopisi saznato, kad god, znacice mi :)

Ja sam proslog vikenda bio u Rumuniji,i nikom se nisam ni javljao,niti me ko pitao.

Drugar je bio u Bugarskoj,isto bez problema.

Na kraju krajeva ti imas sve papire kod sebe kao i svaki drugi civil i sto ne bi mogao da odes negde,uzmes redovno od 13 dana i palis.

E jedino ne bi valjalo da ti se ne daj boze nesto desi van zemlje pa da mozda posle bude frke,ali to je vec druga stvar.

Ja sam služio civilku od decembra 04e do otprilike oktobra 05e. I za to vreme sam išao u Hrvatsku (piše ovde na sajtu :-)), i u Albaniju. Odlaske u Bosnu i ne računam. Nisam se javljao nikome i apsolutno nikakvih problema nisam imao na granama. Sad se i ne sećam da li mi je neko iznosio pasoš (ličnu na Drini) da nešto proveri. Nisam ni obraćao pažnju.

Znači, ako mene pitaš, samo furaj. A ako ti je baš fka, izađi iz zemlje preko Bosne/Crne Gore, tamo su mekše grane.

Koliko se secam da mi je rekao da se nikome nije javljao, jer to valjda ni ne bi smeo pa mu onda ne bi dozvolili (ne znam kako bi ga sprecili!?).

A evo dobio si jos potvrda od ljudi, tako da samo napred :)

Pa mogli bi da mu zaprete (a imaju čime da zaprete ako hoće) samo ne znam kako će da provere da li je izlazio :-). Nego ja se ne sećam da sam video ikakav pravilnik o ponašanju na civilnoj službi, pa prema tome niko mi nikad nije rekao da postoje ikakva ograničenja glede mog kretanja. Pa i ako bude neka frka - mogu sasvim lepo da se vadim na to. Ako pre toga ne pitam, naravno  ;D.