Jump to content

Featured Replies

Mozete li mi reci koji brak je sklopljen, da li ispred drzavnog tela ili gradjanski brak? i ako mozete reci otprilike koliko su platili za sklapanje [email protected] ili ako Vam je lakse da mi odgovorite meilom. 18.marta putujem na Filipine pa me zanimaju takve stcari oko sklapanja braka i troskova. Unapred zahvalan... Sinu zelim uspesan brak i najmanje troje dece pozzz

:clap::clap:

Pozivate?

11 hours ago, Zabrinuta said:

Žao mi je zbog tvog iskustva iz 2013 godine. ( plavo cupe ).

Samo da se javim, i da svima kažem.. pozitivno iskustvo. Sin se oženio, u junu na Filipinima, overili su svoj venčani list nekim "Red Ribon" pečatom, poslali ga u našu ambasadu u Džakarti, ( pre toga su kontaktirali ambasadu , nekoliko puta mail-om , i saznali šta im je potrebno od dokumentacija ) platili overu , kupili karte u jednom pravcu i stigli krajem januara 2016 u Novi Sad. Vizu je dobila na 3 meseca, bez problema. Njih dvoje su, otišli do matičara. Brak je upisan je u naše knjige, bez problema..( pre toga je preveden na ćirilicu, kod ovlaštenog sudskog prevodioca )  i sada će podneti zahtev za privremeni boravak u Srbiji, u trajanju godinu dana, a možda i ostanu ovde :D

ps Nismo pravili slavlje ( nismo imali dovoljno novca za žurku :( ali se nadam da će se to popraviti i da ćemo na leto proslaviti godišnjicu braka, kao malo venčanje ) .  :happy:

:clap: Pozivate?

• 4 weeks later...

Poslala sam ti poruku na mail. Izvini.. tek danas sam videla objavu. Srećan put.. 

Hvala na lepim željama, nadam se da ćeš i ti srediti svu potrebnu dokumentaciju. :)

:LOLLL::pivoooo: Nadam se, da će biti žurka.. na leto :clap:

Dobila je privremeni boravak, vizu, na godinu dana u Srbiji.

On 18.2.2016. at 1:01 AM, plavo cupe said:

Mozete li mi reci koji brak je sklopljen, da li ispred drzavnog tela ili gradjanski brak? i ako mozete reci otprilike koliko su platili za sklapanje [email protected] ili ako Vam je lakse da mi odgovorite meilom. 18.marta putujem na Filipine pa me zanimaju takve stcari oko sklapanja braka i troskova. Unapred zahvalan... Sinu zelim uspesan brak i najmanje troje dece pozzz

Poslala sam ti mail i broj telefona mog sina. On će ti sve objasniti. :) Svako dobro. Srećan put.

• 4 months later...

Da li neko moze da mi kaze iskustva o dobijanju vize Republike Srbije. Ukratko, ja zelim da pozovem drzavljanku Filipina koja nije zaposlena i nema nekretnine na svoje ime. Ja bih naravno garantovao za njen boravak i sve troskove. Da li zna koji iznos ona treba da ima na racunu da bi mogla da dobije vizu? Unapred zahvalan.