Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav drugari,molio bih za pomoc onih koji su upuceni u moj problem.Danas sam upravo podigao rot-weiss-rot plus karticu za sklapanje porodice u Austriji ali me buni jedna stvar a to je nasa vozacka dozvola.Pitali smo u policiju dali ja smem sam sada da vozim At tablice sa nasom dozvolom na sta je njegov odgovor bio samo<mi znamo da citamo ovu dozvolu ali nije siguran>,do sada sam vozio strane tablice sa medjunarodnom dozvolom i niko mi nije pravio problem a dva puta su me zaustavljali,jednom Austrijanci i jednom Nemci,to ne bi bio toliki problem da mi medjunarodna ne istice za mesec dana a nisam u mogucnosti da dodjem za Srbiju jer moram da pocnem odmah da radim jer je to jedan od uslova zbog kojeg sam dobio vizu.

Ima li neko upucen u to jel smem ja sad normalno da vozim strane tablice posto imam borvisnu na nasu dozvolu i ujedno da dodjem npr na leto u Srbiju sa stranim tablicama i nasom dozvolom naravno uz dokaz o prebivalistu u Austriji

Hvala na odgovoru

Moraš da zameniš vozačku za austrijsku inače ćeš 3-6 meseci (ne znam koliko je tačno tamo, 3 je u Belgiji) nakon dobijanja boravišne biti u prekršaju. Kada ti budu zamenili vozačku oduzeće ti srpsku, sve dok poseduješ njihovu, ne smeš nikad da imaš dve vozačke kod sebe. Onda ćeš u Srbiji voziti sa austrijskom, jedino što te neki policajac možda bude smarao da mu pokažeš pasoš da provere datum ulaska u zemlju, zato što ako se zadržiš duže od tri meseca u Srbiji, onda moraš da zameniš dozvolu nazad za srpsku :)

• Author

hvala na odgovoru,nadam se da me nece samo cimati da moram neke testove da polazem i sta ja znam da bi mi dali njihovu,uglavnom hvala

6 meseci ti je rok,ali jednostavno je zamenis,idi u autoskolu i napravi termin.imas samo voznju za B kategoriju,oko 400 eur ce sve da te kosta.Ako hoces jos neku kategoriju da prevedes,mozes da im kazes,i onda imas jos 6 meseci rok,a pred istek ce te sami podsetiti,dobices pismo.Pazi da ne prekoracis vreme,jer posle ces morati da polazes u austriji!!

• Author

jeli to samo prevedem ili moram da vozam casove neke i st ja znam sta sve jos jer bukvallno zbog posla moram biti u mogucnosti uvek da mogu da vozim,posao mi je 30 km od kuce,jel ti daju bar neki papir da mozes da vozis dok se dozvola ne zavrsi

Ako imaš DVE dozvole jednu daš a sa drugom voziš. Ovde, u Mađarskoj, moraš u roku šest meseci od dobijanja stalnog boravka da zameniš srpsku dozvolu za mađarsku dozvolu. (Uz lekarski pregled).

• Author

Ok,to kapiram  vec sam pitao kad predam za njihovu dozvolu oni ce uzeti moju na proveru,dali je moguce tada voziti auto uz neki papir njihov,bas zbog posla jer u tom slucaju ako ne mogu kako bih isao na posao,radim u Salzburgu a zivim u Gornjoj Austriji 35 km i vise od Salzburga