Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima, ukoliko neko zna i za agencije koje se bave zaposljavanjem u inostranstvu ali da nije W&T program i da nije  u pitanju samo UEA moze da pomogne takodje. :)

Zelela bih da bas odem iz Srbije i da radim na duze vreme negde...

Hvala unapred!!!

• Author

Diplomirala sam pre godinu dana ljudske resurse. ALi nemam iskustva u tome naravno :)

Volela bih bilo sta da radim, nemam sad konkretno sta bih zaista.

Treba od negde poceti, pa bih valjda vec tamo negde sama uspela da napredujem.

Hvala ti za ove sajtove, istrazicu ih

Jedan kratak savet za Dubai. Dubai je dobio pre nekoliko meseci organizaciju Expo 2020. Cene iznajmljivanja stanova su skocile, a veliki broj ljudi iz Juzne i Jugositocne Azije dolazi na rad svakog dana. Stoga je doslo do pada plata za sve sem naravno za one sa univerzitetskim diplomama tj. drzavljanima zemalja Zapadne Evrope, Amerike i drzavljane Emirata.

Predlazem ti da pokusas da odes tamo preko neke placene prakse (Ajsek na primer) i tako izboris posao. Smanjices taj rizik odlaska na slepo (i troskove naravno koje on sa sobom nosi), a cak i da ne uspes da na taj nacin obezbedis posao imaces bar neko radno iskustvo iz Emirata za CV sto se tamo vrednuje.

Bar razmisli o ovom predlogu.

Jedan kratak savet za Dubai. Dubai je dobio pre nekoliko meseci organizaciju Expo 2020. Cene iznajmljivanja stanova su skocile, a veliki broj ljudi iz Juzne i Jugositocne Azije dolazi na rad svakog dana. Stoga je doslo do pada plata za sve sem naravno za one sa univerzitetskim diplomama tj. drzavljanima zemalja Zapadne Evrope, Amerike i drzavljane Emirata.

Predlazem ti da pokusas da odes tamo preko neke placene prakse (Ajsek na primer) i tako izboris posao. Smanjices taj rizik odlaska na slepo (i troskove naravno koje on sa sobom nosi), a cak i da ne uspes da na taj nacin obezbedis posao imaces bar neko radno iskustvo iz Emirata za CV sto se tamo vrednuje.

Bar razmisli o ovom predlogu.

Шта је тај Ајсек, или барем, како се пише? :)

Pa plate su smanjene jos od 2008. godine kada je zestoki nalet recesije pogodio UAE, i to vazi i za one sa diplomama.

Rente su uvek bile precenjene.

Inace euforija oko Expo je malo prenaduvana, kao i sve u ovoj zemlji. Drugim recima dovesce jedan broj radnika iz Bangladesa koji ce da rade na izgradnji objekata za izlozbu, a onda ce ih vratiti kucama. Tako je bilo i kada su gradili vestacka ostrva i najvisu zgradu na svetu, i td. - i onda je bilo mnogo buke ni oko cega.

Izvini beep beep, ne zelim ovim da potcenim tvoj predlog, naprotiv flowers::. Mijamija, uradi sve sto mislis da ce ti pomoci da nadjes posao. Ali moj predlog ti je da i pored svega pratis oglase i otvoris Linedinl profil, znam ljude koji su tako dosli do posla.

• 2 months later...

Cao svima, ukoliko neko zna i za agencije koje se bave zaposljavanjem u inostranstvu ali da nije W&T program i da nije  u pitanju samo UEA moze da pomogne takodje. :)

Zelela bih da bas odem iz Srbije i da radim na duze vreme negde...

Hvala unapred!!!

Jesi li pronasla nesto zanimljvo.Ja sam planirala da trazim posao tamo jer mislim da je mnogo lakse dobiti radnu vizu za UAE nego za bilo koju drugu zemlju.

• 4 weeks later...

I ja bih zelio da znam da li si uspjela nesto da pronadjes, kako bi i meni pomogla u nojoj namjeri, jer takodje bih rado jednu migraciju odradio odavde :)

• 7 months later...

Ja se ne bih oslanjala na agencije. Nije lose da otvoris profil na https://www.linkedin.com/ gde cak postoji opcija da se sama oglasis.

Ako te zanima posao u UAE, onda ovde mozes da pratis aktuelne oglase: http://gulfnewsclassifieds.blogspot.com/

I ovde isto tako: http://jobs.khaleejtimes.com/

Sta si po zanimanju i sta mislis da bi mogla da radis?

Zna li neko kakva je situacija za lekare u UAE,koliko bi bilo tesko da dobijem posao tamo? Hvala unapred

Da, ima dosta nasih lekara u UAE. Mozda nije lose da posetis stranicu fejs Dubai Serbs-UAE Serbs, i tamo pitas sve sto te zanima, verovatno ce ti se javiti neko iz medicinske branse.