Jump to content

Featured Replies

Posted

chituckam ja tako ovu temu vec neko vreme

ali ne vidim da igde spominjete Portugal

pa da pitam

planiram da se prijavim u kampove tamo

pa me zanima kakvo je stanje do i od tamo???

znam da su moju drugaricu odbili za vizu a trebala je ici sa katolichkom crkvom,ipak crkava nije mala stvar....ipak su je odbili

dakle zanima me koliko su strogi??i neka iskustva

papiri pretpostavljam kao i za svugde

unapred zahvaljujem :banana:serenade

Da li su strogi, da li zakeraju itd. Treba mi neciji utisak iz neposrednog iskustva, formalne stvari znam. hvala

Ko, da li je strog?

@Plavaivy

Jel to ono od pre par godina kada se islo za proslavu Nove Godine u Lisabon?

Ako jeste, onda je to prvi slucaj za koji cujem da je odbijen.

A ni Portugalija nije vise sto je nekada bila(siromasnija je iz godine u godinu)..

Što se tiče Portugalske vize... ja sam je danas DOBIO  ;D

Bože zdravlja, letim 02. maja put Lisabona radi sastanka mrežnog tima u Yeu... Moram i ovde da se javno pohvalim da sam postao gosn. koordinator za South East Europe.

Elem, da se vratim na temu: Portugalci nisu preterano zahtevni oko papira. Za studente ti je potrebno ono što je navedeno u odeljku za vize na glavnom sajtu ST-a plus još potvrda iz banke da na računu imaš €500, i da, još moraš i da kopiraš ceo indeks.

Aj, pa srećno!

• 2 months later...

Da li su tih 500 EUR, koje moraš imati na računu za portugalsku vizu, konstantna cifra ili to zavisi od dužine boravka i slično? Imam spisak neophodnih dokumenata za vizu gde se nalazi i pomenuta stavka, ali nigde nije navedeno koliko se para mora imati. Da li neko zna detaljnije?

• 2 years later...

da li portugalci traze zdravstvenu knjizicu na uvid, koje su poslednje informacije?

da li se secas koliko si cekala vizu? mojim drugaricama su rekli 20 dana, ali to je njima bukvalno 1 dan pre polaska, nadam se da je krace...