Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav. Ne znam da li sam na pravom mestu za moje pitanje ali ajd' da probam. Naime, u maju putujem porodicno u Holandiju Wizzom. Medjutim, pre neki dan me kolega isprepada svojim pitanjem da li sam spremio neke papire. Na moje pitanje na kakve papire misli, rece mi bilo sta sto definise da cu se vratiti, tj da nismo lazni azilanti. Tipa, pojavite im se tamo porodicno, bez rezervacije hotelskog ili bilo kakvog smestaja (idemo kod prijatelja)), ali doduse sa povratnom kartom delovacemo im sumnjivo. Pa bi kao bilo najbolje da nam ti prijatelji obezbede neko pozivno pismo ili sta vec..Da li je to potrebno? Koliko sam cuo, u NL samo na pasoskoj pitaju gde idemo, koliko ostajemo, da li imamo para i tako to..

Ma ne treba ti nikakvo pozivno pismo, samo treba da znas gde si krenuo, i.e. ime i adresu adresu domacina, dobro bi bilo i broj telefona - ako bas naletis na nekog zadrtog, da moze da pozove i proveri.

• Author

Hm..ako smo se razumeli receno mi je da problem mogu da nam prave NASI..sumnjam da bi neko od njih okrenuo telefonom Holandiju da to proveri..Ali dobro, ako imate vise iskustva u putovanjima od mene i ako kazete da ne treba da brinem onda ok :)

Hm... nismo se razumeli. :)

Ja sam mislila da pitaš za holandsku policiju.

Odgovor na tvoje pitanje možeš da nadješ u temi Vize za izlazak iz Srbije. Imaš baš jedno sveže iskustvo.