Jump to content

Featured Replies

Поздрав свима!

Имам разговор сл недеље, и имам једно питање за оне који су аплицирали као запослеи.

Како треба да изгледа потврда о радном односу? Да ли је то неки посебан образац или може произвољно сваки газда да га напише?

molim za informaciju ako je neko ima...dakle prijavio sam se za work and travel program,imam sve od dokumenata sto su mi trazili,isao sam na intervju,i onda su poceli da mi postavljaju neka cudna pitanja o mom poreklu,naime da li mi je neko iz hrvatske i tako neke gluposti,a ja bio jedanput na par sati u dubrovniku,i stvarno nemam nikakvu familiju tamo...onda su mi rekli da je izgleda to neki administrativni problem i da ce me zvati kada to rese da mi odobre vizu...da li neko ima slicna iskustva,i koliko je cekao...ja bih trebao da idem sad 18og ali izgleda da necu stici,jel me jos nisu zvali...hvala unapred

понавља се извлачење за зелену карту

http://www.dvlottery.state.gov/

Electronic Diversity Visa Entrant Status Check

**IMPORTANT NOTICE REGARDING THE 2012 DIVERSITY LOTTERY PROGRAM**

We regret to inform you that, due to a computer programming problem, the results of the 2012 Diversity Lottery that were previously posted on this website have been voided.  They were not valid and were posted in error.  The results were not valid because they did not represent a fair, random selection of entrants, as required by U.S. law.

If you checked this website during the first week in May and found a notice that you had been selected for further processing or a notice that you had not been selected, that notice has been rescinded and is no longer valid.

A new selection process will be conducted based on the original entries for the 2012 program.

If you submitted a qualified entry from October 5, 2010 to November 3, 2010, your entry remains with us.  It will be included in the new selection lottery.  Your confirmation number to check results on this website is still valid.

We expect the results of the new selection process to be available on this website on or about July 15, 2011.

We regret any inconvenience this might have caused.

Click here to view a message from David T. Donahue, Deputy Assistant Secretary of State for Visa Services:

Frequently Asked Questions

Q: Why was it necessary to invalidate the names that were selected?

U.S. law requires that Diversity Immigrant visas be made available through a strictly random process.  A computer programming error resulted in a selection that was not truly random.

Since the computer programming error caused an outcome that was not random, the outcome did not meet the requirements of the law, and would have been unfair to many DV entrants.

Q:  Is the 2012 Diversity Visa Program cancelled?

No.  The 2012 program will continue.  The computer programming error has been identified and corrected.  The Department of State will run a new selection using all the qualified entries (ones received between October 5, 2010 and November 3, 2010) it received for the 2012 program.

Q:  Do I have to submit a new application?

No.  You may not submit a new application.  We will use all qualified entries received during the October 5 to November 3, 2010 registration period.

Q:  Will you open a new entry period?

New entries will not be accepted.

Q:  I checked the Entry Status Check website after May 1 and it said I had been selected.  Can I apply for a DV visa?

Unfortunately results previously posted on this website were not valid because the selection process was not fair or random.  We will take the entries of all individuals who sent in their registration during the original October 5 to November 3, 2010 time period and run a new lottery.  We regret any inconvenience or disappointment this has caused.  We expect new results to be available on this website on or about July 15, 2011.

Q:  How can I check the results of the new selection?

The new results should be available on this website on or about July 15, 2011.  The confirmation code you received when you registered is still valid for use on the website.

Q:  Was the Department of State hacked?  Was my personal information at risk?

We have no evidence that this problem was caused by any intentional act.  No unauthorized party accessed data related to the DV program. 

This appears to be solely the result of a computer programming error.

Moram da zamolim za savet i ja...situacija je:

1. Radila 13 god.za jednu firmu na neodredjeno , pauza 6 meseci, sad sam u drugoj od 31.08.2010. ali jos uvek na odredjeno. Trenutni ugovor otpoceo na 6 meseci. Plata 460-470 eura, uredno leze na racun

2. majka ima stan, ja ne posedujem nekretnine na svoje ime, otac preminuo

3. zivim u vanbracnoj zajednici skoro 3 god, bez dece

4. brat dobio green card i upravo leti na tamo dok ja ovo kucam

5. ja aplicirala za green (prvi put nisam dobila, drugi je neizvestan kako citam upravo)

6. veciti sam student...tj.apsolvent vec godinama, tako da se to i ne racuna

Htela sam turisticku, negde u oktobru. Imam li sanse? Pri event. pokusaju, sta reci, a sta ne? Brat i cela prica oko green card-a su za pomenuti ili precutati? Pominjati li bar rodjaka koji tamo zivi 35 god? Da li reci da zivim sa majkom te da brinem o njoj, posto im vanbracna prica nece zvucati jako...?

Unapred hvala na svakoj pomoci!

Ја мислим да не треба лагати ни за шта. И мени је фрка да ме одбију и да идем али немма ништа што кријем или што ћу лагати.

Све искрено. Колико сам схватио уопште нема правила што се тиче одбијања и давања виза. Е сад ја нисам нешто оптимистича по мом питању па ме је фрка али све што јесте тако ћу и рећи па нек ми је Бог у помоћ и расположен конзул :)

Можда је проблем што имам рано ујутро разговор и то на почетку недеље у понедељак у 8:15. Можда буду мало нервозни од викенда и што је понедељак :))))

I sama negde verujem da treba iskreno, kao i da uvek imaju nacina da provere istinitost iskaza. Vise sam mislila u smislu da se ne izlecem nekim podacima koji bi mogli skoditi, ako mi niko ne postavi konkretno pitanje u pravcu tih podataka...cisto, ako me ne "vuku za jezik" da se ne javljam sama :)

...tebi zelim dobru klimu u ponedeljak i smiren duh! :) necu reci onu opasnu na slovo S da ne malerisem...:)

:)))

Све знају а не може да ти шкоди. Ја се надам да ће свима нама дати визе.

Покушај закажи ускоро разговор па да сазнамо :)

Ljudi,

jedno tehničko pitanje:

Naime, organizatori jedne konferencije u Bostonu me pozivaju za učešće na istoj. I sad, ja bih išla u Boston, ali bih ostala još par meseci recimo u Njujorku, pa me zanima, kakvi su mi izgledi da dobijem turističku vizu na duže vreme, ukoliko dobijem od organizatora poziv za konferenciju (koja traje par dana svega)?

Drugim rečima - da li ću uz pozivno pismo organizatora konferencije dobiti vizu samo  na period trajanja događaja ili na duži period?

Hvala Vam.

par meseci? Postoje dve varijante - da ti daju vizu na duži period, ili ako već dobiješ na ograničen period od tih par dana koliko ti traje ta konferencija, da jednom kada dođeš tamo zatražiš produženje na konkretan period, i onda imaš pravo da ostaneš sve dok ti ne odgovore. Pa čak i kada ti odgovore negativno, imaš pravo da ponovo zatražiš.

Najbolje je da trazis u ambasadi redovno samo na tih par dana, a oni ce ti najverovatnije dati onu dugogodisnju...onda, ako sve naravno bude OK sa dobijanjem, na ulazu sluzbeniku kazes da bi ostala nedelju dana mimo konferencije i on ce ti ili to dati ili cak i vise od toga.

НЕ знам зашто сви имамо фрку од њих па и ја :/ И то баш велику ништа е кријем све је ок ал опет... Још седам дана па ће се разрешити дилема да или не :)

Imam zakazan intervju u ambasadi za h2b vizu u sredu. Problem je sledeci, uplatio sam u raiffeisen banku 9800 din, ali se ispostavilo da sam trebao da uplatim 10500 din, posto je u pitanju radna viza.. U banci kazu da je nemoguce da poniste uplatu i da doplatim, nego kazu da je moguce doplatiti tu razliku licno na salteru u ambasadi... Da li je to zaista tacno? Da li je imao jos neko takav problem...? Ne bih voleo da me vrate iz ambasade zbog je..nih 700 din...

Има на сајту тј пише да ако се деси курсна разлика да се плаћа на лицу места. Није исто али видиш да има могућност да се плати кешом. Понеси за сваки случај и доларе и динаре. Мада најбоље је да пустиш маил.

И ако може инфо како идеш? Тј како си нашао посао?

Pozdrav!

Imam jedno pitanje, naime kada smo zakazali intervju u Americkoj ambasadi, oni su nam poslali mail sa potvrdom o zakazivanju. Medjutim doslo je do nesporazuma, pa u mailu sto su poslali ,ime pise bez J, medjutim u pasosu ime sadrzi J. Interesuje me da li je to problem, tj. da li ponovo treba da zovemo ambasadu i da ispravljamo gresku ili ne.

Hvala unapred!

Hvala ti. Ja sam prelistao ceo sajt ambasade, nigde to nisam nasao. Niti sam video mail na koji bih mogao da ih pitam da li to moze... U agenciji mi rekose malopre da kupim 10$ i da valjda nece biti problema...

Idem preko agencije workabroad iz Nisa... posao spasioca u Baltimoru...

Da li mozda slucajno postoji neki nacin da se dobije turisticka viza po skracenoj proceduri? Npr. preko neke organizacije, americkog centra i sl.?

Пошаљи маил имаш адресу на сајту да не бацаш џабе 10$. Верујем да ће одговорити.

Hvala ti. Ja sam prelistao ceo sajt ambasade, nigde to nisam nasao. Niti sam video mail na koji bih mogao da ih pitam da li to moze... U agenciji mi rekose malopre da kupim 10$ i da valjda nece biti problema...

Idem preko agencije workabroad iz Nisa... posao spasioca u Baltimoru...

Мора да има или су склонили. То је баш стајало јер ти такса важи годину дана значи сад може да се уплати па се иде на интервју сл год. А долар скаче горе доле по 10 15 динара па због тога стоји та разлика.

Срећно надам се да ће све бити ок.

Ја бројим мојих 6 дана...

Од папира носим:

-Потврду апликације са фотографијом

-Плаћену таксу

-Товарни лист

-Потврду о раду и примањима

-Решење о годишњем одмору

-Уговор о раду

-Потврду о средствима на рачуну

-Гарантно писмо

-Потврду о неосуђиваности

-Извод из МКР кеве и сестре близнакиње

-депо картон са потписима да могу да располажем у име фирме са кешом

И пасош наравно...  ;D НАдам се да ће све бити ок :)

E ljudi jel ima neko informaciju da li treba da uđeš u SAD minimalno mesec dana pre isteka vize?