Jump to content

Featured Replies

Evo, da se javim s mojim iskustvom. Dobio vizu na 10 godina. Od papira nista posebno, osim potvrdu iz firme da sam zaposlen na neodredjeno i prosek primanja i izvod sa racuna iz banke. Razgovarao sam sa zenom. Pitala me gde idem i zasto, kako znam garanta i da li cu tamo boraviti, sta sam radio u americi kad sam bio pre koju godinu i to je bilo to, mislim da nismo razgovarali ni 2 min. Pre mene troje je bilo odbijeno, dvoje kod muskarca, jedan lik kod ove zene.

Pozdrav svima!

Jeste da sam vec i sam sebi dosadan, ali sta cu. Ovo sam vec postavio u drugu temu, gde je poslednji odgovor bio 2010.godine, te se izvinjavam zbog duplikata.

Roditelji bi na jesen isli u Ameriku, u posetu rodbini (mamin brat) . Juce kada smo popunjavali DS-160 formular zaboravili smo da popunimo majcino devojacko prezime, iako je receno da se na to posebno obrati paznja. Interesuje me da li to predstavlja neki problem i zbog cega je potrebno da se ponovo popunjava formular, ili je moguce kada odu u ambasadu na intervju da naglasi da je pogresila, zaboravila.

Drugo pitanje, polossan je rekao da se ne preporucuje da se upise vreme boravka duzi od 3 do 4 nedelje. Oni planiraju tamo da ostanu 3 nedelje, zbog godisnjeg odmora, a na DS-160 je stavljeno 1 mesec i za datum ulaska je stavljeno otprilike.

Jos su naveli da se navedu drzave gde se putovalo, medjutim na takve stavke nismo naisli uopste, kao ni za skolovanje. Za posao smo popunili.

Da li gore navedene stvari mogu bitno da uticu na odluku dobijanja vize? Naravno razumem da je najbitnije dokazati da ce se oni vratiti.

Hvala unapred na informaciji, i unapred se izvinjavam ako sam vas smorio sa mojim pitanjima.

Sto se tice vremena ostanka, ja sam isto stavio mesec dana i datum ulaska otprilike - novembar :)

Cuo sam tamo da su neki govorili kako su nesto pogresno uneli ili zaboravili i da su to gvorili na salteru ali ne znam kako su prosli. Ljudi koji preuzimaju dokumenta su svi nasi, tako da se njima moze objasniti i video sam da su zaista fini i da hoce da saslusaju, pa sad...

Ja sam sinoc odmah pisao mail ambasadi, jos nisu odgovorili. Nisam ponovo popunjavao DS-160 obrazac preko neta, ko zna kako mogu ljudi to da shvate, ako primete da ima duplikata, ko zna sta ce onda raditi. Naravno ako mi u dogledno vreme stigne mail, da popunim ponovo obrazac, onda naravno da cu to uraditi, ali s obzirom da je termin za intervju sreda, a aplikacija treba najmanje 24h da bude ispunjena. Mada u jednom mailu su mi odgovorili, da ukoliko smo nacinili gresku, da obavestimo sluzbenika konzulata pri predaji dokumenata, kako bi ispravili gresku.

Molim za pomoc / informacije:

Dobila sam turisticku vizu B1/B2 na 10 godina (M). Prvi put putujem i interesuje me da li po ulasku u SAD mogu da trazim promenu statusa - radnu vizu ukoliko imam obezbedjen posao. Sta je sve potrebno za ovu proceduru, koliko dugo traje i da li je komplikovana? Unapred hvala svima :)

људи пин који сте користили ако вам је остало минута валидан је и даље па зовите амбасаду. :)

treba mi jedna pomoc. Prosle godine u junu sam dobila vizu na 10 godina b1/b2 posetilacku, interesuje me da li posto imam nameru da ponovo idem u oktobru da li treba da se javljam ambasadi da li mi treba nesto od paprira ili samo karta i pasos i pare i to je to. Pomozite mi molim vas. Hvala unapred.

pise u vizi, koliko ulazaka. ako na tom mestu (Entry) stoji M tj. multi onda ne samo karta, pasos i pare :)

neka me neko ispravi ako gresim.

pise u vizi, koliko ulazaka. ako na tom mestu (Entry) stoji M tj. multi onda ne samo karta, pasos i pare :)

neka me neko ispravi ako gresim.

Ne ili da?  zvizhd

hvala sto si primetio gresku.

onda samo karta, pare, pasos i naravno dobra volja  :)

MENI PISE R B1/B2

Nije to... To pise gore desno a vi pogledajte dole levo, ispod imena i broja pasosa. Pored fotografije a pre datuma izdavanja  klanj::

pise ovako entries M pa onda datum izdavanja pasosa ako je to

To je to. Radi se o multi vizi.

pise ovako entries M pa onda datum izdavanja pasosa ako je to

Znaci, gospodjo Biljana, srecan put i lep provod  :mah: citao sam proslogodisnje komentare, dovoljno ste se "namucili" oko ove M vize, red je da je sad maksimalno iskoristite  clap.gif' alt=':clap:'>

• 3 weeks later...

Sta je ovo, danima niko ne komentarise americku vizu... imam utisak da su je svi dobili na deset godina i sad su svi namireni  serenade

Pozdrav svima.

Zanima me kad apliciram za turisticku vizu da li teba da odnesem u ambasadu potvrdu rezervacije hotela? Da li im je bitno to? Ja sam u fazonu da cu lako naci smestaj kada dodjem tamo i planiram da dosta putujem amerikom turisticki i da ostanem bar 4 nedelje.

Ne moras da imas rezervaciju, samo reci da cekas vizu, pa ces rezervisati...a sto se tice 4-nedelje, mozda je bolje da ides sa pricom od 15-20dana odmora - svakako ce ti, ako sve bude kako treba, dati vizu na duzi period.

Imam, cini mi se, veliki problem. Sutra ujutru imam razgovor u ambasadi, imam sva potrebna dokumenta i sve sanse da dobijem vizu sem jedne stvari koja se danas zakomplikovala. Naime, polozila sam ispit i upisala ga u indeks pocetkon juna, ali profesor je otputovao i nije predao te spiskove i nisu na fakultetu mogli da mi izdaju na transkriptu da sam polozila i taj ispit :(

Sad, da li to moze biti problem? Ja sam mislila da im objasnim i da im kazem da mogu da donesem transkipt sa tim ispitom posle 10. jula (jer se tad profesor vraca), da li ce mi to uvaziti?

A zasto mislis da je to problem? Nisu oni kontrola upisa ocena i administracije na fakultetu nego ambasada ;)

Samo opusteno, ako vec imas sve - nemoj sama sebe da unervozis !

Ma otkud znam, mislim da ce mi mozda praviti problem ako uporedjuju indeks sa transkriptom. Cutacu, a ako me budu pitali sve cu lepo da objasnim, pa javljam kako je proslo!

Bez panike, mirno, stalozeno. Ne krijes nista, ne lazes, prosto, tako stoje stvari na fakultetu i ti nemas nista sa tim. Nemas razloga da budes nervozna i ponasas se sumnjivo, jer to nisi. Ako bas i primete taj detalj, lepo objasni sta je posredi, bez toga da izgleda kao da se pravdas ili da su te uhvatili u lazi. Nece te zbog toga sigurno odbiti za vizu.

Ja samo da se pohvalim da su mi odobrili vizu juce, trebalo bi sutra da stigne  :dance:

Bas su ljubazni i nisu me pitali nista vezano za problem koji sam navela, tako da to i nije bio neki problem :D

Sad imam jos jedno pitanje, ako biste mogli da me uputite kome da se obratim. Htela bih iz Majamija sa deckom da idem na kruz po Karibima. koliko sam pronasla za to mi je dovoljna turisticka multi vizu (koju, nadam se, dobijam). E sad, moj decko je tamo na work&travel programu i ima J1 vizu (na njoj pise multi, ali to je viza sa kojom se radi 4 meseca, pa se 1 mesec putuje) pa nismo sigurni za njega da li sa tom vizom moze poslednji mesec da putuje po Karibima. Da li poznajete nekog ko je bio na tom programu pa poslednji mesec isao na kruz? Jer koliko znam nije problem u prva 4 meseca, ali mi mozemo samo taj poslednji da putujemo. Decko pokusava vec neko vreme da to sazna u Americi, ali ga samo prosledjuju da zove dalje tako da nista ne mozemo da saznamo...