Jump to content

Featured Replies

Zdravo, trebala bi mi pomoć oko online formulara ds - 160 za turisticku vizu.

1. Želela bih da idem isključivo turistički na 2 nedelje u USA, što sam i rekla prilikom zakazivanja razgovora, i u mailu konfirmacije sam dobila da je tip vize B1/B2. Da li ovaj tip vize navodim i u online formularu ? (zbunjuje me sto je to business/personal, a samo B2 je tourism/medical treatment)

2. Kod podataka o pasošu ne znam da li novi srpski pasoš ima "Passport Book Number"?

3. Ne znam da li da popunim stavku "Travel companions", jer drugarica sa kojom planiram da budem u USA, zivi van Srbije i krece na putovanje iz svoje zemlje. (ona ne mora da aplicira za vizu uopšte)

3. Stavka "U.S. Contact " je obavezna da se ispuni, a ja stvarno nemam bliskih prijatelja u USA. Moja drugarica ima sestru koja me poznaje, i mogla bih da je stavim kao kontakt, ali se nismo videle vise od 10 godina, pa mi je to potpuno bezveze.

Puno bi mi značili odgovori što pre. Hvala unpred.

Па бре читајте мало форум шта се само региструјете и питате.. Ако не знаш да попуниш формулар који има и на нашем језику онда не треба ни да ти дају визу...

Лепо корак по корак, б1/б2 је иста виза.

Пише ти за бр да је то исто као и број пасоша. То се негде разликује број пасоша и бројеви на страницама, али код нас је исто.

Сва питања можеш да добијеш у кол центру и пин који имаш ако ниси истрошила минуте и даље ти важи....

2. Kod podataka o pasošu ne znam da li novi srpski pasoš ima "Passport Book Number"?

3. Ne znam da li da popunim stavku "Travel companions", jer drugarica sa kojom planiram da budem u USA, zivi van Srbije i krece na putovanje iz svoje zemlje. (ona ne mora da aplicira za vizu uopšte)

3. Stavka "U.S. Contact " je obavezna da se ispuni, a ja stvarno nemam bliskih prijatelja u USA. Moja drugarica ima sestru koja me poznaje, i mogla bih da je stavim kao kontakt, ali se nismo videle vise od 10 godina, pa mi je to potpuno bezveze.

Ja sam za Passport Book Number stavila "Does not apply" i sve je bilo ok. Nemoj da pominješ taj kontakt kojeg ne poznaješ dobro i nisi je videla 10 godina. 

Hvala na brzim odgovorima.

Da li je onda dovoljno da za U.S. Contact stavim adresu hotela u kome ću možda odsesti (naravno, još uvek nemam pravu rezervaciju) ?

Па бре читајте мало форум шта се само региструјете и питате..

Ovo je skroz tacno jer na forumu ima svega sto nas interesuje. Ja sam tri dana citao sta je sve bilo napisano, razlicita pitanja, odgovori i najvaznije, iskustva iz ambasade i to je jako korisno i ima svega. Samo je potrebno malo vremena odvojiti i sve je tu. E posle, uvek zelimo neko dodatno objasnjenje ali to je vec druga stvar.

btw jel moze neko da kaze u kojoj banci je najlogicnije otvoriti tekuci racun sa sredstvima koja dajete kao garanciju pri podnosenju zahteva za vizu, logicno bi bilo neka banka koja je prisutna na tlu USA.

Nije uopste logicno :) Mozes u bilo kojoj banci, bitno je da prikazes da ti imas novca. A ti ga mozes i u kesu poneti u USA, ili koristiti karticu svoje banke iz Srbije i podizati novac na bankomatima u USA(uz proviziju, naravno).

Što se toga tiče, najmanja je provizija ako karticu koristiš za plaćanje (nešto prilično sitno). Pri podizanju novca za bankomata će ti proviziju naplatiti i naša banka (kod inteze je to 3-4 EUR za manje iznose, neki procenat za veće) a i banka čiji je bankomat (viđao sam sve od $1 do $5-6 na nekim bankomatima u Nju Orleansu: obrati pažnju, trebalo bi da te obavesti bankomat ili da piše na njemu). Takođe, nekad transakcija neće uspeti iz prvog, nekad ni iz drugog pokušaja, nema nekog pravila; koristio sam Intezine Visa Electron kartice oko dve godine u raznim delovima Amerike i nekad su radile iz prvog pokušaja, a nekad tek posle 4-5 sam uspeo skinuti pare s bankomata (poslednji put upravo, Bank of America bankomat je bio u pitanju). Uglavnom, ne bih da te plašim, ali samo da znaš i da se ne obeshrabriš ako ne uspe podizanje para iz prvog pokušaja. :)

Ne znam da li postoji kao opcija u bankama tu, ali ja ovde mojoj kazem kad putujem da cu biti u toj i toj zemlji tada i tada i nema problema. Pre toga mi se desavalo da mi stopiraju podizanje sa automata i da me pozovu na mobilni da provere da li sam to ja stvarno pokusao da podignem novce.

Što se toga tiče, najmanja je provizija ako karticu koristiš za plaćanje (nešto prilično sitno). Pri podizanju novca za bankomata će ti proviziju naplatiti i naša banka (kod inteze je to 3-4 EUR za manje iznose, neki procenat za veće) a i banka čiji je bankomat (viđao sam sve od $1 do $5-6 na nekim bankomatima u Nju Orleansu: obrati pažnju, trebalo bi da te obavesti bankomat ili da piše na njemu). Takođe, nekad transakcija neće uspeti iz prvog, nekad ni iz drugog pokušaja, nema nekog pravila; koristio sam Intezine Visa Electron kartice oko dve godine u raznim delovima Amerike i nekad su radile iz prvog pokušaja, a nekad tek posle 4-5 sam uspeo skinuti pare s bankomata (poslednji put upravo, Bank of America bankomat je bio u pitanju). Uglavnom, ne bih da te plašim, ali samo da znaš i da se ne obeshrabriš ako ne uspe podizanje para iz prvog pokušaja. :)

Zdravo svima...

Procitala sam sve postove na ovu temu i trazila sam odgovor na nekoj drugoj temi ali evo i ovde jer su mi saveti stvarno potrebni...Naime, htela bih da idem turisticki u Ameriku i znam svu proceduru oko papirologije, ali imam dilemu oko DS-160...tacnije pitanje imate li rodbinu u US i koji im je status tamo. Ja imam sina koji je tamo, otisao je na J-1 vizu, posle toga produzio turisticku na 6 meseci i posle ostao, znaci njegov trenutni status tamo nije legalan...

Ni sama ne znam sta da radim, verujem da ima dosta slucajeva slicnih mom pa ako neko ima neka iskustva ili je cuo sta od nekoga zamolila bi da mi pomogne...

Inace tamo idem kod kumova, njihovu adresu prijavljujem kao mesto boravka tamo i svi papiri mi se odnose na njih.

Unapred se zahvaljujem svima na bilo kakvoj pomoci.

Ljudi, potreban mi je savet...Vec su me 2x odbijali za americku turisticku vizu(u periodu od 2 god.) , htela sam da posetim neke prijatelje na 15 dana...Bila sam student oba puta kad sam aplicirala, sa malo poduzim stazom, ako je to uopste bitno. Planiram da apliciram ponovo, pocela sam da radim pre mesec dana,  zavrsila faks.Koliko bi bilo pametno da rezervisem neki hotel, da ne pominjem nikakve prijatelje vec da kazem da putujem sama u avanturu? Ima li neka osoba zenskog pola koja je na taj nacin dobila tur.vizu? Ili ako uplatim aranzman u nekoj agenciji, da li moram da se vratim sa grupom ili bih mogla da ostanem koji dan duze samostalno?  :-\Unapred zahvalna...

Ljudi, potreban mi je savet...Vec su me 2x odbijali za americku turisticku vizu(u periodu od 2 god.) , htela sam da posetim neke prijatelje na 15 dana...Bila sam student oba puta kad sam aplicirala, sa malo poduzim stazom, ako je to uopste bitno. Planiram da apliciram ponovo, pocela sam da radim pre mesec dana,  zavrsila faks.Koliko bi bilo pametno da rezervisem neki hotel, da ne pominjem nikakve prijatelje vec da kazem da putujem sama u avanturu? Ima li neka osoba zenskog pola koja je na taj nacin dobila tur.vizu? Ili ako uplatim aranzman u nekoj agenciji, da li moram da se vratim sa grupom ili bih mogla da ostanem koji dan duze samostalno?  :-\Unapred zahvalna...

Не би могла да останеш, а деф ћеш бити одбијена и 3. пут јер радиш само месец дана.

...Bila sam student oba puta kad sam aplicirala, sa malo poduzim stazom, ako je to uopste bitno...

To samo kod nas nije bitno. U drugim drzavama se na to obraca paznja a mi smo naucili ovako i onda se cudimo kad se drugacije gleda na proces studiranja. :bang:

Ljudi,molim za neko misljenje na ovu temu.Sobzirom da sam apsolutno procitao svaki post pre nego sto sam aplicirao za vizu B1/B2 ,nije mi potrebno dodatno pojasnjavati samu proceduru.Danas sam isao  na interviju u ambasadu.Po prvi put u zivotu i pribavio sam sledecu dokumentaciju

SADRZAJ FASCIKLE

• OSNOVNA DOKUMENTA

1. PASOS.

2. PASOS (ne vazeci).

3. DS-160 (sa fotografijom).

4. UPLATNICA OD 140 $.

5. DHL tovarni list.

• ZAPOSLENJE

1. Ugovor o radu.

2. Resenje o godisnjem odmoru.

3. Potvrda o zaposlenju.

4. Potvrda o zaradi.

5. Izvod deviznog racuna iz banke. (2320e)

6. Radna knjizica (kopija).

7. M obrazac (kopija).

8. Potvrda o prethodnom zaposlenju.

9. Saobracajna dozvola (kopija).

• OSTALA DOKUMENTA

1. Kopija plana kuce.(Vodi se na ocu)

2. Potvrde o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu (kopije).

3. Ugovor o posedu zemlje.(vodi se na roditelje)

4. Resenja o posedu zemlje.(vodi se na roditelje)

5. Izvodi iz mat.knjige rodjenih clanova porodice.

6. Prilog o zdrastvenom stanju majke.(seceras)

I odbijen sam !Na deviznom racunu sam imao 2320e.

Molim vas ko ima iskustva da je odbijen prvi put da mi kaze sta bi bilo najbolje ciniti za ponovno apliciranje i nakon kolikog perioda.

Imam na sebe lokal koji se vodi 80kvm,dal ce mi to pomoci sl put?

Jer greska sto sam rekao da bi ostao tamo dok mi traje godisnji odmor 15ak dana?

Jer greska sto sam rekao da idem kod prijatelja koje sam naveo u aplikaciji?

Hvala svima koji napisu nesto vezano za moj slucaj.

Ljudi, potreban mi je savet...Vec su me 2x odbijali za americku turisticku vizu(u periodu od 2 god.) , htela sam da posetim neke prijatelje na 15 dana...Bila sam student oba puta kad sam aplicirala, sa malo poduzim stazom, ako je to uopste bitno. Planiram da apliciram ponovo, pocela sam da radim pre mesec dana,  zavrsila faks.Koliko bi bilo pametno da rezervisem neki hotel, da ne pominjem nikakve prijatelje vec da kazem da putujem sama u avanturu? Ima li neka osoba zenskog pola koja je na taj nacin dobila tur.vizu? Ili ako uplatim aranzman u nekoj agenciji, da li moram da se vratim sa grupom ili bih mogla da ostanem koji dan duze samostalno?  :-\Unapred zahvalna...

Не би могла да останеш, а деф ћеш бити одбијена и 3. пут јер радиш само месец дана.

Nisam htela odmah, sacekala bih bar 3, 4 meseca...Hvala...

Ljudi,molim za neko misljenje na ovu temu.Sobzirom da sam apsolutno procitao svaki post pre nego sto sam aplicirao za vizu B1/B2 ,nije mi potrebno dodatno pojasnjavati samu proceduru.Danas sam isao  na interviju u ambasadu.Po prvi put u zivotu i pribavio sam sledecu dokumentaciju

SADRZAJ FASCIKLE

• OSNOVNA DOKUMENTA

1. PASOS.

2. PASOS (ne vazeci).

4. UPLATNICA OD 140 $.

5. DHL tovarni list.

• ZAPOSLENJE

1. Ugovor o radu.

3. Potvrda o zaposlenju.

4. Potvrda o zaradi.

7. M obrazac (kopija).

• OSTALA DOKUMENTA

Molim vas ko ima iskustva da je odbijen prvi put da mi kaze sta bi bilo najbolje ciniti za ponovno apliciranje i nakon kolikog perioda.

Jer greska sto sam rekao da bi ostao tamo dok mi traje godisnji odmor 15ak dana?

Mislim da je problem sto nemas imovinu na sebi i sto nemas porodicu(citaj zenu i decu) koja ostaje ovde dok si ti tamo.Ostalo si sve odradio extra,govorim iz svog iskustva.

SADRZAJ FASCIKLE

• OSNOVNA DOKUMENTA

1. PASOS.

2. PASOS (ne vazeci).

4. UPLATNICA OD 140 $.

5. DHL tovarni list.

• ZAPOSLENJE

1. Ugovor o radu.

3. Potvrda o zaposlenju.

4. Potvrda o zaradi.

7. M obrazac (kopija).

• OSTALA DOKUMENTA

oво остало си  џабе носио

Ljudi hteo sam da vas pitam,posto planiram sa dedom(koji ima 77 godina,ja imam 18) da idem na US Open ove godine,ostao bi 10-ak dana...Inace jos uvek idem u skolu,sada sam maturant(cetvrta godina)...Jel bi mogao da imam problem oko dobijanja vize?  Unapred hvala  ;D

да се ниси касно сетио за ус опен? :) па не знам види ал прво резервиши карте ил са тако неким сличним доказом иди у амбасаду

Mislim da je problem sto nemas imovinu na sebi i sto nemas porodicu(citaj zenu i decu) koja ostaje ovde dok si ti tamo.Ostalo si sve odradio extra,govorim iz svog iskustva.

Evo ja nemam nikakvu imovinu (osim auta starog 9 godina), nemam muža a ni decu a dobih turističku vizu na 10 god. :)

Imam posao, naravno, nego sam htela da naglasim da nemanje porodice i nekretnine ne znači automatski da ne može da se dobije turistička viza.

Evo ja nemam nikakvu imovinu (osim auta starog 9 godina), nemam muža a ni decu a dobih turističku vizu na 10 god. :)

pa to ti pricam  123 neko je napisao da je neko odbijen zbog toga sto nije imao imovinu... to sam komentarisao da bas i nije da to moze biti razlog samo sto nisam uspesno napravio odgovor pa se tehnicki ne vidi da je to odgovor, komentar...