Jump to content

Featured Replies

да се ниси касно сетио за ус опен? :) па не знам види ал прво резервиши карте ил са тако неким сличним доказом иди у амбасаду

pa ono idemo preko agencije,prijavljivanje traje do 15-og...karte su rezervisane preko te agencije ;D pa ne znam sta da radim,jel bi mogli da mi prave problem?

да се ниси касно сетио за ус опен? :) па не знам види ал прво резервиши карте ил са тако неким сличним доказом иди у амбасаду

pa ono idemo preko agencije,prijavljivanje traje do 15-og...karte su rezervisane preko te agencije ;D pa ne znam sta da radim,jel bi mogli da mi prave problem?

Ово нема шансе, ја сам хтео да идем сада на УС опен преко контикија продато још поодавно, а ако је групна виза а не појединачна онда нема шансе да стигнеш. Ако планираш самосртално да идеш онда иди одма плати пин и закажи разговор.

Ово нема шансе, ја сам хтео да идем сада на УС опен преко контикија продато још поодавно, а ако је групна виза а не појединачна онда нема шансе да стигнеш. Ако планираш самосртално да идеш онда иди одма плати пин и закажи разговор.

Malo pojasnjenje-za slucaj o kojem se diskutovalo sam rekao da bi to mogao biti problem.Nisam generalizovao.Naravno da mnogi nemaju imovinu i porodicu pa opet uspesno prodju dobijanje vize.

..а ако је групна виза а не појединачна онда нема шансе да стигнеш...

moze li objasnjenje koja je to grupna turisticka viza za US?  Znam za tip P1 al on se izdaje recimo ekipi sportista koji idu na takmicenje a ne grupi random ljudi.

..а ако је групна виза а не појединачна онда нема шансе да стигнеш...

moze li objasnjenje koja je to grupna turisticka viza za US?  Znam za tip P1 al on se izdaje recimo ekipi sportista koji idu na takmicenje a ne grupi random ljudi.

Веруј ми и ја сам први пут чуо кад асам звао агенцију. ПРе за Америку сам знао да постоји она када иде неки колектив али ово ми из контикија рекоше.

Ако неког занима ових дана нема чекања на интервју слободни су термини...

Da mi je neko rekao da cu uopste krociti na ovaj deo foruma, rekla bi mu da je lud, ali, u pitanju je drugarica (koju nikako ne mogu da odgovorim od trosenja novca i vremena po USA)....iscitala sam sve, ne bas detaljno, ali mi je jasna procedura, medjutim, prijateljica nema tamo nikog, ne zna engleski (i nemam pojma kako misli da se snadje tamo bez znanja jezika, ali to nije ovde pitanje) tako da sam joj obecala da cu joj popuniti formular, i popunjavajuci formular za vizu pojavljuje se ono "US contact" (vec je jedna cura na forumu pitala, ali nema konkretnog odgovora), i tamo (bolje vi to znate od mene) sa strane se pojavljuje objasnjenje u stilu "osoba koja bi vas mogla identifikovati, ili organizacija koja vas je pozvala". Nju nijedna organizacija nije pozvala, ne zna nikog tamo "ko bi je mogao identifikovati" , a taj deo ne moze sa "escape", tako da ne znam na koji nacin da nastavim popunjavanje formulara. Ne mogu da verujem (na nekoj od stranica sa ovog posta pisalo je) da je validno  "stavite adresu hotela"). I da, izgleda mi stvarno mozak ne radi (ili strajkuje) kada su u pitanju USA, na samom pocetku formulara stoji da se samo na jednom mestu upisuje , npr., srpskim alfabetom, i to bi trebalo da je tamo gde stoji "puno ime i prezime", ali isto tako ispred toga ide i "vase ime i prezime kako je upisano u pasosu", a tamo je upisano sa nasim kvacicama. Izvinite sto postavljam debilna pitanja, ali, odgovor mi je hitan, kao i zelja da zatvorim svoje poglavlje "interesovanja o USA"

Није дебилно питање. :) Имаш објашњења да без обзира како пише, да се не пише са квачицама. Значи ошишана латиница :)

Ја не знам како она планира да добије визу кад не зна ни где иде? Мора да наведе хотел бар,јер и кад дође на разговор прво питање је где идете и код кога. А она"Па, овај... ето идем негде". Нек се спреми добро за разговор да се не збуни, а и ако не зна енглески толико да попуни апликацију како тек планира да разговара са имиграционим на граници  уколико добије визу?

Ne pitaj me nista, ja sam od onih legalista, koji su u vreme sengenskih viza nosili tone potrebnih i nepotrebnih papira, jednom su me cak u portugalskoj ambasadi pitali "cudo im nisam dostavila i broj cipela" :) a tek ovo za Ameriku (sva sreca pa se necu licno nikad smarati sa tim)......Da, jasno je meni da mora navesti hotel (cak sam joj i rezervisala svojom karticom), ali, da li ona to treba da navede "kontakt osoba koja vas moze identifikovati),....malo mi to cudno :ala ja smaram boze......

Не могу тачно да се сетим апликације, али можеш и да напишеш нема :) или позови амбасаду на исти број на који си заказала разговор, и ако је остало минута а јесте сигурно само укуцаш исти тај пин код и питаш.

rekla sam joj da to uradi, a pokusala sam da ubacim "non" i ne prihvata...kakva budalastina, da ne znam jezik pa ajde :)

btw na koliko se obicno daje boravak pri ulasku u USA na turisticku vizu, negde sam procitao da je minimum 3 meseca a maximum 6 meseci?

Zamolio bi one koji su bili da napisu koje slovo o tome kako je kod njih na grani,sta sme da se nosi i sl.

Za sada jedno pitanje i sa moje strane: da li podnosilac zahteve za turisticku vizu moze podneti kao dokaz da poseduje novac deviznu stednu knjizicu ili MORA da sa stedne skine i stavi na obican devizni racun?

Pozdrav svima na forumu. Pročitao sam celu temu i imam par pitanja, ako neko ponovim izvinjavam se unapred. Idemo devojka i ja turistički. Zakazali smo intervju. Da li mozemo da idemo zajedno na razgovor sa konzulom? Da li to popunjavamo na DS-160. Kod pitanja za ssn, ja sam već bio sa J-1 vizom pa me zanima jel to pišem. Ako nemam kontakt osobu jel mozemo da stavimo hotel gde idemo, iako nemamo rezervaciju. Pitanje u vezi vojske, bio sam u civilki. A to nema u ponudjenim odgovorima, znači treba da preskočim.

Hvala unapred  :)

mojoj drugarici u telefonskom razgovoru za vizu su rekli da slobodno stavi kontakt hotela, a u samoj aplikaciji imate pitanje "da li neko putuje sa vama", tako da bi trebalo da stavite da putujete zajedno.

Не можете заједно, појединачно се иде. Само ставиш да путујете заједно. Било би добро да ставите на страницу за визе да за сва питања могу да позову амбасаду опет са истим пином ако нису потрошили минуте.

Forumasi, ima li neko iskustva sa vizom za decu mladju od 4 godine? Procitala sam da ne moraju da dolaze na intervju, al da li to znaci da posebno trebam da zakazem sebi (ja sam mama deteta :-) ) a posebno njemu i dodjem u njegovo ime, i drugo pitanje : da li treba da nosim potvrdu od oca overenu u sudu da ga pusta da ide samnom u US. Ako treba, da li nju moram nositi i za Ameriku kad stignemo i naravno u tom slucaju mora biti prevedeno i tako overeno,zar ne?!

Pozdrav svima na forumu. Pročitao sam celu temu i imam par pitanja, ako neko ponovim izvinjavam se unapred. Idemo devojka i ja turistički. Zakazali smo intervju. Da li mozemo da idemo zajedno na razgovor sa konzulom? Da li to popunjavamo na DS-160. Kod pitanja za ssn, ja sam već bio sa J-1 vizom pa me zanima jel to pišem. Ako nemam kontakt osobu jel mozemo da stavimo hotel gde idemo, iako nemamo rezervaciju. Pitanje u vezi vojske, bio sam u civilki. A to nema u ponudjenim odgovorima, znači treba da preskočim.

Hvala unapred  :)

mveruovic je u pravu kada kaže da imate odvojene aplikacije, ali apsolutno možete da imate zajednički intervju, to bi bilo potpuno normalno u vašoj situaciji. Ja sam imao isto takvo iskustvo pre nekoliko meseci - oni postavljaju pitanja svakome ponaosob, ali je sasvim u redu da stojite jedan do drugog na šalteru i da, po potrebi, dopunjavate odgovore. Kada su u pitanju lična pitanja ili planovi, onda naravno pustiš devojku da ispriča svoju priču, dakle nemoj biti nametljiv.

Za vojsku sam samo dopisao Civil service i to je bilo to. A ako već imaš SSN, nema razloga da ne napišeš, oni to svakako imaju u sistemu pa bi izgledalo kao da kriješ nešto... I konačno, hotel je sasvim u redu - ja nisam imao ni rezervaciju, ni avio kartu, ništa slično - "nakon što dobijem vizu, napraviću konkretan plan" je bilo sasvim dovoljno - znao sam okvirne datume i destinacije, ali ne više od toga.

evo mene opet, drugarica je dobila vizu na 10 godina, nista je nisu pitali specijalno, ali mislim da je tu presudio pasos sa jednom australijskom vizom i pasos pun pecata egzoticnih destinacija. Hvala vam svima

Hvala svima na odgovorima. Bili smo devojka i ja na razgovoru u ambasadi i dobili turističke vize na deset godina :) Mogu da opišem ceo proces, ako nekog nešto zanima nek slobodno pita.

Prvo ime i prezime pišete bez apostrofa, znači sa slovima engleske abecede. Drugo ime i prezime pišete našim latiničnim pismom. To je pitala hekata čini mi se. Dalje, ko je već bio i ima ssn, neka ga upiše. National identification number stavite does not apply. Passport book number isto does not apply. E sad oko travel information par stavki. Bilo bi bolje da imate plan unapred, deluje sigurnije. A i može vas poštedeti dodatnih pitanja kod konzula. Popunite gde idete, ako idete kod prijatelja njegovu adresu, ako idete u hotel isto tako. Stavite datum dolaska i odlaska i u koji grad, znači mesto gde ćete proći carinu. Lokacija koju ćete posetiti moze biti isti grad, a moze biti i neko drugo mesto, odnosno ono gde odsedate. Zatim ide pitanje da li putujete sa nekim i da li ste deo neke grupe ili organizacije. Prvo pitanje yes, drugo no. Onda upišete ime osobe i ubacite other. Ceo ovaj deo se odnosi na konkretan slučaj, tj. ako putujete sa devojkom. Sledeće pitanje je da li ste bili i kad. Upišete datum kada ste bili, a za dužinu ostanka ubacite vreme okvirno(tri nedelje, pet meseci i td.), ne mora baš najpreciznije. Broj vize koji treba da upišete ako ste bili, nalazi se u donjem desnom uglu ispisan crvenom bojom i sastoji se od osam karaktera. Have you been ten printed? To znači da li su vam već uzimali otiske svih prstiju. Za contact person name stavite kod koga idete, ako je u pitanju osoba. Ako nije onda stavite do not know. Kod organization name stavite ime hotela, relationship to you ide other. Ako je u pitanju osoba stavite sta vam dodje. Kod contact address upišete adresu osobe ili hotela. Na pitanje da li ste služili vojsku stavite ne,ako ste bili u civilki. Ta opcija nema u ponudjenim odgovorima. Za neke od ovih stavki ima objašnjenje sa strane ispisano sitnijim slovima, za neke nema. U principu najbitniji vam je ds-160 formular, znači sve što popunite vas u suštini i pitaju na razgovoru. Mozda malo izmene pitanje da vas provere da li govorite istinu. Kad ga popunite, potvrdu da ste popunili ds-160 odštampate i nosite na razgovor. Od ostalih dokumenata potrebni su vam pasoš, stari pasoš, slika 5x5cm, potvrda o radu, radna knjizica, ugovor o radu, potvrda o visini primanja koju izdaje firma, potvrda od banke o stanju na deviznom računu, dokaz o imovini(ako nemate može i od roditelja) i tovarni list. Ako putujete zajedno i idete na intervju zajedno iako niste u srodstvu, možete nositi jedan tovarni list kako bi uštedeli pare. To su nam rekli ljudi koji rade na ulazu na prijemu kod kojih prvo dolazite. Mi smo tako i uradili i pasoši su stigli, znači sve regularno. Kad dodjete ispred ambasade na zakazani razgovor, prvo se obratite već spomenutim ljudima na ulazu, oni vam sortiraju dokumenta, uzmu elektronske stvari i daju broj sa kojim idete u čekaonicu. Sačekate svoj red i onda kod službenika kome predajete dokumenta. Postavlja vam par opštih pitanja(da li idete prvi put, gde idete, koliko dugo ostajete) i uzima otiske svih deset prstiju. Onda opet sačekate i konzul vas proziva. Idete zajedno i slede opet ista pitanja. Zatim pita gde radite, koliko dugo radite, kolika vam je plata, da li ste već negde putovali zajedno. Pitanja koja vas pita posebno odgovara svako za sebe kao sto reče meelosh. Na zajednička mozete zajedno. Odgovarajte kratko i jasno. Kaze vam da li ste dobili vizu i vrati dokumenta. Moram da napomenem da su svi bili prijatni i da je atmosfera bila opuštena. Samo hrabro i opušteno. Svim budućim podnosiocima zahteva za vizu zelim uspeh i sreću.

Hvala još jednom hekata, meelosh i мверуовић na odgovorima :)

Sve najbolje :)

... Kaze vam da li ste dobili vizu i vrati dokumenta. Moram da napomenem da su svi bili prijatni i da je atmosfera bila opuštena...

E ovako se to radi, hvala na detaljnom objasnjenju, Lemilivoskodi. Pokusao sam da citiram ovaj deo, da li to znaci da se celokupna dokumentacija koja se predaje vraca (ne racunajuci potvrdu placanja)?