Jump to content

Featured Replies

Fin, opsiran post - ali ako te ne mrzi, edituj ga i udari poneki return/enter :)

E ovako se to radi, hvala na detaljnom objasnjenju, Lemilivoskodi. Pokusao sam da citiram ovaj deo, da li to znaci da se celokupna dokumentacija koja se predaje vraca (ne racunajuci potvrdu placanja)?

Trebalo bi uskoro da krenem,po prvi put,pa neka neko ko je bio postuje malo detalja o popunjavanju formulara u avionu,o samoj granici,sta gledaju,sta pitaju i sl.

Zdravo svima, imala bih par pitanja, ako je neko raspolozen da mi odgovori. Trebala bih uskoro da apliciram za turisticku vizu, idem sa verenikom, on vec ima vazecu vizu..isli bi na predbracno putovanje, zaposlena sam ali mesec dana. Imam 4000e na stednoj knjizici, diners karticu(koja moze i u Americi),zivimo zajedno vec 4 godine na istoj adresi. Na memorandumu mogu da napisem da radim od pocetka godine, isto i u radnoj knjizici, jer radim kod njega....firma, sada njegova, se nekada vodila na mene....E sada, bila sam sa J! vizom 2009 i ostala dva meseca preko isteka vize da putujem, (negde sam procitala da tolerisu 90 dana od isteka J! vize). Da li oni to imaju negde evidentirano...zaboravih, imam rezervaciju hotela, karata i broda iz Majamija za Bahame...i putovali bi polovinom oktobra. Kakve su mi sanse, posto mi je samo frka sto sam prekoracila i sto sam prijavljena tek mesec dana

Puno bi mi znacio odgovor....HVALA

Наравно да имају евидентирано,а  могуће је веома да ће ти то бити проблем за добијање визе. Сад зависи све ок воље конзула и ваше приче.

Imate li neki savet za pricu...mi zaista idemo na putovanje od tri nedelje....znam ljude koji su vise prekoracili i koji su dobili, rekli su mi da oni to nemaju evidentirano, jer meni nigde u pasosu ne stoji kada sam napustila zemlju.

Imate li neki savet za pricu...mi zaista idemo na putovanje od tri nedelje....znam ljude koji su vise prekoracili i koji su dobili, rekli su mi da oni to nemaju evidentirano, jer meni nigde u pasosu ne stoji kada sam napustila zemlju.

Веруј ми да имају све евидентирано у компу. Каква су питања у аоликацији верујем да све знају пре разговора и провере. А кад те питају да л сте некад били у УС, шта ћеш да кажеш? Имају већ твоје отиске у компу, а и податак кад си изашла. Смислите неку причу па ако вам прође прође, мада 300$ није за бацање ако баш не морате у УС.

Trebalo bi uskoro da krenem,po prvi put,pa neka neko ko je bio postuje malo detalja o popunjavanju formulara u avionu,o samoj granici,sta gledaju,sta pitaju i sl.

Nema na formularu nekih teških pitanja http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/i-94_instructions/filling_out_i94.xml

Moje iskustvo od pre 3 nedelje na JFK - nije bio veliki red, sve je išlo brzo, postavljena pitanja: koja je svrha putovanja i koliko nameravam da ostanem. Niko mi nije tražio na uvid povratnu kartu il nešto slično. Fotografisanje i uzimanje otisaka trajalo par sekundi i to je to.

Hvala,Soma.Reci mi jos da li pitaju za pare koje imas kod sebe,sta sme da se unese tamo,kakav je taj formular u avionu i koliko vremena treba da se popuni...

Zdravo svima, imala bih par pitanja, ako je neko raspolozen da mi odgovori. Trebala bih uskoro da apliciram za turisticku vizu, idem sa verenikom, on vec ima vazecu vizu..isli bi na predbracno putovanje, zaposlena sam ali mesec dana. Imam 4000e na stednoj knjizici, diners karticu(koja moze i u Americi),zivimo zajedno vec 4 godine na istoj adresi. Na memorandumu mogu da napisem da radim od pocetka godine, isto i u radnoj knjizici, jer radim kod njega....firma, sada njegova, se nekada vodila na mene....E sada, bila sam sa J! vizom 2009 i ostala dva meseca preko isteka vize da putujem, (negde sam procitala da tolerisu 90 dana od isteka J! vize). Da li oni to imaju negde evidentirano...zaboravih, imam rezervaciju hotela, karata i broda iz Majamija za Bahame...i putovali bi polovinom oktobra. Kakve su mi sanse, posto mi je samo frka sto sam prekoracila i sto sam prijavljena tek mesec dana

Puno bi mi znacio odgovor....HVALA

Evo par zanimljivih sajtova gde ćeš pronaći više informacija o tvom problemu:

http://www.temple.edu/isss/home/h1b1j1/VisaOverstayandIllegalPresence.htm

http://www.visalaw.com/98may/27may98.html

http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=587873

Koliko vidim, grejs period je 30 dana od dana isteka vize, ali je bitno da je tvoj prekovremeni period manji od 180 dana, jer bi u tom slučaju imala zabranu ulaska u SAD tri godine.  Sve podatke imaju zabeležene, seti se da kada si se čekirala na aerodromu na povratku, ostavila si popunjen formular koji avio-kompanija direktno šalje imigrantskoj službi.

Hvala na odgovorima, a sta se desava sa socijalnim brojem, da li to pitanje negde postoji i sta treba da napisem posto ga imam?

Da li se sa nasom novom vozackom moze voziti u SAD?Ona medjunarodna koju izdaje AMSS mi ne deluje bas prihvatljivo.

U kom smislu ti ne deluje prihvatljiva? Istina je da kada sam njihovom policajcu pokazao dozvolu, on baš i nije znao šta da radi sa njom, tako da mi je vratio ubrzo. Čuo sam, ali nisam siguran, da su neki likovi pokazivali i naše, odnosno dozvole zemalja iz kojih dolaze.

U kom smislu neprihvatljivo? To je manje-vise standard medjunarodnih vozackih. Ja sam pre par nedelja izvadio UK International Driving Permit [po drugi put] i istog je formata, samo sto su korice sive boje. Isto ima opise na nekoliko jezika, i sve se popunjava hemijskom.

Da li se sa nasom novom vozackom moze voziti u SAD?Ona medjunarodna koju izdaje AMSS mi ne deluje bas prihvatljivo.

Pa bas to sto kazes-nije znao sta da radi s njom.Slicno su me gledali i u Grckoj,tipa sta je ovo sada.Ponecu je,naravno,mada ne uliva poverenje.Da li su tamo ceste kontrole na putu?

Ja se izvinjavam, vec sam otvorio temu, a tek onda video ovu :)

Imam jednu nedoumicu. Dobio sam USA turisticku vizu i planiram da idem uskoro, bas gledam da uzmem avio kartu, povratnu, naravno i u medjuvremenu mi je neko rekao da je sa turistickom vizom dozvoljeno da se ostane 90 dana, pa onda 90 dana napolje i tako u krug. Da li je to istina ili sa turistickom vizom mogu da sedim i godinu dana u USA? Nije da planiram da sedim godinu dana, ali mi je cimanje da bas moram da napustim zemlju pre nego sto istekne 90 dana jer sam planirao da idem na 3 meseca.

Hvala unapred.

Ovo za dozvolu u Americi sam negde vec pisao...zavisi od drzave do drzave i konkretno znam za slucaj (ne secam se koja je drzava bila u pitanju, ali neka od ovih gde se ide na WAT) gde nisu priznavali medjunarodnu, ali jesu srpsku i to onu staru !

Pozdrav ekipa!

Uskoro planiram aplicirati za turisticku vizu,isao bi u posjetu prijatelju koji je americki drzavljanin.Nisam zaposlen ali igram kosarku (imam profesionalni ugovor) pa me zanima kakve su mi sanse?

Od papira imam: profesionalni ugovor,papire sa CISCO akademije na koju jos idem,kucnu listu (jos uvijek zivim sa roditeljima),potvrdu da otac ima kafic i jedan poslovni prostor,da mama ima kucu,garantno pismo.

Interesuju me vasa misljenja,savjeti itd...

moj savet ti je da ne budes previse snishodljiv, naravno ni drzak, ali da im jasno stavis do znanja da se nalazis u svojoj zemlji srbiji, i da samo zelis da posetis njihovu, pa ako ti dozvole, dozvole, ako ne, nikom nista..

primetio sam da oni vole ljude od integriteta....

i bitno je jako da te procene , i psihicki, da li si osoba koja je sklona da ostane tamo, ili ide samo turisticki, i vratice se kuci..znaci, nemoj da ih zatrpavas tonama papira, vec onim najvaznijim koji je dokaz da imas nesto ovde sto te vezuje i zbog cega ces da se vratis..

ja sam pre 7 dana bio u ambasadi, trebao sam da vadim brodsku vizu, ali sam usput aplicirao i za turisticku, za koju nisam imao ama bas ni jedan papir...

kad su krenuli da me ispituju sta gde kako, samo sam im rekao da ne znam nista, gde cu, kad i koliko da ostajem u USA, ali da se tamo obicno iskrcavam sa broda, pa postoji verovatnoca da ostanem par dana, odem do njujorka, ili posetim prijatelja u cikagu..a takodje imam jako puno prijatelja u juznoj  americi, a karte za tamo su najjeftinije iz majamija, pa tuda obicno putujem...

i jos sam im rekao da prelistaju malo moj pasos, da sam bio u pola zemalja sveta, pa kako nigde nisam ostao, necu ni u USA..i da me generalno mnogo i ne zanima da li ce mi dati vizu ili ne , ali eto, cisto kad vec uzimam obaveznu brodsku vizu, da imam i turisticku, za svaki slucaj...

i dobih vizu na 10 godina, bez i jednog jedinog papira..al bio sam dostojanstven i nisam im kukao tamo..

pa eto, to i tebi savetujem..

A kako aplicirati u isto vreme i za brodsku vizu i za turisticku?

Meni moja brodska istice sledece godine pa bih i ja tako nesto slicno ucinio.

pa popunjavas papire kao za brodsku, i onda na samom intervjuu prilikom predaje papira samo kazes da ti dodaju i turisticku vizu ...oni samo zapisu pored, na formularu..cena je jedna, znaci ne placa se nista posebno...placas samo 1 vizu, al u pasosu dobijes 2...

pozdrav svima

Imam u pasosu tranzitnu(brodsku) vizu koja istice oktobra 2012.

Aplicirao sam za turisticku vizu i imam zakazani intervju 23.9.

Nisam stalno zaposljen i nemam neku nekretninu na svoje ime,imam samo 3000eu na racunu,naveo sam da bi isao u NY kod sestre od strica koja je drzavljanin na 4 nedelje krajem decembra na uskrsnje i novogodisnje praznike.

Interesuje me vase misljenje da li je to dovoljno za dobijanje turisticke vize???

P.S. takodje radim u internet kafeu ali nisam prijavljen,pa me zanima da li to da pominjem kao izvor prihoda?

Unapred hvala

Pozdrav svima prvi put sam na ovom forumu,zanima me ako mozete da mi pomognete malo u vezi americke vize,treba da putujem za usa sledece godine imam tamo sestru pa dali mozete da mi kazete sta je potrebno od dokumentacije imam samo firmu na moje ime,dva stana u vlasnistvu mojih roditelja,kucu,kola..kolike su mi sanse da dobijem vizu sa ovom dokumentacijom?