Jump to content

Featured Replies

@tarmi014

Spomenuću da idem kod prijatelja, i poslaće mi na mejl samo njegove podatke, što ću ištampati pa ako mi bude tražio njegove podatke daću mu papir. Mislim da to nema mnogo uticaja na vizu kao što i stoji na sajtu ambasade.

@salleps

Javi kako si prosao. Ja cu jos razmisliti da li da prilazem da imam rodjaka ili ne. Znam da toliko ne utice na vizu taj podatak ali kontam da je mozda bolje da ciljam hotel,cist turizam i to je to.

Jel imas neku nekretninu na svoje ime i neki veci iznos na rucunu ili cisto predajes papire sa prosekom plate?

Predajem prosek late koji je 30000 neto, plus oko 2000eur na deviznom računu kao ušteđevinu. Mislim da za boravak kako god moraš da imaš oko 100 dolara po danu.

@salleps

Pa dobro. Mislim da tu nece biti problema. Evidentno je da ides cisto turisticki pa se nadam da ce i oni to videti na intervju.

I ja kada budem aplicirao cu sve da donesem sto mogu s'tim sto necu navoditi moje zaposlenje tj posto radim na ugovor samo cu reci poslodavcu da mi napise od kad radim kod njega i to je to. Bez pominjanja datuma isteka ugovora. Mozda mi daju i na neodredjeno do tada,ko zna  :D

Нисам успео да нађем тренутно неког са 2000 евра да ставим на рачун, па ме занима да ли уопште има сврхе аплицирати за визу без тога?  Чуо сам такође да је била нека фора са банкама да ти дају фиктивну потврду да шатро имаш лову, јел то и даље у тренду?

Sada i meni deluje da hoćeš da ostaneš tamo  :P

Kako uopšte misliš da finansiraš put ako nemaš ni par hiljada eur?  :?

Koliko sam se informisao (ja uskoro idem na razgovor), nemoj ni pokušavati bez novca na računima, samo ćeš da pokvariš mogućnost da nekada rutinski dobiješ vizu, ako te odbiju jednom, onda je teže svakako..

Пар хиљада евра се увек помиње, а баш ме занима ако неко има просечну плату од 30ак хиљада месечно, шта би одговорио кад би га конзул путао "господине одакле вама ове паре на рачуну кад вам је тако мала плата??"... Ако заиста планиташ да идеш у УС онда ти треба за пут и карту минимално 1000 евра, ако толико немаш онда јбг.

п.с. То са фиктивним потврдама никад није ни ишло.

Наравно да знам да ми за пут требају паре, него тренутно немам толико да им покажем. Тамо имам бесплатан смештај и храну тако да ми не треба два сома, али ћу око сома сигурно имати. Видећу, ако се снађем, ако не потрошићу лову на неко друго путовање где виза не треба  :)

Ja pitah,ali ne dobih odgovor,da li ta kazem da imam prijatelja u L.A,ili ne?Ne bih da lazem,jer zaista nemam razloga za tako nesto,dopisujemo se mejlom,porukama sms,znaci idem turisticki,necu biti kod njega,ali cemo se videti,i da mi pomogne i da savet sta i kako...

наведи у он лајн формулару да га знјаш и то је то, ако те питају реци на разговору

Hvala ti na odgovoru,nocas mi je i on rekao da kazem,poslace mi komplet podatke njegove.Videcemo za dalje,plan je zapadna obala i nacionalni park Yosemite

Trazio sam na forumu neko pitanje slicno onome koje bih ja hteo da postavim i nisam nasao bas tako nesto.

Naime, sledece nedelje idem na razgovor za J1 vizu. U pitanju je internship program iz oblasti hotelijerstva i plasim se mnogo da me ne odbiju za vizu.

Zavrsio sam Visoku Hotelijersku Skolu pre mesec dana i vec sam dva puta isao na work and travel program 2008 i 2010 god. i uredno sam se vracao kuci.

Nemam nista od nekretnina sto se vodi na mene, ali imam dosta na tatino ime.

Igrao sam lutriju za zelenu kartu i zbog toga se najvise plasim da me ne odbiju, zato sto bi oni mislili da hocu da ostanem u USA.

24h razmisljam o tome :)

Pa jedino što možeš da dobiješ od nas sada je podršku da uspeš. Obavezno javi šta si uradio.

Pitanje za experta slobo665,

nameravam da podnesem zahtev za vizu H2B, to je privremena/sezonska radna viza, e sad imam vec poslodavca koji ce mi poslati ugovor i sve sto treba uz to. A poslodavca sam upoznao ove godine dok sam boravio u Americi preko moje J1 vize i zgotivio se sa ljudima tamo i pitali me da se vratim. Ja jos uvek studiram, trenutno sam apsolvent. Pa je moje pitanje da li da zavrsavam studije pre nego sto podnesem zahtev ili ne...

H2B viza nema veze sa studijama...

poslodavac daje garancije za tebe, znaci on moze da najebe ako se ti eventualno ne vratis..takodje, mozes legalno da radis samo za njega, i postoji odredjena satnica koju moras da imas, znaci ne moze da ti daje ispod toga..mislim da je 37 sati nedeljno..takodje, mozes da ostanes do 6 meseci, ali nemas onih mesec dana free da mozes da putujes...

Pa jedino što možeš da dobiješ od nas sada je podršku da uspeš. Obavezno javi šta si uradio.

Hvala,

nadam se da ce sve to biti ok.

Inace ne mogu da spavam kako treba,

ne mogu da objasnim kako sam napet .

Pa znam i ja da to nema veze sa studijama, to je radna viza kao sto i pise. Samo me interesuje zbog lakseg dobijanja iste da se i dalje vodim kao studen jer to bi bio jos jedan od razloga da se vratim nazad. I na sajtu pise da ta viza vazi do 10 meseci ali ne i duze od godinu dana. Ako neko ima neki savet to bi bilo super...

Završi fakultet! Ako možeš H2B da završiš, svaka čast ;)

Inače, jasno ti je kao apsolvent ne bi mogao da ideš na j1 ove godine? Ponovo najavljuju neke nove uslove za ovu godinu, ali kad već ne ideš na j1, onda to ne treba da te brine.

H2B viza nema veze sa studijama...

poslodavac daje garancije za tebe, znaci on moze da najebe ako se ti eventualno ne vratis..takodje, mozes legalno da radis samo za njega, i postoji odredjena satnica koju moras da imas, znaci ne moze da ti daje ispod toga..mislim da je 37 sati nedeljno..takodje, mozes da ostanes do 6 meseci, ali nemas onih mesec dana free da mozes da putujes...

Zar ne bese da je H2B viza na 9 meseci i bar ranije je postojala mogucnost produzenja?

Upravo sam uplatila PIN kod, i imam nekoliko nedoumica oko vize, i svaka pomoc bi mi dobro dosla. Sta mislite kakve su mi sase da dobijem turisticku vizu  ako imam potvrdu sa fakultet(ne pise ni da sam student ni da sam apsolvent, nego samo kada sam upisala prvu g, a kada cetvrtu i da sada polazem ispite uz nadoknadu troskova, inace apsplvent sam od 2010 god.),imam i izvestaj o polozenim ispitima, na racunu 5000E, i tatin prosek plati koji je bas visom? Idem kod amerikanaca koje sam upoznala pre 2 god ,kad sam i bila u americi preko Work&Travek. Valjda ce im znaciti i ti kad vide da sam vec bila i da sam se vratila. jel mi treba jos nesto od papira? Hvala unapred na odgovoru

Sta mislite kakve su mi sase da dobijem turisticku vizu... 

To ce ti najbolje reci u ambasadi, oni sigurno imaju tacan odgovor, a svi mi mozemo samo da nagadjamo :) A kad si vec platila i krenula u proces, ostaje ti da cekas, ne lupas mnogo glavu i nadas se najboljem.

Upravo sam uplatila PIN kod, i imam nekoliko nedoumica oko vize, i svaka pomoc bi mi dobro dosla. Sta mislite kakve su mi sase da dobijem turisticku vizu  ako imam potvrdu sa fakultet(ne pise ni da sam student ni da sam apsolvent, nego samo kada sam upisala prvu g, a kada cetvrtu i da sada polazem ispite uz nadoknadu troskova, inace apsplvent sam od 2010 god.),imam i izvestaj o polozenim ispitima, na racunu 5000E, i tatin prosek plati koji je bas visom? Idem kod amerikanaca koje sam upoznala pre 2 god ,kad sam i bila u americi preko Work&Travek. Valjda ce im znaciti i ti kad vide da sam vec bila i da sam se vratila. jel mi treba jos nesto od papira? Hvala unapred na odgovoru

Немој само да те изненаде кад те испрескачу да си апсолвент и да предуго студираш тј имај спремне одговоре на све то, и немој да се уплашиш.