Jump to content

Featured Replies

Jel ima sanse da mi odobre prelazak sa J1 na B2 vizu? I ako mi odobre, sta mislite na koliko ce da mi produze? Nesto malo, jel tako?

Ja imam jedno pitanje, kolika je sansa da devojka i ja dobijemo vizu:

Ovako ja radim kao freelancer, tj radim odavde za americku firmu. Platu primam preko americke kartice koja je na moje ime i tu imam oko 60,000 dolara godisnjeg prihoda.

Verovatno bi mogao da dobijem zvanican dokument od banke ako bi se potrudio da mi posalju postom.

Na svoje ime imam samo auto ovde. Nemam cak ni racun u banci.

Ono sto bi mogao da dobijem je neka potvrda od te americke firme da sam njihov saradnik i da treba da dodjem na sastanke, prezentaciju za launch proizvoda i jos neke gluposti.

Ali glavni razlog putovanja bi bio turisticki.

Devojka je upravo zavrsila faksi sad stazira u domu zdravlja i posle toga treba da polaze drzavni ispit. Mogu da stavim pare na njen devizni racun, to nije problem. Ali putovanje bi najvise finansirao ja.

Da li na razgovor mozemo da odemo zajedno? Tj mislim da oboje idemo kod istog sluzbenika da prvo jedan pa drugi?

Hvala

Ovako ja radim kao freelancer, tj radim odavde za americku firmu. Platu primam preko americke kartice koja je na moje ime i tu imam oko 60,000 dolara godisnjeg prihoda.

Verovatno bi mogao da dobijem zvanican dokument od banke ako bi se potrudio da mi posalju postom.

Ono sto bi mogao da dobijem je neka potvrda od te americke firme da sam njihov saradnik i da treba da dodjem na sastanke, prezentaciju za launch proizvoda i jos neke gluposti.

Devojka je upravo zavrsila faksi sad stazira u domu zdravlja i posle toga treba da polaze drzavni ispit. Mogu da stavim pare na njen devizni racun, to nije problem. Ali putovanje bi najvise finansirao ja.

Da li na razgovor mozemo da odemo zajedno? Tj mislim da oboje idemo kod istog sluzbenika da prvo jedan pa drugi?

Hvala

Pretpostavljam da mozes preko online bankinga da pristupis svojim statements - odstampaj zadnjih nekoliko (recimo za sest meseci), da se vidi stabilan prihod. Ako budu hteli da provere da li je taj statement tacan, imaju nacina, bez brige :) Mail ili neki odstampani PDF od firme za koju radis bi bio okej, ako zaista ides na sastanke moze i to da stoji, ali ne mora - poenta je da napisu da si njihov zaposleni ili stalni saradnik itd.

Mozda sam preoptimistican, jer su meni uvek ti razgovori prolazili dobro, ali uz takve prihode i stabilan posao, devojka moze i da ti bude nezaposleni diplomac, pa cete svejedno dobiti vizu. Dakle, ja ne bih stavljao nikakve devize i nista slicno na racun, jasno je da imate zajedno sasvim dovoljno novca.

I da, apsolutno idete zajedno (u isto vreme) na isti salter. Ima i u samoj aplikaciji pitanje sa kim idete u SAD, tu upisite jedno drugo (partner ili other, kako vam volja). Samo trazite intervju u isto vreme kada budete zakazivali, i posle samo govorite da putujete zajedno, nije to nikakav problem. Dobicete zapravo jedan broj za cekanje u redu.

Hvala na informacijama.

Videcu sta cemo da odlucimo za novu godinu, amerika ili istok :)

Pozdrav,svima sa foruma...dosta sam citala,i sada zelim i ja da vam se obratim sa mojim pitanjem.Trebala bih da putujem za Ameriku(Florida,Miami)...malo da uzivam i konacno vidim Ameriku..pozivno pismo koje nije ni vazno,i smestaj imam kod mamine prijateljice(nju sam navela u aplikaciji)i vratim se nazad.Preko interneta i sajta ambasade sam popunila ds-160 obrazac,slikala se,uplatila 14400 u Intesa banci..sada bi trebalo da zakazem termin u Ambasadi ali me plasi jedna stvar...U radnom odnosu sam ali u novoj firmi sada tek mesec dana,a imam radnu knjizicu u kojoj se vidi da sam 6 godina radila u drugoj firmi i prestala 30.04.2013...bila na birou mesec dana i presla u drugu firmu...u aplikaciji sam upisala da zelim da putujem 25.09.2013...jer mi novi gazda malo gleda kroz prste pa me pusta na godisnji jer se poznajemo i zna da nisam bila na godisnjem tri godine u prethodnoj firmi...Da li je ovo sada problem?Molim za savet jer ne znam sta da radim... :? :cryy:Sto se tice ostalih papira i veze sa Srbijom,imam stan na svom imenu,auto na svom imenu,novac u banci(3000eur),majku,sestru u Srbiji...Molim vas za odgovor..Hvala :comp:

Pa najjednostavnije -- neka ti izdaju u novoj firmi rešenje o korištenju godišnjeg odmora u tom terminu. (Nekad je potvrda o godišnjem i bila među traženim papirima, ne znam kakva je sada situacija). Kada je prešla iz privatne u državnu firmu, mojoj supruzi su preneli i odobrili i neiskorišteni godišnji, tako je valjda po zakonu (koji se valjda poštuje samo u državnim firmama). Ne vidim što bi bio neki problem, ako te pitaju, lepo im objasniš situaciju. Najbitnije je da vide da ih ne farbaš i da imaš logičan odgovor na svako pitanje.

По закону не можеш да узмеш годишњи у првих 6 месеци или годину дана.

Pa za koriscenje godisnjeg sam znala,ali covek zbog naseg poznanstva,i znajuci koliko sam radila bez odmara mi cini uslugu...a recite mi....sta da radim...bas mi je haos u glavi...prvi put ovo radim,apliciram za vizu....sta vam je savet da cinim...? :shockkk: :shockkk:

Ako i ne ponesem potvrdu o godisnjem odmoru,da li je problem sto u novoj firmi radim samo mesec i nesto dana?

Ne znam sta ocekujes kao odgovor, da ti neko kaze, da jeste problem je i da odustanes od aplikacije?! Bez frke, resila si da ides, nadaj se najboljem.

Ako je sve istina to sto govoris, bez ikakvih skrivenih namera o emigraciji i ako budes iskrena i opustena na intervjuu, verujem da nemas problem.

S druge strane, iako to mozda tebi i vecini u zemlji Srbiji zvuci normalno, idem u Ameriku kod mamine prijateljice a gazda u novoj firmi me poznaje i hoce da mi izadje u susret i dopusti mi da putujem, iako po zakonu nemam pravo na godisnji odmor, u normalnom svetu to moze da izazove sumnju. Jer, ides kod nekog koga poznajes, ko moze potencijalno da ti sredi neki posao na crno tamo, a u Srbiji radis u novoj firmi, ocigledno kod nekog prijatelja, sto moze samo biti maska da apliciras kao zaposlena za vizu sa ciljem da je dobijes, odes i nikad se ne vratis. Ako je tako, onda ocigledno i ti imas razloga za frku i paniku. U protivnom, opusti se, reci istinu, zasto ides, sta tacno planiras tamo da radis i koliko da ostanes i srecno :mah:

Ovde su se pisale neverovatne price i davali raznorazni odgovori, uglavnom logicni. Ali, postoji jedno pravilo-da nema pravila! Logicno je da je potrebno resenje o odmoru, i logicno da nije logicno da na odmor idete nakon samo mesec dana rada. Ali znam da su tu famoznu amer.vizu dobijali raznorazni ljudi koji nista od pozeljnog nisu imali, i obrnuto-da su ljudi bili idealni kandidati pa su ipak bili odbijeni. Pokusaj, sta da ti kazemo. Ako ti je stvarno tolika zelja da vidis Ameriku. Probaj da budes opustena. Plus ti je ako imas pun pasos raznih putovanja. To se ne pominje cesto, ali je veoooma bitno ako se aplicira za tur.vizu. Najblaze receno da mi se ne svidja taj nacin procene da li je neko turista ili nije, pogotovo zbog visedecenijskih okolnosti u kojima zivimo, ali moze im se, sta da radimo.

Hvala vam...sta da kazem...znate svi kakvi su danasnji privatnici...dok sam radila u prethodnoj firmi,nisam mogla da idem na godisnji jer su svi uvek bili na prvom mestu jer su stariji radnici,pa onda iz straha da ne izgubis posao cutis i trpis torture...Sad kad mogu da idem,nadjem konacno i malo ljudskosti medju ljudima koji su privatnici...prvi put posle toliko zelje da vidim tu Ameriku...koja je cudo kako je mnogi nazivaju...ja imam ovakav problem.Ne zelim da lazem,niti bilo sta petljam...zelim da odem,obidjem Miami,Orlando...cak sam odusevljena doktorkom Dzi..koja ima emisiju na ID...koju gledam godinama i odusevljena sam njome...imam zelju da je potrazim u Orlandu,jer sam njen obozavaoc....i to je to...nazad jer imam ovde porodicu,staru majku...i planove za zivot ovde...U pasosu najvise poseta imam za madjarsku,grcku,rumuniju..Nadam se dobrom...jer moja prica nema pozadinu...to je istina.Hvala vam  :tt:

Da sam ja na tvom mestu, sacekala bih bar 3,4 meseca od pocetka rada na novom poslu...ne vidim razlog za zurbu ako je turistička poseta u pitanju. Budi spremna na pitanja koliko dugo radis, zasto bas sad zelis da putujes, kako si dobila odmor, gde si sve putovala do sad...A najnezgodnije je sto ce te zapitkivati o toj prijateljici...Mislim da Amer.nije mnogo blizak pojam pozivanja u goste, tako da oni uvek sumnjaju u to. Ne znam kako jos da te posavetujem, ipak je sve individualno. Pokazi to odusevljenje Am.koje imas, navedi sta bi sve zelela da vidis, budi sigurna u sebe i to je to. Ja sam bila, videla ponesto, i...po meni, -mnogo cimanja u amb.za ceo taj nazovi dozivljaj. Vise volim Evropu. A tebi srećno! :mah:

Hvala ti....i ja mislim da je bolje da sacekam,kao sto kazes ti 3-4 meseca...a ta zena je meni samo kontakt osoba u americi....cak mi je omogucila smestaj na par dana dok ne nadjem hotel da platim.Da li je problem sto sam ja vec popunila ds-160 obrazac i navela da bih zelela da budem tamo 25.09.2013...kad ovo odlozim za 3-4 meseca sta da radim...ponovo popunjavam sve opet,a uplata znam da mi vazi godinu dana.

:(

Pozdrav svima! Molim vas imam dilemu u vezi vize i aplikacije za vizu. Da li mogu ponovo da online popunjavam DS-160 obrazac, za turističku vizu, već sam i taxu uplatio, zbog toga što je došlo do promene u mom bračnom statusu??? pa tek onda da zakazujem intervju. Da li je to problem?  Hvala.  Pozzzz

Pozdrav svima! Molim vas imam dilemu u vezi vize i aplikacije za vizu. Da li mogu ponovo da online popunjavam DS-160 obrazac, za turističku vizu, već sam i taxu uplatio, zbog toga što je došlo do promene u mom bračnom statusu??? pa tek onda da zakazujem intervju. Da li je to problem?  Hvala.  Pozzzz

Ne da možeš, nego moraš :) Ako si već povezao uplaćenu taksu sa postojećim DS160, kada napraviš novi, zovi call centar da to srede, neće biti problem.

A isti odgovor i za Nelu, popuni ponovo, žensko si, veruj mi da ti je mnooogo lakše nego nama nesrećnicima od 17 do 64 sa svim onim dodatnim pitanjima. Inače, za ovaj slučaj, ja nikada nisam nosio nikakvo rešenje o godišnjem odmoru (a evo baš sam recently naveo 26.9. kao datum odlaska), niti su to radili moji prijatelji koji su vadili vize, i to se nikada nije pojavilo kao problem.

Ne zanima njih uopšte koliko ti odmora imaš i da li imaš slobodne dane, a najmanje ih interesuje što po našem zakonu u prvih šest meseci nemaš pravo na godišnji. Ako te i pitaju nešto oko toga, to je da bi proverili i uverili se da je to tvoje radno mesto "pravo". To što radiš samo mesec dana, međutim, može biti malo tricky, ali ako je prelazak u novu firmu i na novo mesto napredak u karijeri i nešto što je logično, nije to ništa čudno (npr. u drugu banku na bolju ili sličnu poziciju i sl. ako razumeš šta hoću da kažem).

Takođe nije čudno da sada tražiš vizu za decembar ili januar, jer kako ćeš kupiti karte po boljim cenama ako ih ne kupiš unapred...

Hvala

Pala je odluka, ako dobijemo vizu idemo za novu godinu NYC 10tak dana, pa par dana Florida, pa neko krstarenje(bahami ili karibi) i povratak iz Floride.

Sad trebao bi mi savet, da li da cimam caleta da vadi potvrdu da on ima svoj stan, i devojku isto da roditelji vade potvrdu da ima stan itd.

Gledam da mi ne deluje on sumnjivo da dodjemo sa svim mogucim i nemogucim dokumentima.

Vise se razmisljam da dodjem opusteno, sa izvodom iz banke gde se vidi stabilan prihod na nedeljnom nivodu, potvrda od amerikanca da sam zaposlen i za nju potvrda da je na staziranju.

Ili je bolje da vadim sve zive papire, od toga da moji i njeni imaju stan, da je ona naslednica stana od njene babe i dede, itd?

U principu ja se nadam da ce shvatiti da ja kao programer da sam hocu da imigriram da bi trazio H-1B vizu, kao sto su mi nudili da me sponzorisu prosle godine ali ja nisam hteo.

Sta mislite da li da napomenem konzulu da sam imao ponudu da me sponzorisu za H-1B vizu, ali da trenutno nisam zainteresovan, jer mi je u Srbiji lepo.

Hvala

Pala je odluka, ako dobijemo vizu idemo za novu godinu NYC 10tak dana, pa par dana Florida, pa neko krstarenje(bahami ili karibi) i povratak iz Floride.

Sad trebao bi mi savet, da li da cimam caleta da vadi potvrdu da on ima svoj stan, i devojku isto da roditelji vade potvrdu da ima stan itd.

Gledam da mi ne deluje on sumnjivo da dodjemo sa svim mogucim i nemogucim dokumentima.

Eh, sad, malo je nezahvalno, ali ja kazem idite opusteno i nemojte mene da krivite ako nesto podje naopako :)

Sad bez sale, ja sam jednom isao sa dve fascikle dokumenata, nista ih nije zanimalo, nisu ni pogledali, dobio sam vizu za pola minuta, samo razgovor. Drugi put sam isao bez icega i ishod je bio isti.

Ako dodje do toga da je potreban neki dodatni dokument, oni to mogu i naknadno da traze i ja mislim da ne treba preterivati. Kao sto sam napisao u nekoj od prethodnih poruka, dovoljno ce biti neki dokument (mail ili nesto slicno) koji objasnjava odakle ti pare, tj. za koga radis, plus izvod sa racuna. I dobar plan - ne ustrucavajte se da pomenete sve to, i krstarenje i FL i NY itd.

H1B... pa, ako krene prica o tome, mozes da pomenes, ali u sustini ides tamo sa prihodom znacajno vecim od srpskog proseka, koji nosi udoban zivot, ako mene pitas, necete ni stici do price o vizama i nekretninama.

Hvala i ja se nadam da ce tako biti.

Za pismo/potvrdu od americke firme za koju radim, jel treba da odstampa potpise i posalje, ili moze samo mail, sa njegovim podacima? Ili da potpise, skenira pa posalje mailom pa ja odstampam?

Hvala i ja se nadam da ce tako biti.

Za pismo/potvrdu od americke firme za koju radim, jel treba da odstampa potpise i posalje, ili moze samo mail, sa njegovim podacima? Ili da potpise, skenira pa posalje mailom pa ja odstampam?

Meni zvuci kao najbolja kombinacija potpisana potvrda na letterheadu firme (memorandumu), skenirana i ti mozes to da odstampas ovde. Slanje postom je overrated, a oni ionako mogu to da isproveravaju ako im je stalo.

Pozdrav svima....molim za malu pomoc :D ...ovako ja sam dosao iz amerike pre 2 meseca...otisao sam preko j-1 vize maja 2012, a posle pred istek j-1 aplicirao sam za f-1...bio sam u procesu sve do juna,a onda sam morao hitno da se vratim u srbiju...e sad godinu dana sam u vezi sa jednom devojkom iz wasingtona i super je sve super...i sad gledam koja je najbolja opcija-kako se vratiti...gledao sam po forumima i svi su bili u faoznu ako oces da apliciras za turisticku nikako ne govori da ides kod devojke( pomislice da ces ostati tamo ) koja jos opcija ima ? video sam verenicku vizu k-1 i imamo fore da se uzmemo 90 dana ..jel zna neko koja jos opcija ima ?? hvala :D

Та вереничка виза је компликован процес и траје минимум 7-8 месеци, плус кошта колико оћеш...

• 3 weeks later...

da li neko sigurno zna da li je dovoljna samo potvrda da sam na neodrredjeno prijavljena ili mora i radn.knjizica?