Jump to content

Featured Replies

Razumem ja sta pise, ali ne razumem na sta se odnosi. Konkretno - do 2004. godine sam vise puta aplicirao za turisticku vizu i svaki put sam bio odbijen. Vizu nikada nisam imao tako da nije ni mogla da mi bude odbijena. Moze se reci da je moj zahtev za vizu negativno resen. Da li to znaci "da mi je viza odbijena?"

Razumem ja sta pise, ali ne razumem na sta se odnosi. Konkretno - do 2004. godine sam vise puta aplicirao za turisticku vizu i svaki put sam bio odbijen. Vizu nikada nisam imao tako da nije ni mogla da mi bude odbijena. Moze se reci da je moj zahtev za vizu negativno resen. Da li to znaci "da mi je viza odbijena?"

Da, "you have been refused a U.S. visa".

Sledeće pitanje u DS160 formularu traži da se objasni zašto sam odbijen. Šta da napišem, kad mi nikad nije objašnjeno koji su razlozi zašto sam odbijen? Rečeno mi je samo da nisam "kvalifikovan" za vizu.

Uf, poslednji put sam čitao ovu temu pre tačno godinu dana, pa ne znam šta je napisano u međuvremenu, ali verujem da će vam ovaj info značiti jer se ovo pitanje provlačilo par puta. Naime, danas sam bio u Američkom kutku na prezentaciji DV Lottery programa (lutrija za zelenu kartu) koju je držala konzulkinja ambasade SAD u Bgd, pa sam ja iskoristio priliku da je priupitam da li na dobijanje turističke viza ima uticaja ako se aplikant prethodnih godina prijavljivao za lutriju, tj. da li oni gledaju taj podatak kada razmatraju zahtev.

Parafraziraću njen odgovor: da, oni taj podatak imaju i gledaju ga, ali se tumači u kontekstu trenutne prijave za vizu. To znači da ako se neko godinama unazad prijavljuje za lutriju, a nema neke čvrste veze sa Srbijom, biće odbijen jer je jasno da želi da emigrira u USA (iako možda baš u toj prilici ne želi). Ali, isto tako, postoje ljudi koji konkurišu stalno, ali čisto kako bi "isprobali sreću", a imaju posao, porodicu, šta god već ne što ih vezuje za Srbiju, pa kod njih lutrija nije problem. Sve u svemu, jeste otežavajući faktor, ali opet sve zavisi od sposobnosti aplikanta da dokaže da će se vratiti u Srbiju, tj. da ne želi da ostane u USA.

Takođe je napomenula da uvek treba da budemo iskreni u razgovoru sa njima jer dobijanje vize najviše zavisi od utiska koji ostavimo na osobu s kojom razgovaramo, a da nikako ne pokušavamo da podmećemo falsifikovana dokumenta jer ako nekog uhvate, taj je završio sa USA zauvek.

Eto, mislim da zvaničniji "off the record" ne može od ovoga :). Ako ćete mi verovati na reč... I da, znam da na sajtu ambasade piše drugačije.

Sledeće pitanje u DS160 formularu traži da se objasni zašto sam odbijen. Šta da napišem, kad mi nikad nije objašnjeno koji su razlozi zašto sam odbijen? Rečeno mi je samo da nisam "kvalifikovan" za vizu.

214b, procitaj odbijenicu koju si dobio.

Drugari, samo da se zahvalim na pomoci, dobili smo vizu  :banana: Treba da odemo do DHL-a po nju, pa da vidimo i na koliko ;) Sto se tice samog intervjua - nisu nam trazili ni jedan dokument samo smo malo popricali i to je bilo sve  clap.gif' alt=':clap:'>

Congrats! :)

Samo, molim te, koliko cete cekati sve ukupno? Kad ste predali i kad treba da pokupite?

Aplicirali nedelju u noc, zakazali za utorak, tj, juce. Danas nam stigla poruka iz DHL-a da odemo po pasos, ali nismo stigli danas, sutra cemo  ;) Sve zavrseno za 2-3 dana  clap.gif' alt=':clap:'>

Pozdrav, molila bi da mi netko pomogne.

Za par dana imam intervju, inače sam već bila u Americi kod frenda, išla bi ponovo za Božić, imam sve uredno pripremljene papire, no dogodilo se da sam pre neki dan izgubila indeks i ne mogu nigde da ga nađem, dal bi mi to što pravilo problem na intervjuu, dal da ga uopće spominjem (inače imam prethodno izvađenu potvrdu da sam student, ocene, sve) i druge stvari (auto, familija, nekretnina) da me vežu za doma. Inače sam 1. godina magisterija.

Dobar dan, ja sam se pre nekih 2 nedelja raspitivao o mojim mogucnostima za dobijanje vizu itd i na kraju (nakon dosta dobrih i opsirnih odgovora od forumasa) ja sam odlucio da uplatim i odem na intervju. S obzirom da radim sezonske poslove trenutno je aktuelna sezona pecuraka pa nisam bio u mogucnosti da odem nego sam samo spremao dokumentaciju i istrazivao vise o tome. Sada, moj odlazak tamo je turisticni. Pretezno Kalifornija i Arizona (jbg, volim kanjon). U online aplikaciji koju sam popunjavao (ona opsirna, DS-160) sam naveo da poznajem jednu osobu dole. U pitanju je jedna osoba koju sam upoznao preko online igrice. Upisao sam njeno ime i adresu za koju mi je ona naravno i  dala dozvolu da upisem. Plan je da ostanem kod nje par dana dok zavrsim sa Kalifornijom a posle da krenem ka drugim krajevima. Ona je starija od mene (ja sam 25, ona 36), cak i udata (nekih 5-6 godina). Nemam nikakvu nameru da je ozenim :D Ono sto bih voleo da mi neko kaze je da li sam napravio ogromnu gresku upisivanjem njenog imena i ako me na intervjuu pitaju da li poznajem nekoga sta da odgovorim na to pitanje, pretpostavljam da oni imaju uvid u to sta sam ja napisao u mojoj online prijavi pa je najbolje odovorati sa istinom?

Svakako da ne mozes reci da ne poznajes nikog ako si to vec upisao u formularu za vizu, ja sam uvek za istinu, npa sta bude bude, mada ako bi (a to ni luda ne bi uradila) trazila  USA vizu, nikad ne bi rekla da imam bilo kog u Americi , iako mi je 2/3 rodbine tamo. Sad, sta je tu je, sta si tamo napisao, napisao si i objasni im, ako te pitaju, isto kao sto si i ovde nama

Pozdrav svima! Tema je sjajna, saznala sam dosta korisnih informacija.Nadam se da ce neko znati da mi kaze, posto ne znam da li mi je promaklo ili ne, pri zahtevu za turisticku vizu da li traze tacan datum putovanja?I da li neko zna koliko je neophodna rezervacija  hotela npr.? Posto bih aplicirala za mesec dana a putovala tek na prolece.

pa jednostavno rezervisi za to prolece, kad i planiras da putujes. A verovatno ces negde morati i da spavas tamo kad odes, dakle moras imati rezervaciju hotela ili vec adresu gde ces biti

Adresu trebas uvek da imas, posto ce te to pitati i na aerodromu kada poleces i kad sletis. Najbolje da imas na jednom parcetu papira pa da im pokazes kad te budu pitali  :)

Nema na cemu  ;)

Sto se tice USA i viza za USA tu sam expert, ustvari to mi dodje kao posao ;)

[/mquote]

Mogu li da ti postavim pitanje uvezi Americke vize,jer imam pitanje a neznam gde da dobijem odgovor...

A sta mislite da li im bude sumnjivo ako kazes da ces da putujes sam, turisticki?

hvala na odgovorima :)

A što bi bilo? Ja sam 3 puta dobila američku turističku vizu sama i za putovanje sama, na koje sam, naravno i otišla sama. :D

I sad sam zakazala intervju, opet sama.

imala sam multientri vizu na 3 godine koja je istekla pre 1,5 godinu..bila sam u americi 2 meseca.. sad bih opet da idem s tim sto milim da mi je jedini plus to sto sam bila i uredno se vratila..vise nisam student, nisam ni u radnom odnosu, nemam ni porodicu..sta mislite, kakve su mi sanse da pokusam bez ikakvih laziranja? Jel ja treba da ponovo istu proceduru da prolazim ili ima neka fora za produzenje vize?

Interesantno da su me malo pre isteka vize zvali iz ambasade da pitaju koliko sam ostala u usa. Jel imao neko takva iskustva?

Jel ja treba da ponovo istu proceduru da prolazim ili ima neka fora za produzenje vize?

Ima neka fora... :)

I ja sam imala trogodisnju multientry, koja mi je istekla pre skoro dve godine. Kada sam ih zvala da zakazem pitali su me da li sam vec imala US vizu i kad sam odgovorila potvrdno, hteli su da znaju kad je istekla poslednja i onda mi rekli da je, nazalost, proslo previse vremena da bih mogla da idem na obnavljanje. Ja se onda nisam nesto specijalno raspitivala o toj opciji, samo znam da sam za obnovljanje mogla samo da im posaljem pasos i da se ne pojavljujem licno, sto bi meni mnogo znacilo, jer ja dolazim u Srbiju specijalno zbog toga...

Anyways, pogledaj na njihovom sajtu, sigurno je sve lepo objasnjeno ili ih zovi, pa se ispricaj. :)

imala sam multientri vizu na 3 godine koja je istekla pre 1,5 godinu..bila sam u americi 2 meseca.. sad bih opet da idem s tim sto milim da mi je jedini plus to sto sam bila i uredno se vratila..vise nisam student, nisam ni u radnom odnosu, nemam ni porodicu..sta mislite, kakve su mi sanse da pokusam bez ikakvih laziranja? Jel ja treba da ponovo istu proceduru da prolazim ili ima neka fora za produzenje vize?

Ovo su uslovi koje treba da ispunis:

Obnavljate isti tip nuseljeničke vize.

Prisutni ste u Srbiji ili vam je boravište u Srbiji

Viza koju obnavljate mora da bude izdata nakon 1. januara 2008. godine.

Viza koju obnavljate mora da bude izdata za maksimalan period važenja.

Vaša prethodna viza je istekla pre manje od godine dana

Prethodno ste ostavili otiske svih 10 prstiju u Konzularnom odeljenju.

Vaša stara viza je izdata u crvenom pasošu Republike Srbije

Mesto rođenja i državljanstvo u vašem starom pasošu odgovara podacima iz novog pasoša.

Svi drugi biografski podaci su isti kao i u prethodnoj aplikaciji za vizu.

Ipak je proslo vise od godinu dana, znaci, trebalo je ranije. Dodatne informacije po ovom pitanju: https://usvisa-info.com/sr-RS/selfservice/personal_appearance_waiver

Najbolje iskustvo sa vadjenjem viza do sad. Ljubazni, tacni, organizovani.  clapZfc

Nosila sam brdo papira, nista mi nije trebalo. Formular, slika, stari pasosi. Kraci, vrlo prijatan razgovor. To je sve.

Molba hitno!

Imam zakazan intervju za nekoliko dana, a ne znam šta da napišem u DS160 u rubrici "kontrolni invetorni broj pasoša"? Molim za pomoć ako neko zna.

Hvala unapred!