Jump to content

Featured Replies

I da se vencate fakticki je isto. Da ona ima njihovo drzavljanstvo pa i da se vencate, ovako ste u istom sosu samo ona ima papire pa ce dobiti tu vizu.

• 2 weeks later...

Pozdrav svima,

Ja sam sve iscitala, samo ne razumem kako funkcionise DHL tovarni list. Da li ne ko moze da mi pojasni, molim Vas?

Da li se to mora popuniti i predati sa ostalim dokumentima kada se ide na razgovor (ako da-koja jeprocedura) ili to vazi samo za one koji su dobili vizu i ide posle samog razgovora?

Hvala unapred!

• 2 months later...

Idem na 2 nedelje kao istrazivac u USA (neka neformalna univerzitetska saradnja). Da li treba da apliciram za turisticku vizu i da li je neophodno pozivno pismo (garantno pismo) ili sta vec? Ako jeste da li postoji posebna forma u kojoj ono treba da bude?

Ako ides turisticki ne treba ti viza, ali ako budes rekao da ides zbog te saradnje onda da i ne znam koji tip vize ces uzeti neku za studente il koju vec. Zovi kol centar pa pitaj.

Kako mu ne treba viza? :)

"Podnosiocima zahteva koji putuju u SAD da bi učestvovali na naučnim konferencijama ili simpozijumima, ili da bi posetili neki od američkih univerziteta ili naučnih institucija, preporučujemo da osim dokumenata navedenih pod “Osnovna dokumenta i fotografije” prilože i sledeće:

Pozivno pismo na memorandumu američkog instituta ili pismenu potvrdu o učešću na konferenciji,

Pismo preporuke od naučne institucije iz Srbije ili iz Crne Gore koja finansira put (npr. univerzitet, naučni institut) u kojem se navodi pozicija podnosioca zahteva, visina zarade, dužina staža, razlog putovanja i dokaz da će pomenuta institucija pokriti troškove putovanja."

http://serbian.serbia.usembassy.gov/sr/athletes-artists--entertainers.html 

Hvala Vam najlepse.

Mozda bi jednostavnije bilo da apliciram za turisticku vizu, obzirom da sam zaposlen??? Ovo deluje kao peripetija...... 

A sta ces da kazes, gde ces da budes itd?

U pravu si za to :/ tako da je pitanje sta je vise peripetija.

A ova pozivna pisma da li bi ok bilo da mi se posalju mail-om i onda ja da ih odstampam?

U pravu si za to :/ tako da je pitanje sta je vise peripetija.

A ova pozivna pisma da li bi ok bilo da mi se posalju mail-om i onda ja da ih odstampam?

Ja mislim da je to pozivno pismo obična neformalna potvrda koju ti oni šalju u cilju dokaza da stvarno ideš tamo. E sad, najbolje da vidiš sa njima da li mogu i kako da ti to pošalju, mislim da može i preko e-maila. Ti spremi bilo šta što imaš, a da te povezuje sa tim univerzitetom, neki vaučer, bilo šta, neće da škodi :)

Danas sam bio u ambasadi sa pozivnim pismom iz USA od instucije koja me salje. Rekose mi da mi treba da apliciram za J vizu, umesto za B, za koju sam ja :( Aplicirao sam to u Amsterdamu, jer sada zbog studija zivim u Holandiji. Sada sam planirao da dodjem u Beograd na odmor, ali ovo mi je stvorilo problem. Da li bi bilo ok da dodjem u BG na odmor i tu apliciram, nece da mi prave problem jer sam poceo na drugom mestu?

Jesi li pitao Ambasadu? Mislim da ti neće praviti problem.

Hvala ti,pozvacu ih danas! ima li mail konzularnog odeljenja u Beogradu?

Da biste zakazali intervju za neuseljeničku vizu molimo vas da posetite službeni servis za vize Sjedinjenih Američkih Država. Intervju takođe možete zakazati i putem telefona +381 11 30-50-550 ili putem programa skype koristeći skype id "usvisaserbia".

Za više informacija o neuseljeničkim vizama možete se obratiti konzularnom odeljenju putem mejla [email protected].

Ćao ljudi nadam se da ne upadam na pogrešno mesto sa pitanjem ali...

jurcam već neko vreme da dođem do informacija po netu kako bih mogao da dobijem američku vizu ili već neku boravišnu (za Ameriku) ali nisam naišao na slučaj sličan mom, pretpostavljam da ih ima sličnih ali kao što rekoh nisam našao

nista po forumima sličnog tipa...moj problem je sledeći.... devojka sa kojom sam već duže vreme bi trebalo da upiše postdiplomske studije u Americi... na korak je do dobijanja papira (primnjena je na fax) itd svih potrebnih naravno sve to sa stipendijom od 2000 dolara mesečno na min 3 godine, naš plan je da se u međuvremenu venčamo, kako bih ja eventualno mogao da MOŽDA lakše dođem do nekih papira preko nje, prosto naši planovi nisu bili vezani za odlazak ali je njoj sve ovo iskrslo bukvalno danas za sutra, a prosto bi bilo greota da ne iskoristu takvu mogućnost daljeg  usavršavanja,  želeli bi smo zajedno da odemo... moje pitanje je sledeće, pod ovakvim navedenim uslovima za koju vizu bih ja trebalo da apliciram i na kojoj bih imao najveće šanse za odobrenje kada bi se venčali....

(jedan od problema je što se vodim kao nezaposlen, bavim se fotografijom imam više poslova ali sam freelance-r tako da nisam prijavljen NIGDE... :S olakšavajuća okolnost je što bih mogao da nabavim garantno pismo i imovinski sam obezbeđen, hmmm :S)

Unapred hvala na odgovoru???

Pozdrav

pretpostavljam da si ti vec tamo, ali za buduce koji budu trazili isto, nisi ti uopste redak slucaj, a za (ceste) slucajeve supruznika internacionalnih studenata postoji Dependent Spouse Visa (za razliku od Kanade ili Australije, US priznaju samo vencane, a ne i nevencane partnere).

A za turisticku vizu, ko ostaje u hotelu, sta je potrebno priloziti kao razlog putovanja; hotelski vaucer?

Da li su u tom slucaju manje sanse za dobijanje vize??

Edited by stefantenis

• 3 months later...

Nema na čemu. Link sam video na forumu zelene lutrije.

Zanimlijvo da ima još ljudi kojima umesto Srbije stoji Rusija. Pročitao sam još da rade na ispravci te greške.

Ja sam probao da proverim i za ulaske sa srpskim pasosem, ali mi ne daje nikakve rezultate. Ne znam da li ima neki limit koliko unazad to pokazuju, jer je poslednji ulazak sa tim pasosem bio krajem decembra 2010. A i u ponisten je u medjuvremenu, a novi, vazeci, nisam koristio za ulazak u US.

• 3 weeks later...

pozdrav svima!

forum je lep i koristan, ovde sam iscackao sve info koje su mi bile potrebne oko turisticke vize, nadjoh sve odgovore na moja pitanja...

moje iskustvo je sledece:

odbijen sam bez obrazlozenja (kao sto vec neki ovde napisase samo ti tutnu papir sa univerzalnim odgovorom - odbijenicom)

pripremio sam za razgovor sledece:

-ugovor o radu (stalno zaposlen)

-potvrdu o zaposlenju na memorandumu

-resenje o godisnjem odmoru na memorandumu

-radnu knjizicu

-ugovor od stana (vodi se na roditelje)

-pasose moje i od roditelja (plus 2 stara na uvid)

-potvrdu iz inteze da imam na deviznom racunu 4500e

-ugovor od mts paketa koji koristim vec 9 godina (rekose da nije lose poneti tako neke stvarcice koje te vezuju ovde)

-potvrdu iz mup-a da nisam osudjivan

-odstampan ds 160 obrazac

-odstampanu rezervaciju hotela u NY

moja prica je bila da zelim za novogodisnje praznike u NY, da provedem godisnji odmor tamo (14 dana).

e sad, da li sam imao manjka ili viska papira nije ni bitno jer nije hteo ni da pogleda, kod njega je bio samo moj pasos i ds 160 obrazac.

postavio je par pitanja: kako se zovem, prezivam, koliko imam godina, gde zivim, gde putujem, da li sam vec bio u usa i cime se bavim. i nakon toga mi rekao na engleskom da mu je zao i da trenutno ne ispunjavam uslove za putovanje u njihovu zemlju i pozeleo srecu za sledeci put i tutnuo kroz salter pasos sa tim papirom (univerzalnom odbijenicom).

ocigledno nije bio u raspolozenju, isto je prosla i devojka pre mene..

ne zelim nikoga da poplasim ovim sto sam napisao, znajte da postoji samo jedno pravilo kad odete tamo a to je DA NEMA PRAVILA!

ja se nisam mnogo potresao, manje vise mi je bilo svejedno, najzalije mi je 16000 din za vizu :)

i da, ako vidite celavog cikicu sa sedom bradicom BEZITE OD NJEGA :)

moj drugar je pre par meseci prosao glat sa manje uslova za vizu, mislim da je on pricao sa nekom prijatnom tetom amerikankom :)

eto, toliko od mene...

• 2 weeks later...

Da li je neko upoznat sa ovom novom forom- postoji opcija "obnavljanja USA viza"... Da li se iko ko je imao USA vizu susreo sa ovim? Koliko sam shvatio ne treba da se pojavljuju u ambasadi oni koji obnavljaju vizu?

Hvala.